Bilde

Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv med eldre nyheter fra Myrland hytteeierforening

Fibernett på Myrland?

Bruse vurderer å bygge fibernett på Myrland. Ettersom utbygging vil innebære store kostnader for utbygger, ønsker Bruse å sondere interessen i forkant.

Fiber helt inn til hytta vil muliggjøre en god internettforbindelse samt en tidsmessig TV-løsning. Det tilbys rent fiberbredbånd eller en hytte/fritidspakke med kombinasjon av fiberbredbånd og Altibox Nye TV.

Det er mulig med egeninnsats ved at trekkerør kan graves ned fra tomtegrensen og inn til hytteveggen.

Bruse ber om «forpliktende interessebestilling», men det må understrekes at dette ikke innebærer forpliktelse i juridisk forstand, men forpliktelse nok til at Bruse kan basere sin investeringsbeslutning på det.

Ytterligere informasjon samt skjema for å melde interesse: www.bruse.no/meld-din-fiber-interesse

post@bruse.no

T: 32 07 80 70

 

Bruse

Facebook gruppe "Bøkkovegen"

En god del av våre medlemmer har adresse Bøkkovegen. Informasjon knyttet til veien vil framover bli lagt ut på en egen Facebook-gruppe kalt "Bøkkovegen". Det kan dreie seg om vedlikehold, brøyting etc.

Gruppen administreres av veistyret som består av

Eirik Fuglum, Tore Eriksen, Eigil Huseby og Even Berg. 

God Påske

Det blir en annerledes påske. For hyttefolk fordi vi inderlig savner samvær og glede med familie, venner, hyttenaboer og folk fra bygda. For de som er fastboende fordi aktivitet og inntektsgrunnlag knyttet til påsken er borte. I tillegg er Hol kommune sterkt rammet av viruset som nå herjer.

Drømmen om hyttelivet på Myrland blir ikke svakere av det som nå skjer. Løypene har i vinter vært kjørt og vedlikeholdt på fantastisk fint vis. Kjetil Larsgard styrer Hallingskarvet skiparadis med stødig hånd. Martin Grøslandsbråten og hans team har gjort en kjempejobb med løypekjøring! Når snøen forsvinner er stier for sommerturer utvikla over flere år. Og nye løypekart med god informasjoner er laget. Myrland leverer, men dessverre ikke denne påsken.

Det er populært med virtuelle konserter om dagen. Lyst på en virtuell skitur? Du kan gå inn på skisporet.no og trykke på en av løypene du ser der, for eksempel den som går fra brøytestasjonen forbi Bøkko og videre mot demningen. Trykker du på løypa får du opp valg. Ett av dem er «Hallingdalsløypa Nord». Trykk på den. Så får du opp en tjukk strek. Den viser hvordan du kan gå 68 km sammenhengende; fra Myrland, der Hallingdalsløypa Nord starter, til Gol, der den slutter. Vil du gå Hallingdalsløypa Sør starter den på Ustaoset og ender opp på Norefjell; 135 km. Du kan bruke samme triks for å finne ut hvor lang Flyløypa er, og hvor den «egentlig» går. Litt gøy, selv om det er dårlig erstatning for påsketuren ….

Fra 20. april lempes det på hytteforbudet. Dersom det er vær- og snøforhold kan skiløypene bli kjørt. Kanskje sees vi? Uansett, neste møtepunkt i Myrland Hytteeierforening blir den 3. oktober. Dette er den felles høstferielørdagen for Oslo og Bergen. Det kan bli både dugnad og årsmøte i hytteeierforeningen denne dagen. Og kanskje «happening» på kroa hos Ståle?

I mellomtida: God påske til fastboende, hytteeiere og venner av Myrland og Sudndalen!

Styret

påske

Eira Fisk og Vilt til Bergen i Palmehelgen

Jan Eira fra Eira Fisk og Vilt har planer om Bergenstur søndag 5. april. Hvis du ønsker å bestille kjøtt eller fisk, er det mulighet for det.

Ring Jan på 991 57 077 for å avtale nærmere!

Brøyting av vei og tilsyn av hytter

Kjære gode hyttekolleger,

så blir det ikke hytte-påske i år. Men vi får vi håpe at myndighetene finner å kunne lempe på restriksjonene over påske. I tilfelle kan det bli fine helger og dager både i april og mai. 

Vi har snakket med Herman Rabbestøl som brøyter i vårt område. Han forteller han vil fortsette å brøyte for å holde veiene åpne. Det er på grunn av folk som kommer på dagsturer, tilsyn og oppfølging av ulikt slag. Og framfor alt på grunn av beredskap, som for eksempel brann. Det er også mye bedre å holde veiene åpne enn å skulle brøyte på nytt dersom det blir lempet på hytteforbudet. 

Leder for Skarvet Fjellgrend, Are Tvinnereim, forteller i en mail at deres «brøytemann», Stein Kåre Lerberg, vil holde øye med hyttene i området der han brøyter. Herman vil også holde øye med hyttene i området der han brøyter: Rabbestølvegen / Bøkkovegen / Myra / Løken. Han tar direkte kontakt med hytte-eiere eller med vårt styre dersom han ser noe det bør rapporteres om. 

Vi har navn, kontaktadresse og telefonnummer til våre medlemmer. Dersom du ikke er medlem kan du sende kontaktinformasjon til oss, og så registrerer vi det slik at vi eventuelt kan ta kontakt også med andre enn våre medlemmer. Det er viktig at vi får veiadressen til hytta. 

Med ønske om at vi snart sees på Myrland! 

Med hilsen, 

Styret

 

LØYPEKJØRING I SUDNDALEN

Kommunelegen i Hol tillater nå løypekjøring. Hallingskarvet Skiparadis vil gjennomføre et begrenset vedlikehold av løypene framover. Det er tre grunner til det. For det første er den kommunale støtten til løypekjøringen basert på at både lokale innbyggere, besøkende og hytte-eiere skal ha glede av løypenettet. Skigåing er viktig rekreasjon for fastboene slik situasjonen nå er. For det andre er det gjort mye arbeid med løypene til nå i vinter. Det er viktig at løypene ikke «gror igjen» og derfor vedlikeholdes. For det tredje er det uklart hvor lenge den ekstra-ordinære corona-situasjonen varer. Skisesongen kan ennå bli lang. Det er et par uker igjen til påske, og de strenge retningslinjene som gjelder drift av overnattingssteder, serveringssteder og opphold på hytter kan bli lempet på.

Vedlikehold av løypene vil holdes på et minimum og vil slett ikke foregå på daglig basis. Vi vil først og fremst kjøre Nærløypene på Myrland. I tillegg vil vi kjøre Raggsteindalsløypa og Flyløypa når vi finner det hensiktsmessig.

Begrenset vedlikehold av skiløypene har betydning for utgiftene til løypekjøring. I Sudndalen har det vært en fenomenal innsats når det gjelder den frivillige løypeavgiften; mens kommunen bidrar til ca 500 000 kroner har det kommet inn i overkant av 200 000 kroner i frivillig løypeavgift! Takk til alle som har bidratt! Vi vil ha dialog med hytteeierforeningene i området om videre bruk av disse midlene. Vi tenker blant annet at en del bør overføres til neste år dersom ikke dagens situasjon endrer seg radikalt.

Hallingskarvet Skiparadis, og Martin Grøslandsbråtens team som driver løypekjøringen, synes det er svært trist med den situasjonen vi nå befinner oss i. Vi ønsker velkommen til dere som er fastboende. Og vi savner dere blide hyttefolk som så veldig tydelig har satt pris på innsatsen vår i vinter!

Med hilsen

Kjetil Larsgard,
styreleder Hallingskarvet Skiparadis

Hytteeierforeningen og situasjonen vedrørende Korona-virus

Kjære hytteeierkollega

Styret for Myrland Hytteeierforening har besluttet å utsette årets årsmøte. Møtet skulle vært arrangert på skjærtorsdag. Det blir i første omgang utsatt til høsten.

Vi har også planlagt skidag med påskerenn. Dette blir avlyst.

Trenerlegenden Steinar Mundal ville også i år holde skikurs for oss hytte-eiere. Dette må vi avvente.

Vi oppfordrer ellers alle til å følge de aktuelle anbefalingene fra Hol Kommune (https://www.hol.kommune.no/aktuelt/til-alle-eiere-av-fritidsbolig-i-hol-komune/).

Vi ønsker dere alt godt i tida som kommer!

 

Med hilsen

Styret

Skidagen 2020 - stor suksess

SKIDAGEN 2020 var SVÆRT vellykket. Stor stemning og mye moro. Overraskende mye folk! Ialt 100 personer var innom. Store og små. Felles kos og grilling. Tilbakemeldinger til løypekjørerne om den fantastiske jobben de gjør i vinter.

Dette er viktig. Det «limer» oss sammen, fastboende og hyttefolk, barn og voksne. Og inspirerer til felles glede og innsats. Bruk gjerne skileikområdet framover. Snart er det påske …. Dette følger vi opp!

 

Med hilsen

Knut Helland, leder Myrland hytteeierforening

Skidag sk
Skidag Skidag

Status løypetilskudd ultimo februar

Vi minner om sesongens frivillige løypeavgift. 

Siden sist er det kommet inn 31.377 kroner - dette er ikke langt fra innbetalingene i januar!

I tillegg har Myrland Hytteeierforening betalt inn 21.445 kroner. Andre hytteforeninger i området utfordres herved!

Hittil denne sesongen har det kommet inn kr 228.852

Vi er i tydelig bevegelse mot målet, men det er fortsatt et stykke igjen!

L avg

Skidagen på Myrland nærmer seg

 Lørdag 29. kl 12. Vi stiller med grill og bålpanner.

Alle er velkommen!

Ta gjerne med noen vedpinner!

Forskrift om ekstraordinær båndtvang, Hol kommune, Viken

§ 1.Formål

På grunn av ekstraordinære forhold med vanskelig beitetilgang for villreinen i Nordfjella, innføres ekstraordinær båndtvang for hunder i Hol kommune. Dette innebærer at hunder skal holdes i bånd eller forsvarlig innestengt eller inngjerdet, slik at de ikke kan jage eller skade hjortevilt.

§ 2.Virkeområde

Forskriften gjelder innenfor følgende område i Hol kommune:

- Del av Nordfjella villreinområde sone 2: Fra kommunegrense mot Ulvik, langs sørsiden av Hallingskarvet, østover over Skarvraden til Snøhovda og nordover til Belvassnuten. Deretter i skoggrensa vestover til fylkesveg 50 og til kommunegrense mot Aurland.

 

Reglene gjelder ikke for:

- dressert bufehund når den brukes til å vokte storfe, sau eller geit
- hund i aktiv politi-, toll-, militær- og redningstjeneste eller under trening eller prøving for slik tjeneste
- hund i aktiv bruk som ettersøkshund etter såret eller sykt vilt.

SKIDAG LØRDAG 29. FEBRUAR Kl 12-15

SKILEIKOMRÅDET PÅ MYRLAND,

NEDENFOR BØKKO

Skidag på Myrland den 22. februar må utsettes til 29. februar pga værvarsler for fjelloverganger og for Myrland helgen 22-23.

Kjelker, hoppski, alpinski, turski, langrennsski. Kom med det du har. Og husk spade, sitteunderlag, (grill)mat og drikke. Løypemaskinene spesial-prepper hopp og annet. De som kjører viser fram utstyret og slår gjerne av en prat. Vi drar store og små opp bakken. Det blir bålpanner, grilling og mye gøy. Har du ideer om hva vi kan få til, meld gjerne tilbake!

Vi vil ha det moro! Og treffes! Liten og stor! En ordentlig ski- og leikedag! Og på kvelden holder Kroa åpent!

Du kommer til skileikområdet ved å gå rett oppover fra brøytestasjonen på Myrland, rett fram i første kryss (mot Bøkko, mastene og Flyløypa), så etter ca 200 meter har du det på høyre hånd.

Hallingskarvet Skiparadis og Myrland Hytteeierforening samarbeider. Alle i og utenfor Sudndalen er velkommen.

Maskin

Vi sees! Med hilsen

Kjetil Larsgard, styreleder Hallingskarvet skiparadis

Knut Helland, leder Myrland Hytteeierforening, tlf 975 57 120

Panorama er åpen i vinterferieukene

Panorama er åpen fra kl 12 – kl 15 hver dag i vinterferieukene 8 og 9.

I dag (17.2) stengt på grunn av været.

Alle er hjertelig velkomne!

Hyttemøte på Geilo lørdag 22. februar

Velkommen til hyttemøte!


Årets hyttemøte blir arrangert lørdag 22. februar 2020 kl. 15.00 – ca. 16.30 i Storesalen på Geilo samfunnshus.


Etter møtet serverer vi boller og kaffe i foajeen.


Meld gjerne inn spørsmål eller kommentarer på forhånd, til: Line.Ramsvik@hol.kommune.no


Program

                
 • Velkommen v/ordfører Petter Rukke
 • Geilo sti- og løypelag
 • Kommunal informasjon
 • Bærekraftig reisemål og nasjonalparkkommune – hva betyr det?
 • TØI-prosjekt: Tettstedspakker for attraktiv, inkluderende og klimavennlig stedsutvikling
 • Planarbeid
 • Ostebygda
 • Spørsmål fra salen
 • Oppsummering og avslutning
 • Kaffe og mingling


Velkommen!

Nyttig informasjon om kart fra Kartverket

Her er en video fra Youtube som viser hvordan du kan laste ned grais kart fra Kartverket og se på dem med Geoviewer-appen. 

https://www.youtube.com/watch?v=9xm1Dq6nYp8  

Et anet alternativ er å bruke Norgeskart-appen som koster litt i full versjon, men som er mye mer detaljert (viser bl.a. husnummer, gård- og bruksnummer og det er lett å laste opp GPX spor).

 

Fagerdalen er åpen, og film på Geilo

Anne Lise melder at ho heldt open kafe på Fagerdalen 22. og 23. og 29. februar frå kl 12 til 15. Hugs å ta med kontantar!!! Siste nytt om skiløypene får de  på Facebooksida Holsåsen sti og løypenemnd

For dei som vil sjå film på ein litt anna måte så melder Visit Geilo at dei 22 og 23 skal ha utekino i Amfiet der bl.a. filmen "Fjolls til fjells" blir vist – sjå meir på Visit Geilo. 

God ferie! 

Helsing Utmarkslaget AS, Knut Medhus

SKIDAG LØRDAG 22. FEBRUAR KL 12-15

SKILEIKOMRÅDET PÅ MYRLAND,

NEDENFOR BØKKO

Kjelker, hoppski, alpinski, turski, langrennsski. Kom med det du har. Og husk spade, sitteunderlag, (grill)mat og drikke. Løypemaskinene spesial-prepper hopp og annet. De som kjører viser fram utstyret og slår gjerne av en prat. Vi drar store og små opp bakken. Det blir bålpanner, grilling og mye gøy. Har du ideer om hva vi kan få til, meld gjerne tilbake!

Dette er den felles «vinterferielørdagen» for Oslo og Bergen. Vi vil ha det moro! Og treffes! Liten og stor! En ordentlig ski- og leikedag! Og på kvelden holder Kroa åpent!

Du kommer til skileikområdet ved å gå rett oppover fra brøytestasjonen på Myrland, rett fram i første kryss (mot Bøkko, mastene og Flyløypa), så etter ca 200 meter har du det på høyre hånd.

Hallingskarvet Skiparadis og Myrland Hytteeierforening samarbeider. Alle i og utenfor Sudndalen er velkommen.

Maskin

Vi sees! Med hilsen

Kjetil Larsgard, styreleder Hallingskarvet skiparadis

Knut Helland, leder Myrland Hytteeierforening, tlf 975 57 120

Status løypetilskudd - rekordinnbetaling i januar

Vi minner om sesongens frivillige løypeavgift. 

Siden sist er det kommet inn 37.642 kroner - dette er rekord for en måned!

Hittil denne sesongen har det kommet inn kr 176.030

Vi er i tydelig bevegelse mot målet, men det er et stykke igjen!

L avg

SKIDAG LØRDAG 22. FEBRUAR, KL 12-15

SKILEIKOMRÅDET PÅ NEDSIDEN AV BØKKO

Kjelker, hoppski, alpinski, turski, langrennsski. Kom med det du har. Og husk spade, sitteunderlag, (grill)mat og drikke.

Løypemaskinene spesialprepper hopp og annet. De som kjører viser fram utstyret og slår gjerne av en prat. Vi drar store og små opp bakken.

et blir bålpanner, grilling og mye gøy. Har du ideer om hva vi kan få til, meld gjerne tilbake!

Dette er den felles «vinterferielørdagen» for Oslo og Bergen. Vi vil ha det moro! Og treffes! Liten og stor! En ordentlig ski- og leikedag! Og på kvelden holder Kroa åpent!

Hallingskarvet Skiparadis og Myrland Hytteeierforening samarbeider. Alle i og utenfor Sudndalen er velkommen.

Sees! 

Med hilsen

Kjetil Larsgard, styreleder Hallingskarvet Skiparadis
Knut Helland, leder Myrland Hytteeierforening. Tlf 975 57 120

Status løypetilskudd

Vi minner om sesongens frivillige løypeavgift. 

Siden sist er det kommet inn 13.529 kroner, så hittil denne sesongen har det kommet inn kr 138.388

Vi er i tydelig bevegelse mot målet, men det er langt igjen! Tar vi et krafttak i januar?

L avg

Nye skilt

Slike skilt blir det flere av i området - vi håper det mobiliserer til betaling av løypeavgift!

Skilt

Julequiz på Ingers Kro

Quiz

Meir julemagi i Ostebygda!

Lørdag 21.12 kl 14:00-17:00

 ost i desember

Status løypetilskudd

Vi minner om sesongens frivillige løypeavgift. 

Siden sist er det kommet inn 18.816 kroner, så hittil denne sesongen har det kommet inn kr 124.000. 

Vi er i tydelig bevegelse mot målet, men det er langt igjen! Når vi opp i 700.000 i år?

Løypebudsjett status

Kort om FV 50, Aurland – Hol

Tore Knudsen har lenge vært opptatt av FV 50 over fjellet. Han har sendt følgende oppdatering om dagens situasjon. Det er viktig at vi som kommer vestfra bruker veien over Geiteryggen!

Veien over fjellet er blitt betydelig opprustet siste år. Først ble det gjort store investeringer i Geiteryggstunellen, og i vår/sommer ble det lagt nytt asfaltdekke fra Geiteryggtunellen og ned til Østerbø.

Så får vi håpe at det etter hvert også investeres i ny belysning i de tunellene som mangler dette.

Det er firma Presis Veidrift som har hovedentreprisen på brøyting av veien over fjellet i vinter.

Videre er det underentreprenør Geilo Tomteservice som har det utførende arbeidet med å brøyte veien i vinter og de kommende fire årene.

Veien har døgnvakt, og ved evt kolonne, kjøres det til kl 2200 og åpnes igjen kl. 0800, dersom været tillater det.

Det som er en liten bekymring er at det kjører færre biler over fjellet nå enn tidligere.

Dette kan bli en utfordring for regulariteten ved brøyting vinterstid.

Vi vet at antall biler er viktig for å få nødvendige midler til brøyting i kommende år, så vi henstiller alle til å bruke veien mest mulig, spesielt vinterstid.

Status løypetilskudd

Vi minner om sesongens frivillige løypeavgift. 

Siden sist er det kommet inn 26.000 kroner, så hittil denne sesongen har det kommet inn kr 106.000. 

Så vi nærmer oss målet, men det er langt igjen! Når vi opp i 700.000 i år?

Løypebudsjett status

Advent i Dokken, 8. Desember

Advent i Dokken 2019

Sesongens løypebudsjett

Vi minner om sesongens frivillige løypeavgift. Tilskuddet fra kommunen blir på kr 490.000. Basert på antall hytter i området, har vi satt kr 900.000 som totalt mål for sesongens løypebudsjett. Klarer vi det, og det blir nok snø, vil vi få et helt fantastisk løypenett. Men det er også viktig at midlene kommer inn tidlig nok!

Hittil denne sesongen har det kommet inn kr 80.130.

Løypebudsjett status

Advent i Dokken, 8. Desember

Dokken

Ny vert på Ingers Kro

På "Yst og Tyst" etter dugnaden i høst ble vi kjent med Ståle Stein Berg. Han stod staut og generøs bak skjenkekranene. Ståle er sønn av Inger og Per på Myrland. Han og teamet hans har overtatt Myrland Turistsenter og Ingers Kro. Lurer du på hva slags bakgrunn han har? Se her. Her ligger det til rette for filmkvelder og mye moro! 

 Ståle S Berg

TAKK FOR DUGNADSINNSATSEN!

Lørdag den 5. oktober, 6 minusgrader. Helt hvitt på bakken. Morgenkaffe, termos, niste, en liten sekk. Og sola stråler, ingen skyer. Sjekker motorsaga. Treffer 34 andre som er med på dugnad! Rekord! Alt er vel planlagt: Rydding ved Fv 50 mot Einset, rydding av ny og nydelig trasé ved Garli, rydding rundt hele Rishovdløypa, og langs Flyløypa forbi «Astruphytta». Trær til ved for alle som er med. Berit kommer med nydelige «klisseboller». Felles lunsj, latter og moro. Vi blir kjent. Så en økt til. Om kvelden er snøen vekk. Og det er Yst og Tyst på Kroa. Hyttefolk og bygdefolk, kroverten Ståle som tar godt imot! Med en fantastisk forteller: Kjetil Larsgard. Han driver Gurostølen sammen med Marianne. Det går i ost og lagring, smak og usmak, folk og fe.  Men først og fremst hva de har fått til i den prisbelønte Ostebygda. Med og uten mørkeredsel … Etterpå snakker vi sammen. Alle. Vi som ofte sitter der i hver vår hytte, eller i hvert vårt hus …. En uforglemmelig kveld! 

Påfølgende lørdag var det også dugnad. Alt er gjennomført. Alt er klart til vinteren. Og alle som deltok fikk enten ost eller avslag på Yst og Tyst. «Vi er vanvittig fornøyd, det var en sånn glød og glede i dugnadsarbeidet», sier dugnadsansvarlig Reidar Heggland. «Og samarbeidet med bygdefolket har fungert perfekt. Det samarbeidet er så utrolig viktig!»

Det kommer nye anledninger. Kanskje på Kroa? Kanskje i Påskerenn? Og helt sikkert på dugnad om et år. Også da skal vi gjøre noe sammen på kvelden!

Takk til alle dere som møtte opp, til Reidar for planlegging og gjennomføring, og til bygdefolk for entusiasme og samarbeid!

Vi minner om innbetaling til frivillig løypeavgift - VIPPS 127448 (kjøp og betal), anbefalt beløp pr hytte 2000 kr.

Til nye medlemmer: Medlemsavgift kr 300 innbetales til konto 8200.45.89676


Med ønske om en god skisesong!

Hilsen Knut, leder Myrland Hytteeierforening

 Dugnad 2019  Dugnad 2019
 Dugnad 2019  Dugnad 2019
 Dugnad 2019  Dugnad 2019
 Dugnad 2019  

Informasjon om frivillig løypeavgift

 

Klikk på menyelement "Løypeavgift" i menyen overfor.

 

Løypeskilt

Bra dugnad også lørdag 12. oktober

Dugnaden sist lørdag ble bra. Ikke så godt oppmøte som forrige lørdag, men det var en effektiv gjeng som gikk løs på løypene på toppen av Rishovdløypa.

Merk at det ligger bjørk i en stabel på parkeringsplassen ved Einset (ved avkjøringen til Raggsteindalen). Den bør fjernes og det er derfor fritt fram for de som vil ha tak i ved.

Dugnad 121019

Kjetil Larsgard orienterer.

Dugnadsost

"Dugnadsosten"

Dugnad lørdag 12. oktober

Dugnaden 5. oktober ble meget vellykket - over 30 møtte opp! Traseen ved Garlid ble ferdig slik at vi nå kan konsenterere oss om Rishovdløypa og Vegadalen.

 OppmøteBoller


Vi håper på like godt oppmøte lørdag 12. oktober!

Oppmøte denne gang blir ved Eco-hytten.

De som har kantklipper, motorsag eller evt. grenklipper bes ta dette med seg. Husk verneutstyr!

Det er fire områder som skal dekkes:

  B Rishovdløypa generelt.
  C Rishovdløypa – myren fra mastene og østover.
  D Vegadalen – fra mastene og innover Vegadalen.


Område B, C og D egner seg godt for de som vil yte en innsats utenom de oppsatte datoer. Trenger du utstyr, er det bare å ta kontakt med dugnadsleder, Reidar Heggland, på 99714 903.

 

 D  E

Vellykket

Yst og Tyst på dugnadslørdagen 5. oktober ble som ventet meget vellykket.

Gode oster fra Ostebygda, godt øl fra Kinn bryggeri og sist men ikke minst, glimrende orientering om varene ved Kjetil Larsgard.

 

Ost

Hytteforeningen har fått logo!

Vi håper den faller i smak!

Logo

Husk Yst og Tyst på lørdag!

Yst & Tyst på lørdag 5. oktober kl 20.00.

Meld din interesse på Facebook  eller send en mail til stale@myrlandturist.no slik at de får en oversikt over hvor mange som kommer!

Husk at de som jobber dugnad tidligere på dagen blir sponset av Hytteeierforeningen!

Thor Gotaas kjem til Hol på torsdag!

Skihistoriker Thor Gotaas kjem til oss i historielaget for å fortelle om skihistorie førstkommende torsdag 3/10 kl.19.00 på Vika i Hol.

Tenkte om noen er på hytta i høstferien - dere er hjertelig velkommen!  Det er kaffe og kringle å få.

Hilsen Historielaget

Dugnader høsten 2019

Som vanlig blir det dugnader i forbindelse med høstferien – lørdag 5. oktober og lørdag 12. oktober.

Begge dager oppmøte ved brøytestasjonen på Myrland kl 10:00. Vi håper på godt oppmøte!

De som har kantklipper, motorsag eller evt. grenklipper bes ta dette med seg. Husk verneutstyr!

Det er fire områder som skal dekkes:

        A Ny trasé ved Garli. Her ønsker vi å legge løypen lenger bort fra FV 50
  B Rishovdløypa generelt.
  C Rishovdløypa – myren fra mastene og østover.
  D Vegadalen – fra mastene og innover Vegadalen.
  E Ny trasé ved parkeringsplassen ved avkjørsel til Raggsteindalen.

 

Område B, C og D egner seg godt for de som vil yte en innsats utenom de oppsatte datoer. Trenger du utstyr, er det bare å ta kontakt med dugnadsleder, Reidar Heggland, på 99714 903.

 

A  C 
 D  E

Yst og Tyst 5. oktober

Her kombinerer vi arbeid, smak og moro! Medlemmer av Myrland Hytteeierforening som deltar på dugnaden den 5. oktober får halv pris på ostedelen av arrangementet «Yst og Tyst». De som deltar på dugnaden den 12. oktober, og som ikke har fått rabatt på «Yst og Tyst», får ost fra Ostebygda.

Altså: Myrland Fjellbistro kl 20:00 lørdag 5. oktober!

Hilsen Styret

Yst og Tyst

Løypekart til hytta - frist for bestilling er 31. august

Vi minner om at siste frist for bestilling av hyttekartet er 31. august. Husk forskuddbetaling.

Se tilbudet her.

Hol Haustmarknad 14. september

Haustmarknad

Stor aksjon for tryggere E16

Vi sakser fra NAF:

Her finner du NAF under aksjonen 

NAF vil stå på følgende steder, lørdag 17. august mellom kl. 13 og 15. Velkommen innom for en prat og for å vise din støtte!  

 • Rasteplassen ved Trengereidkrysset 
 • Dale trafikksenter og over veien ved Dale Outlet  
 • Rasteplassen ved Evanger (Holemarki) 
 • Vinje v/ «gamlameieriet»  
 • Rasteplassen på Kvåle 

Før sommeren ba NAF folk melde inn til oss om farlige veistrekninger. Som en del av trafikksikkerhetsarbeidet vårt i kampanjen Med hjertet i halsen søker vi kunnskap om hvor folk mener veiene er utrygge. E16 Bergen- Voss var enkeltstrekningen strekningen med suverent flest innmeldte saker.


Mer info

E16

Holsdagen

Holsdagen

Sommarkveld i gamlekyrkja 2019

Som vanlig blir det sommarkonserter i Hol gamle kyrkje tirsdager kl 20.00.

Pris kr 220,- (inklusiv billettavgift) - servering av kaffe og kaker etter konsertene.

www.hol.kirken.no

Tirsdag 23. juli    

Tove Bøygard. Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på hallingdialekt. En konsertopplevelse med Bøygard setter alltid sine spor hos tilhørerne.

 

Tirsdag 30.juli  

Carl Petter Opsahl & Jo Asgeir Lie. Carl Petter Opsahl og Jo Asgeir Lie set føre seg å presentere tradisjonsmusikk på klarinett og trekkspel. Kombinasjonen av verdsleg og sakral musikk fylgde menneska i Gudbrandsdalen gjennom livet, og det er en slik reise Opsahl og Lie ønskjer å ta publikum med på i denne konserten. Danseslåttar blir sett saman med salmetonar, bruremarsjar og bånsullar-musikk som speglar sjølve livet.

 

 

 

Kirkekonserter

Hyttekart - frist for bestilling er utsatt til 31. august

I forhold til forhåndsinteressen som ble vist på årets årsmøte, har vi altfor få bestillinger.

For at alle som er interesserte skal få en sjanse, utsetter vi fristen til 31. august.

Se tilbudet her.

Velkommen til Holsdagen 3. august

Holsdagen er eit arrangement som viser korleis eit gjestebod i eldre tiders Hol og Hallingdal elles vart gjennomført.

Arrangementet legg sterk vekt på å vera tradisjonsrett, og har vore arrangert så å seia kvart år sidan 1957. Vigsla av det ekte eller uekte brureparet foregår i Hol gamle kyrkje, ei vakker kyrkje frå 1200-talet. Etter vigsla er det brureferd langs den vakre Holsfjorden med brureparet høgt til hest fremst. Deretter følgjer ei brureferd med mange bunadskledde gjester, spelemenn, kjellarmenn og det som høyrde eit gjestebod i eldre tider til.
Ferda endar opp i bryllupsgarden, som er Hol bygdemuseum. Heile museet er bygd opp slik ein Holingsgard var i eldre tider, og her blir bryllupet feira mest mogleg lik det det i følge tradisjonane skal vera. Innlagt er også ulike innslag som viser sentrale hendingar i bygdesoga gjennom tidene.

Det er ein svært flott stad å feire bryllup, og her er god plass til alle. Tradisjonskost blir servert på museet.  Det er lokal marknad i tilknytning til Holsdagen der du kan få kjøpt lokale fyrsteklasses produkt av ymse slag.

 

Hjemmeside

YouTube

Holsdagen

Sti- og løypekart over Sudndalen - ny bestilling

Vi kan igjen tilby kart over løyper og stier i området. Formatet er 83 cm x 83 cm og trykt på 5 mm PVC eller aluminium.

Bestillingsfristen er 30.06.19.

Se tilbudet her.

 

Hyttekart

Åpen dag i Dokken 8. juni

dokken

Referat fra Årsmøte 2019

Referat fra årsmøtet 2019 finner du her.

Hilsen Styret

Vellykket skøytekurs

Som vanlig ble det arrangert kurs i skøyteteknikk med "Gull-treneren" Steinar Mundal 
Skjærtorsdag. 
Steinar var som alltid entusiastisk og engasjert.
Her er kursdeltakere som nok kommer til å prege løypene neste sesong.
 

Skøytekurs 1

Skøytekurs 2

Innkalling til årsmøte i Myrland Hytteeierforening 2019

Styret innkaller med dette til det 43. årsmøtet Myrland Hytteeierforening.

Tid: Skjærtorsdag 18. april 2019, kl. 17.00

Sted: Myrland Turist og Servicesenter (hos Per Berg)

 

Vedlagt 

       Innkalling med agenda
  Årsmelding 2018
  Årsregnskap 2018

 

Styret tar gjerne imot forslag til andre saker som bør tas opp.

Vel møtt!

Vennlig hilsen Styret v/

Torgeir Bjerknes, leder Myrland Hytteeierforening

Årets skøytekurs er fulltegnet

Påskens skøytekurs er nå fulltegnet og vi har allerede tre personer på venteliste.

Hilsen styret

SKØYTEKURS SKI, STEINAR MUNDAL, SKJÆRTORSDAG 2019

Steinar har vært norsk landslagstrener i langrenn og skiskyting i en årrekke. Han er omtalt som en av verdens beste skitrenere. I påsken er han igjen klar for å holde kurs i ski-skøyting for Myrland Hytteeierforening. Enten du har skøytet før eller ikke, er dette er en enestående mulighet til å lære og å bli oppdatert. Og framfor alt: til å bli inspirert og ha det gøy sammen med andre!

                    

Kurs 1: Skjærtorsdag 18. april kl 10 – 11.30

 

Kurs 2: Skjærtorsdag 18. april kl 12 – 13.30

Kurset foregår på Skistadion, Skibyen ved Hermon. Det er plass til 12 personer på hvert kurs. Pris pr. person er 300 kr. Ta med nøyaktig sum i kontanter.

Påmelding via "Kontakt" (denne finnes på menyen øverst på siden). Prioriter mellom Kurs 1 og 2, og oppgi antall deltakere. Her gjelder «førstemann til mølla». Er det stor interesse og mange personer fra hver «hyttestand» vil vi prøve å fordele plassene litt. Alle får svar på mail.

Husk å oppgi telefon-nummer og mail-adresse.

Skiløpere på alle nivå er velkomne. Steinar er begeistret over all den gode skøytingen i løypetraseene på Myrland. Han gleder seg til å møte «Myrlandsgjengen»!

Spørsmål? Ring Knut Helland 975 57 120 på ettermiddagstid.

Årsmøtet 2019

Årsmøtet i hytteeierforeningen vil bli avholdt Skjærtorsdag 18. april kl 17.00 på Myrland Turist- og Servicesenter.

Innkalling vil komme senere.

Vi minner om at  medlemskontingenten, kr. 300,-  skal betales innen årsmøtet til konto 8200.45.89676. 

Nye medlemmer er hjertelig velkomne! Betal kontingenten og bruk fanen «Kontakt» på hjemmesiden for å registrere deg med navn, adresse, e-postadr. og mobilnr.

Torgeir Bjerknes , leder MHEF

Utsikten i dag 13. mars

Nydelige forhold mot Utsikten i dag. 25 cm løs fin nysnø, nå totalt 110 cm på målestikken i Rundløypen. 

Utsikten

Hol Kommunes servicetorg flytter

19. mars åpner kommunens servicetorg i informasjonssenteret i Vesleslåttvegen 13 i Geilo sentrum.

Åpningstider: Mandag - fredag kl. 09.00-15.00.


Det vil også bli etablert servicetorg på kommunehuset i løpet av våren 2019.
Du vil få utført de samme tjenestene som før begge stedene, og også treffe de samme hyggelige damene som er på Geilo i dag. Servicetorget vil ikke lenger være samlokalisert med NAV.

Telefonnummer til kommunen er fortsatt 3209 2100. Sentralbordet åpner kl 09.00.

Velkommen! 

Vennlig hilsen 
Ellen Palmstrø
Servicetorget

Hyttemøtet 2019

Hyttemøtet 2019 avholdes i Geilo samfunnshus, lørdag 23 februar kl. 15

I foajeen serverer Bardøla som vanlig kaffe/te og noe godt å bite i.

Program:

 1. Velkommen v/ordfører Petter Rukke
 2. Kommunal informasjon
 3. Hallingdal renovasjon – daglig leder Leif Ove Sataslåtten
 4. Geilo sti- og løypelag – styreleder Roger Espeli
 5. Informasjon fra Ski Geilo
 6. Geilo Velforbund – styreleder Marit Schage Andria
 7. Pause m/kaffe og kaffemat
 8. «Spørrerunden» - panel med nøkkelpersoner
 9. Oppsummering

 

Hilsen Hol Kommune

Ribbemarsj

Hovet Vel inviterer til årets Ribbemarsj torsdag 27. desember!

Ribbemarsj

God jul og velkommen til fjells!

Det ble kjørt en god del med glattebrett i går (23.12), med påfølgende sporsetting med scooter. Litt lite snø, men tross alt gode forhold.

jul jul

God Jul!

Styret i Myrland Hytteeierforening ønsker alle hytteeiere en riktig god jul og godt
nytt år! 
En ekstra hilsen og takk til alle som har bidratt med dugnadsinnsats i året som nå
går mot slutten.
 

God Jul

Torgeir Bjerknes
Leder 

Snø!

Det har snødd på Myrland - 30-40 cm forleden dag.

Vår utsendte gikk Rishovd på lørdag i nydelige forhold - dog ikke i preppet løype.

Løypekjørerne melder at det fortsatt mangler litt snø for å få satt løypene, men det er meldt om mildere vær og mere snø utover i uka. Så det er håp om gode forhold!

 

skiDes1 ski2DesE

Velkommen til fjells i jula!

Hol ysteri – ysteriet som fekk tilsaman 10 medaljer for ostane sine på oste-VM i Bergen – har ope måndag til fredag 10 til 16 samt laurdag 10 til 17. Så er det stengt juleeftan, 1. og 2. juledag. I Romjula er det oppe fredag 10 til 16 og laurdag 10 til 17.

I tillegg til framifrå ostar så får du rakfisk, kjekjøt, kjepølser, konfekt frå Fjellgodt og mangt anna. Passar ikkje opningstidene for deg, så ring telefon 992 74 157 og gjer avtale om henting.

Vil du følgje Hol ysteri på fjesbok så er du alltid oppdatert. 

Hol historielag vil gjerne gjera merksam på årboka si Under Hallingskarvet som no er i handelen saman med Holkalenderen for 2019 med gamle foto frå heile kommunen. Dette er til sals i bokhandelen, Coop Sunhov og Hol ysteri. Du blir betre kjent med historia til hyttekommunen din ved å lesa desse.

God jul og godt nytt år!

For Hol ysteri og Hol historielag 
Knut Medhus

Løypepreparering på Myrland

Det er såpass mye snø nå at en har startet grunnpreparering av bygdeløypene. 

Ellers har vi nye løypekjørere i år - Henning Olsen og Håkon Eggen. Vi er sikre på at de vil sørge for samme kvalitet som det vi har hatt de siste årene.

Ellers er det et tilbakeslag at en har mistet både kommunalt tilskudd og frivillig tilskudd - til sammen 150 000 kr. Dette er mye penger og vil ha innvirkning på hvor mye preparering som kan utføres. Samtidig betyr det at frivillige bidrag blir veldig viktige.

Så derfor: Bidra med løypetilskudd, jo tidligere jo bedre - VIPPS-betaling virker!

løype

Advent i Dokken

Det blir advent i Dokken - museet i Sudndalen.

Advent

Nye rør i Vesleåni

Som mange av dere er kjent med, "tok" vårflommen de rørene som ble lagt ned i Vesleåni nedenfor Kaslegramyre i fjor høst. I forrige uke har maskinentreprenør senket elven og lagt ned 4 store rør med diam 80 cm. Hvert av rørene veier ca 600 kg. I helgen har Reidar og Torgeir boltet rørene sammen og i tillegg tjoret de ytterste rørene til elvebredden med wire og kjetting. 

Da er alle «vannhinder» i skiløypen mellom Gardli og Einset fjernet - denne gangen håper vi på at rørene blir liggende i uoverskuelig framtid!

Rør 1 Rør 2

Høstens dugnader vel gjennomført

Høstens dugnader i skiløypene er vel gjennomført - 16 første dag og 12 andre dag. Det ble i hovedsak jobbet med løypen ved Einset, men også løypene langs fylkesveien.

 

Pust i bakken

Kaffe, boller og kake!

Høst i fjellet!

b1 b2
b3 b4

Fellesdugnader 6. og 13. oktober

Tradisjonen tro arrangerer Myrland Hytteeierforening  de årlige fellesdugnadene i skiløypene  lørdag 6. oktober og lørdag 13. oktober.

Oppmøte 6/10: Parkeringsplassen på Einset (vis a vis avkjøringen til Raggsteindalsvegen) kl 10.00

Oppmøte 13/10: Myrland Turist og Servicesenter kl 10.00 

Ta med sakser og sager - både manuelle og motoriserte - samt niste, gode hansker og godt humør!

Velkommen!

Reidar Heggland      Torgeir Bjerknes

Dugnadssjef
Myrland Hytteeierforening

           

Leder
Myrland HytteeierforeningVellykket dugnad 1. september

Lørdag 1. september møtte 9 personer fra Myrland Hytteeierforening til dugnad.  Det er ryddet bredt på begge sider langs Gamleveien fra Minnestølreset og vestover samt ned til FV 50 mot Minnestølen.

Vi ryddet langs Gamleveien for å klargjøre til planlagt grøfterens i høst (maskinentreprenør) og for at traseen skal bli så bred at Minnestølsrunden også skal kunne kjøres med den store løypemaskinen om vinteren.

Bildet viser 5 av de frammøtte - alle noe slitne, men blide ved dugnadens slutt kl 1630. Takk for god innsats!

Dugnad

Tilbud om sti- og løypekart til hytta!

Vi kan nå tilby kart over løyper og stier i området. Formatet er 83 cm x 83 cm og trykt på 5 mm PVC eller aluminium.

Bestillingsfristen er 20.9.18.

Se tilbudet her.

Hyttekart

Dugnad 1. september kl 10:00!

Oppmøte parkeringsplassen på Einset.

Hallingskarvet Skiparadis (Sudndalen sti- og løypelag) har søkt Hol kommunes Sti- og Løypefond om kr 215000,- til videre oppgradering av Bygdeløypa og Minnestølsrunden (Helårsløypen Skibyen - Myrland - Einset - Minnestølen).

Bl. a. skal grøftene langs Gamleveien fra Einset mot Minnestølen renskes/tas opp igjen (maskinentreprenør)  for bedret drenering. I den forbindelse skal traseen også gjøres bredere slik at den store tråkkemaskinen også kan kjøre Minnestølsrunden. 

Før maskinentreprenøren starter arbeidet, må det felles trær på begge sider samt at grøften på oppsiden renses for vierkratt.

Ta med motorsag og ryddesaks. 

I sommer er Bygdeløypa og Gamleveien (se bilde) kjørt med ATV og beitepusser. 

Velkommen til dugnad 010918.

Reidar Heggland
Dugnadssjef

         

Torgeir Bjerknes
Leder Myrland Hytteeierforening

 

trimming

Her er ATV og beitepusser i bruk.

Haustmarknaden i Hol

Det er snart tid for det årlige høstmarkedet i Hol 15/9 fra kl 11.00 til 16.30

Det er verdt et besøk!

Standplassen er utafor Hol Ysteri. 

haustmarknad

Tilbud om takstiger til medlemmer av hytteeierforeningen

Vi har mottatt tilbud til medlemmer av foreningen fra "Stiger til tak AS" på Ål.

Tilbudet ser du her.

Hilsen Styret

Vellykket tur fra Grønsetlie til Veslegard 18/8

Til tross for kaldt og vått vær var det ca 30 som tok turen fra Grønsetlie til de gamle gardene i Sudndalen. Stien er ryddet og skiltet og lett å gå - den er lagt på den gamle kjerrevegen som gikk til Sudndalen. 

Takket være Hol historielag ble vi fortalt mye interessant - om veier og stier, dramatiske nabokonflikter, jernutvinning på 1100 til 1400 tallet, kunstnere som bodde og arbeidet i området, om Halvorsgard, Veslegard, Gudbrandsgard og Dokken. Hyttefolk og bygdefolk i hyggelig og godt lag!

Vi ha laget et GPX spor som kan lastes ned fra siden "Stier i Sudndalan".

bilde 1

God deltakelse til tross for dårlig vær.

bilde2

Skiltingen på toppen av åsen.

Bilde 3

Renneslagg etter jernutvinning i området. Nede ved Sudndalsfjorden har det etter mengden av renneslagg å  dømme blitt utvinnet ca 16 tonn med jern!

Bilde 4

Antrasitt (naturlig forekommende kull) funnet ved Grønsetlie - dette er en unik forekomst som vekket oppmerksomhet blant geologene.

Bilde 5

God utsikt til "Kaffikokarodden" i Sudndalsfjorden.

Bilde 6

Orientering ved kunstneren Axel Enders hytte i Sudndalen.

Bilde 7

Omfattende rehabiliteringsarbeid på Veslegard - imponerende!

 Bilde 8

Her gikk turen


Kulturvandring med Hol Historielag på lørdag 18/8

God kveld i stuen!

En fantastisk sommer begynner å få mørke kvelder! Jeg tenkte kanskje at det kan være av interesse for hyttefolket i Sudndalen å være med Hol historielag på kulturvandring førstkommende lørdag 18/8. Vi skal gå den stien som vi har rydda fra Grønsetlie over åsen og ned til Halvorgard/Gudbrandsgard/Dokken - med Guttorm Eggen som kjentmann/turleder/forteller.

Vi møtes ved Hallingskarvet hotel - kl.10.30 - en buss (kr.40.00) kjører oss derfra til Grønsetlie - også går vi da over åsen - med en liten kaffestopp oppå «utsikten». Hadde vært fint om noen blir med da!

Hilsen Karin.
Turgruppen i Hol IL

Bruk av GPX spor

Du trenger ikke kostbart navigasjonsutstyr for å dra nytte av GPX sporene fra blant annet ut.no, det holder med en mobiltelefon og for eksempel norgeskart-appen (Norgeskart friluftsliv fra Asplan Viak Internet AS). Vi har laget et eksempel basert på en Android telefon og gratisversjonen av Norgeskart-appen her.

Se ellers under "Stier i Sudndalen" der vi også har lagt ut flere GPX-spor, blant annet Folarskardnuten.

Ruten Einsetnuten ser slik ut på telefonen:

 bilde4

Ost og rømme er igjen å få kjøpt på Gurostølen

Vi kan med glede melde at det igjen er mulig å få kjøpt super-rømme, ost og andre lekkerbiskener på Gurostølen!

Merk vinen på bildet under - den skal passe fortreffelig til Kronblom-osten!

Rumme Ost

 

Toppturer 2018

 

Årets toppturbrosjyre er klar. 

Alle som fullfører 10 av de 11 toppturene får en fin t-skjorte som premie.

Det vil ellers bli flotte uttrekkspremier. Hvert klipp gir 1 -ett- lodd i trekningen (Lordehytta gir 2).

Brosjyren finner du her.

 Topptur

Holsdagen laurdag 4. august 2018

Holdagen viser korleis eit bryllup gjekk føre seg i eldre tider med dans, leik og spel.

Programmet finn du her.

 Holsdag

Velkommen til fjells

Grønt og fint rundt hyttene på Myrland.  Gresstakene ser noe anemiske ut, men det vitner om et GOD varm og tørr sommer, og akkurat det er ikke å forakte :-) 

Temperaturen er god, stort sett mellom 18 og 22 gr!  På torsdag var det 28! gr., rene sydenstemningen.

Hyttenaboer er flittige, stort sett med et malingsspann i venstre hånd, malerpensel i høyre. Noen har anledning til å gå på tur, i et flott grønt, tørt terreng. Ikke mye som minner om økenavnet MYRland.  Velkommen til fjells!

Nytt kart som viser stier i Sudndalen

Vi har nå opprettet en ny side med kart over stiene i Sudndalen. Se menyen øverst.

Vedtok ny løypeplan i Hol: – God og rettferdig

No er det bestemt kva for kriterium som skal leggast til grunn for tilskota til sti- og løypenemnder i Hol.

23.06.2018 kl 16:00 Hallingdølen

 

Finansiering av stigar og løyper har skapt eit stort engasjement i heile kommunen og har vorte debattert i fleire fora i lengre tid. 

Onsdag vedtok kommunestyret i Hol det saksordførar Nina Dalen (Ap) karakteriserte som «mil etter mil på stigar og løyper» mot den endelege fordelingsnøkkelen. 

Fordelingsnøkkel 

Fordelingsnøkkelen blir lagt til grunn når årlege tilskot skal tildelast.

Den vart vedteken med følgjande faktorar og vekting: 

           
 • Fastbuande: 0,2.
 • Fritid: 0,3.
 • Næring: 0,2.
 • Løypemeter: 0,2.
 • Stigar: 0,1.


Kjeft og ros 

Petter Braaten (H) er ein av politikarane som har fått merke det store engasjementet som har vore knytt til finansiering av stigar og løyper. 

I arbeidet med fordelingsnøkkelen har han vorte kontakta av fleire løypeområde som har prøvd å påverke avgjerda, sa han i kommunestyret. 

– Eg kjem til å få både ros og kjeft etter vedtaket. Uansett vil nokre få meir eller mindre enn dei har fått dei seinare åra. 

Men Braaten meinte vedtaket gir ein god og rettferdig fordelingsnøkkel.

Savage Rose til Iungsdalen. Laurdag 18. august

I år er det legendariske The Savage Rose som står på scena i Iungsdalen under Leikskeid 2018.


The Savage Rose er eitt av dei mest banebrytande og sentrale rockebanda i Skandinavia gjennom tidene. 1967 var året det unge beatbandet The Savage Rose møttes for fyrste gong. Sidan den gong har danskane uredd leidd oss gjennom psykedelisk rock, jazz, klassisk og verdsmusikk - alltid med eit politisk bodskap som bakteppe og med Annisette si særeigne stemme i front. Fem tiår seinare står bandet sterkt som aldri før.


Dagens live-utgåve av The Savage Rose spelar låtar frå heile den lange karrieren til bandet, både klassikarar frå dei tidlege albuma og låtar frå dei seinaste utgjevingane, samt heilt nye songar.

I tillegg til The Savage Rose har me i år også gleda av å høyre Lene Storhaug m/band og Baljelauget på Leikskeid.

Mer info på Hallingbillett.

Savage Rose

Referat fra Årsmøtet 2018

Årsmøtet i hytteeierforeningen ble avholdt Skjærtorsdag 29. mars.

Her er referatet (som er blitt oppdatert 5. april med antall frammøtte):

   Referat

God Påske!

Årets skøytekurs

Tradisjonen tro ble det i vår forenings regi arrangert kurs i skøyteteknikk med 
"Gull-treneren" Steinar Mundal skjærtorsdag. 
Steinar var som alltid entusiastisk og engasjert og det blir mange som 
kommer til å gå fort i løypene til neste år!!
Vi er priviligerte som får nyte godt av en slik kapasitet, og han har lovet å 
holde nye kurs til neste år.

Kurs

Innkalling til årsmøte i Myrland Hytteeierforening 2018

Bergen 14. mars 2018

Styret innkaller med dette til det 42. årsmøtet Myrland Hytteeierforening.

Tid: Skjærtorsdag 29.mars 2018, kl. 17.00

Sted: Myrland Turist og Servicesenter (hos Per Berg)

Dokumenter til møtet:

  Dagsorden
  Resultatregnskap 2017
  Årsmelding 2017


Styret tar gjerne imot forslag til andre saker som bør tas opp. 

Velkommen!
 
Vennlig hilsen Styret
v/ Torgeir Bjerknes
leder Myrland Hytteeierforening
Epost: torgeir.bjerknes@gmail.com
Mobil:  97078922

Årets skøytekurs er fulltegnet

Skøytekurset er fulltegnet allerede - kanskje det blir en ny sjanse neste år!

Skøytekurs med Steinar Mundal

Myrland Hytteeierforening har også kommende påske fått Steinar Mundal til å holde teknikk-kurs i skiskøyting for oss.

Steinar har vært teknikktrener for herrelandslaget i langrenn i en årrekke og de siste 3 årene har han vært skitrener for damelandslaget i skiskyting. Her vil de som er interessert ha en enestående mulighet til å lære skiskøyting av en som virkelig kan det!

Det vil bli avholdt 2 kurs på Skjærtorsdag 29. mars hhv. kl 10 – 11.30 og kl 12 - 13.30.

Det er plass til 10 personer på hvert kurs. Kursene vil bli avholdt på Skistadion, Skibyen ved Hermon.

Pris kr 300 pr pers. Ta med nøyaktig sum i kontanter.

Skiløpere på alle nivåer er velkomne! Steinar gleder seg!

Påmelding til torgeir.bjerknes@gmail.com

Oppgi antall deltakere og hvilket kurs du/dere ønsker å delta på – oppgi prioritet 1. og 2. Her gjelder "førstemann til mølla".

Alle vil få bekreftelse på mail.

Årsmøtet 2018

Årsmøtet i hytteeierforeningen vil bli avholdt skjærtorsdag 29. mars kl 17.00 på Myrland Turist- og Servicesenter.

Innkalling vil komme senere.

Vi minner om at  medlemskontingenten, kr. 200,-  skal betales innen årsmøtet til konto 8200.45.89676. 

Nye medlemmer er hjertelig velkomne! Betal kontingenten og bruk fanen «Kontakt» på hjemmesiden for å registrere deg med navn, adresse, e-postadr. og mobilnr.

Torgeir Bjerknes

Kunstauksjon i Geilo kulturkyrkje, lørdag 24.februar kl.15.3

Helt siden kirken ble tatt i bruk har det vært en drøm å få på plass et akustisk kirkeorgel.

Så langt har Karsten Isachsens legat lovet at de vil komme med et betydelig bidrag. Påskeaften 2017 inviterte Bjørn Eidsvåg sammen med venner til Pipekonsert hvor alle inntektene tilfalt orgelaksjonen. En rekke kunstnere som har hatt utstilling i kirken har donert bilder til dette prosjektet. Vebjørn Sand, Oddbjørg Reinton, Hans Brusletto, Maria Sandsmark m.fl.

I desember 2017 hadde vi en salgsutstilling og nå følger vi opp med en kunstauksjon.

Her kan man sikre deg mange godbiter og samtidig gi sin støtte til prosjektet.
Bildene er utstilt i galleriet, slik at man har anledning til å ta en titt før auksjonen.

For ytterligere informasjon. Ta kontakt med:

Anne-Kristin Solberg
Hol kirkelige fellesråd
32096930, 47663280

Pass på hyttetaket!

Det har kommet store mengder snø i det siste og hyttetakene kan være utsatt. Det anbefales derfor å sjekke takene.

Stian hos Strand Hytteservice kan evt ta en titt og noen bilder (ring for å avtale pris) og kan også ta seg av eventuell snømåking. 

Stian har telefon  456 32 682.

Løypeavgiften kan ikke VIPPSes

Løypeavgiften kan for tiden ikke VIPPS'es - det blir ordnet først på nyåret.

Men kontonummeret fungerer fortsatt! (Se til høyre under "løypeavgift").

HUSK Vikeplikt for løypemaskinen !

Husk at løypemaskinen ikke kan kjøre ut i løssnøen på grunn av fare for steiner og stubber - møter du løypemaskinen er det altså du som må trekke ut i løssnøen!

Altså: Alle har vikeplikt for løypemaskinen.

God Jul!

Styret i Myrland Hytteeierforening ønsker alle hytteeiere en riktig god jul og godt
nytt år!
 
En ekstra hilsen og takk til alle som har bidratt med dugnadsinnsats i året som nå
går mot slutten.
 

God Jul

Torgeir Bjerknes
Leder 

SKIBROEN FERDIG - SUDNDALENS LENGSTE BRO!

Det har vært jobbet intenst med å ferdigstille skibroen nedfor Fossejuvet de siste 2 helgene slik at den skulle bli ferdig før kommende skisesong. Lørdag 21/10 er prosjektet ferdigstilt. Broen er drøyt 5m bred og hele 22 m lang - Sudndalens lengste!

I helgen har Reidar Heggland, Per Berg, Rolf Eriksen, Fredrik Bjerknes og Torgeir Bjerknes fullført arbeidet.

Nå er det bare å glede seg til vinteren!

Fossejuvet

Fossejuvet

Takk for dugnadsinnsatsen!

En stor takk til alle som deltok på høstens dugnader.

Lørdag 30/9 møtte det bare 5 personer. Været var dårlig med yr, regn og sur vind. Arbeidsinnsatsen ble rettet mot deler av Minnestølsrunden. 

Lørdag 7/10 var oppmøtet gledelig stort! 26 personer møtte på Myrland og i tillegg 5 personer ved skibroen under Fossejuvet.  Hele Rishovdløypen og deler av Rundløypen ble « frisert» med ryddesager, sakser og motorsag. Ved skibroen ble det boret og «gyst fast» flere ekstra stag. Bjelker og diverse stag ble sveiset og arbeidet med trebjelkene ble påbegynt.  

Arbeidet med skibroen vil fortsett de kommende helgene slik at den blir ferdig til kommende skisesong. Før høstens dugnader var bjelke-fundamentene forskalet, armert og støpt. 4 stålbjelker (lengde totalt 22m) var lagt på plass med gravemaskin. Der var boret og sprengt slik at elveleiet ble senket i forhold til broen mtp den store vannføringen under snøsmeltingen/vårflommen. Arbeidet med skibroen er nok et bevis på at samarbeidet mellom Hallingskarvet Skiparadis (HSP) og Myrland Hytteeierforening (MHEF) bidrar til forbedring og utvikling av fellesgodene i Sudndalen. Mye arbeid er lagt ned i løpet av sommeren. Jeg nytter her anledningen til å takke HSP v/ Hermann Rabbestøl, Stian Strand, Kjetil Larsgard og Per Berg for innsatsen og for godt samarbeid.  Det må selvsagt også rettes en stor takk til vår dugnadssjef Reidar Heggland som gjennom hele sommeren og høsten har vært pådriver og hovedbidragsyter i arbeidet med broen. Takk også til Atle Heggland, Eirik Fuglum, Anders Søyland og Bjarne Øvredal for innsatsen på broen i høst.

Til slutt vil jeg påpeke at det var meget gledelig at 6 personer fra Sudndalens Venner Velforening deltok på dugnaden 7. oktober. Styret i MHEF har de siste år jobbet for å styrke samarbeidet mellom hytteeierne i de ulike hytteområdene med hensyn til innsats for fellesgoder som stier og skiløyper. Turskiltprosjektet og Helårsløypen er prosjekter som knytter de ulike hytteområdene i Sudndalen sammen og slike prosjekter bør stimulere til felles dugnadsinnsats også i framtiden.

Med vennlig hilsen,
Torgeir Bjerknes
Leder Myrland Hytteeierforening

 

dugnad 07.10.17

Rekordstort oppmøte 7. oktober

dugnad 07.10.17

Gjengen ved skibroen

Dugnader 30/9 og 7/10

Tradisjonen tro arrangeres det dugnad i skiløypene de kommende lørdager 30/9 og 7/10.

Oppmøte Myrland Turist og Servicesenter kl 1000 begge dager.

Ta med sakser og sager - både manuelle og motoriserte - samt gode hansker og godt humør!

Vi minner ellers om oppfordringen fra Hallingskarvet Skiparadis til oss alle om å bidra med kr 300,- pr familie til innkjøp av ATV m/beitepusser for å lette framtidig rydding og vedlikehold av skiløypene.

 Innbetaling kr 300,- til Hallingskarvet Skiparadis konto 2333.22.61053 kan merkes med ”ATV”. 

Du kan også betale med VIPPS. Velg "Kjøp noe" og legg inn 127448 ("Hallingskarvet Skiparadis" skal da komme opp). 

Torgeir Bjerknes   
Leder
Myrland Hytteeierforening

       

Reidar Heggland
Dugnadssjef
  

 Skibro

Det går framover med skibroen.

 

 

 Skilt 3

Stadig nye skilt.

 

Turskiltprosjektet

 

Lørdag 16/9 ble det jobbet med brofundamentene for ny skibro nedenfor Fossjuv. Arbeidet vil fortsette kommende helg og broen forventes å bære ferdig i løpet av uke 40.

Pr. 18/9 er følgende stier/rundturer ferdig skiltet: 

 
 • Rishovdrunden,

 • Vegadalen Rundt,

 • Rundtur mot Vesle Flynuten samt

 • Rundtur over Søre Flishovd.

I tillegg er de fleste skiltene på Einsetnutrunden satt opp.

Arbeidet fortsetter kommende helg. Turskiltprosjektet «Stier i Sudndalen» forventes å være ferdig skiltet i løpet av første halvdel av oktober. Da vil også 4 info-tavler og  20 kartoppslag i A3-format være satt opp i stikryss.

bro

skilt3

Turskiltprosjektet

Det går framover med turskiltprosjektet!

Skilt 1skilt 2

VIPPS!

Nå kan løypeavgift og ATV bidraget (se nedenfor) betales med VIPPS. Velg "Kjøp noe" og legg inn 127448 ("Hallingskarvet Skiparadis" skal da komme opp). Husk å legge inn melding "ATV" eller "Løypeavgift".

Skibyen – Myrland – Einset - Minnestølsrunden

Brev til informasjon og en anmodning om støtte: 

Hallingskarvet Skiparadis (HSP) har, sammen med Myrland Hytteierforening (MHEF) de siste 2 år, jobbet for å realisere nevnte helårsløype.

Endret klima med mildere vintre har medført  behov for intensivert dugnadsarbeid i skiløypene og det er bygget skibroer over Storeåni på Myrland (2015) samt over Vesleåni på Gardli (2016)

Sommeren og høsten 2017 har HSP og MHEF bygget ny skibro over Vesleåni nedenfor Einset og arbeidet med ny stor skibro over Storeåni nedenfor Fossejuv forventes å bli ferdig i september. Videre har gravemaskin-entreprenør utbedret skiløypetraseen over haugen nord for Einset mot Gamleveien ( Minnestølsrunden). Nylig har entreprenør ferdigstilt  dreningsarbeid og diverse andre utbedringer i traseen mellom Gardli og Einset . HSP vil ila 2017 ha brukt ca. 150000,- på skibroer, drening og maskinell utbedring av traseen Skibyen-Minnestølen. 

For å underlette framtidig vedlikehold i nærløypene har HSP  ønske om å kjøpe en egen ATV(4-hjuling) med beitepusser. Til dette innkjøp trenger vi støtte. Vi takker utbygger i Sudndalslia som allerede har bidratt med kr 40000,-

 Budsjett

Innkjøp ATV + beitepusser                                                              kr. 80000,-

Bidrag Hallingskarvet Fjellgrend AS ( utbygger i Sudndalslia)      kr. 40000,-

Rest                                                                                                     kr. 40000,- 

Vi oppfordrer med dette alle hytteeiere og andre i dalen om å bidra med en engangssum på kr 300,- til ”Prosjekt ATV m/beitepusser”. 

Hvis responsen er god, kan en ATV med beitepusser allerede være på plass til MHEFs årvisse høstdugnader i skiløypene ( 30/9 og 7/10). 

Innbetaling kr 300,- til Hallingskarvet Skiparadis konto 2333.22.61053 kan merkes med ”ATV”. 

Du kan også betale med VIPPS. Velg "Kjøp noe" og legg inn 127448 ("Hallingskarvet Skiparadis" skal da komme opp). Husk å legge inn melding "ATV".

Mvh

Hallingskarvet Skiparadis

v/ leder Kjetil Larsgard

 

Hol Haustmarknad den 16. september

plakat

Slik gikk det på dugnaden 26. august

Lørdag 26/8 ble resten av Bygdeløypa «barbert» inkl kantryddet slik at den er «perfekt» og klar til vinteren fra Skibyen opp til Myrland.  Dog er vi ikke i mål med broen under Fossejuvet ennå, men den kommer.

Det tillegges at maskinentreprenør har ferdigstilt alt arbeid mellom Myrland og Einset inkl div drenering og ujevning av trasé på noen kritiske steder. Dvs at når broen under Fossjuvet er klar, så er vi til vinteren kvitt all potensiell problematikk med åpne elver / vann mellom Skibyen og Einset. Krattrydding gjenstår. 

Tradisjonen tro arrangeres de to høstdugnadene i skiløypene i år lørdag 30/9 og lørdag 7/10. Nærmere info vil komme på hjemmesiden og på Facebook. 

Vedlagt bilde viser 9 av de 10 som møtte til dugnad lørdag 26/8,-  8 fra Myrland og 2 arbeidsomme seniorer fra Sudndalslia. Takk for god innsats!

Dugnad 26.8

Ny fellesdugnad 26. august

Det blir arrangert Fellesdugnad lørdag 26/8 med oppmøte kl. 10:00 på Myrland Turist og Servicesenter.

Som omtalt tidligere, er det besluttet at vi i høst skal gjøre en innsats for å optimalisere skiløypen (helårsløypen) som knytter hele Sudndalen, Myrland og Einsetlien sammen (Bygdeløypa fra Skibyen til Myrland og løypen videre mot Einset og Minnestølsrunden). 

Ta med ryddesakser og gode hansker! I tillegg kan de som disponerer motorsag og ryddesager ta med slike.

Lørdag 19/8 møtte 17 personer fra Myrland Hytteierforening i Skibyen til årets første fellesdugnad. Bygdeløypen fra Skibyen til Skarabakken fikk «unngjelde» og innsatsen til de frammøtte var stor! I nedre del opp til broen over Storeåni, ble det kantryddet og felt  stor trær merket under tidligere befaring. I tillegg trær som ville henge inn i skiløypen når de ble tynget ned med våt snø. Fra Storeåne ble traseen på nordsiden av elven ryddet via brufundamentene for den kommende skibroen under Fossejuvet ryddet. Videre ble traseen  opp til Skarabakken utvidet og alt kratt i traseen fjernet. 

TAKK til alle deltagende for god innsats!

Bildet under viser 14 av deltagerne under rast ved Kvannebergluet.

Dugnad 19.8

Fellesdugnad lørdag 19. august

Det blir arrangert Fellesdugnad lørdag 19/8 med oppmøte kl 10:00 i Skibyen.

Etter tidligere omtalt befaring i sommer, er det besluttet at vi i høst skal gjøre en innsats for å optimalisere skiløypen (helårsløypen) som knytter hele Sudndalen, Myrland og Einsetlien sammen (Bygdeløypa fra Skibyen til Myrland og løypen videre mot Einset og Minnestølsrunden). 

Lørdag 19/8 starter vi i Skibyen. Som noen av dere allerede vet, er det kjørt med 4-hjuling og beitepusser i løypen fra Skibyen og ca 2 km oppover. Dvs. at i nedre del av løypen gjenstår det en del kantrydding inkludert felling av en del trær. Stedvis skal det ryddes bredere til siden mtp. graving dreningsgrøfter.

De store furuene nedenfor for Hermon vil bli profesjonelt fjernet av Ål Trelast senere i høst. 

Ta med ryddesakser og gode hansker! I tillegg kan de som disponerer motorsag og ryddesager ta med slike.

Status på dugnadsoppgaver 1. august

Det har skjedd en del i sommer:

 • Skibroen ved Einset er ferdig!
 • Nedboring og montering av fjellfeste for skiltstolpe på Naustranden (bildet nedenfor viser tydelig at det er på tide med «noe nytt» der inne. Nostalgisk med gammel stolpe, men løs, skakk og ene skiltet på bakken…).
 • Klopping/gangbane over myren på Gamleveien nedenfor Einset i dag (vi manglet 22m 2x6» og det vil ellers bli montert «påkjøringsrampe» for sykkel i begge ender i løpet av nær framtid. Dvs at nå er det anbefalt å gå av sykkelen før man entrer gangbanen).
Bilde b
B b

Værstasjonen er ute av drift

Værstasjonen er for tiden ute av drift og menyvalget er følgelig fjernet. Det kommer tilbake når stasjonen er i drift igjen.

2017 - Dugnader i sommer

Turskiltprosjektet, stier og nye skibroer

Myrland Hytteeierforening  har tidligere besluttet å ta ansvaret for gjennomføring av Nasjonalt Turskiltprosjekt i Sudndalen. Tilsagn om støtte til info-tavler, skilt, festemateriell og stolper er gitt under forutsetning av at prosjektet er fullført og avsluttet 31.10.17.

Vi har startet dugnadsarbeidet i sommer.

Vår forening er også engasjert i arbeidet med å lage en ”Helårsløype” fra Skibyen til Myrland, Einset og Minnestølen.

I tillegg til rydding av stier skal det i sommer bygges nye skibroer ved Einset (Vesleåni) og under Fossejuvet ( Storeåni) i Bygdeløypa.

De av dere som er på Myrland/ i Sudndalen 15/7 til 12/8 og som er villig til å bruke en dag eller flere til dugnadsarbeid, kan ta kontakt med:

      Torgeir Bjerknes, mobil 97078922 
  Reidar Heggland, mobil 99714903 ( fra 24/7)

 

Årets første ”STORE FELLESDUGNAD” vil ellers bli arrangert lørdag 19. august. Nærmere info vil komme senere.

Helårsløype Skibyen - Myrland - Einset - Minnestølen

MHEF har (repr ved leder og dugnadssjef) i vinter og vår deltatt på møter der helårsløype som nevnt over var tema. På siste møte i mai (Myrland hytteeierforening, Hallingskarvet skiparadis og  «lokale krefter») ble det besluttet å gå «all in».

Målsetting for 2017 er:

Stedvis bedret drening, mye planering og stedvis nytt toppdekke, ny skibro under Fossejuvet slik at skiløypen permanent går via broen og ikke opp veien/bakken til Skarabakken. Nevnte vei skal brukes sommerdagen til tur/rusling/jogging /sykling da man altså ikke går «omveien» via skibroen. Videre skal det bygges en ny skibro sør for Einset og legges grove rør i elven nord for veien opp til Kaslegrasmyren.

Meningen er at vi skal få en trase der løypemaskinene kan gå med kun 30-40 cm snø og at all problematikk med åpne elver elimineres. Deler av skiløypetraseen er tenkt brukt til sommerløype sammen med «gamleveien» fra Myrland til Einset og Minnestølen. 

Det er søkt om 155.000,- i prosjektmidler fra Sparebankstiftelsen. Skiparadiset har bevilget 50.000,- til materialer til skibro i første omgang. Videre håper man på bidrag fra «private aktører» i dalen og ikke minst dugnadsinnsats. Søknad om kommunal støtte er også planlagt. Stålbjelker til alle broene er tidligere innkjøpt.

Reidar Heggland og undertegnede  startet arbeidet med forskaling og nedboring av jern i  fundament for skibroen under Fossjuvet forrige helg. Skiløypetraseen både ovenfor og nedenfor broen må ryddes og stedvis utvides. Vi på Myrland tar helt og fullt ansvar for traseen fra broen under Fossesjuvet og opp til Myrland. Mellom Skibyen og Fossejuvet håper vi på at Velforeningen i Sudndalslia tar hovedansvaret. Det planlegges en felles befaring ila tidlig sommer slik at innsatsen kan planlegges. Løypen ryddes ikke på én lørdagsdugnad! 

Det er bare å glede seg til mye godt dugnadsarbeid samt fine turer både sommer- og vinterstid,  - også når det er lite snø… 

Hilsen Torgeir Bjerknes


Det jobbes bra!

Boring

Nasjonalt Turskiltprosjekt - Stier i Sudndalen

Arbeidet er i gang igjen etter vinteren. I pinsen begynte Reidar Heggland og Torgeir Bjerknes arbeidet med å sette opp stolpene der skilt senere skal monteres. Det det ble boret og sementert / «gjyst» slik at fjellfestene og stolpene blir stående loddrett «i evig tid». Pt er fjellfester og stolper satt opp  fra Søre Flishovd i nord til Sudndalsåsen i sør. Arbeidet med festeanordningene vil fortsette de kommende helger.Mhp. gjenstående rydding av stier i Prosjektet, vil det bli arrangert og annonsert  dugnader i sommer og høst. Vi håper også i år på godt samarbeid med velforeningene i Sudndalslia og Einsetlien samt turgruppen i Hol IL. 

Følg med på myrland.org og Facebook. 

Bildet er fra Søre Flishovd 1363 moh.

Boring

Referat fra Årsmøtet

Årsmøtet i hytteeierforeningen ble avholdt skjærtorsdag 13. april.

Her er referatet:

   Referat
 
 
Hilsen Styret

Årets skøytekurs

Kursdeltakere

Tradisjonen tro ble det i vår forenings regi arrangert kurs i skøyteteknikk med 
"Gull-treneren" Steinar Mundal skjærtorsdag. 
Steinar var som alltid entusiastisk og engasjert og det blir mange som 
kommer til å gå fort i løypene til neste år!!
Vi er priviligerte som får nyte godt av en slik kapasitet, og han har lovet å 
holde nye kurs til neste år.

GOD påske til alle gode hyttenaboer

Løypene til påske

For å spare mest mulig på snøen er det ikke kjørt løyper i det siste, Det blir trolig noen løyper i påsken - Rundløypa, Nærløypa, Panorama, Utsikten og deler av Flyløypa - men det gis ingen garantier!
Det er varslet litt snø i morgen, onsdag, og det er meldt minusgrader om nettene framover - så det er håp!

Årsmøtet 2017

Årsmøtet i hytteeierforeningen vil bli avholdt skjærtorsdag 13. april kl 17.00 på Myrland Turist- og Servicesenter.

Dokumenter til møtet:

   Resultatregnskap
   Årsmelding
 
Velkommen!
 
Hilsen Styret

Turskiltprosjektet

I Turskiltprosjektet vil det i løpet av sommeren bli satt opp stolper og skilt på 45 «punkt» hvorav mer enn 20 ligger langt fra bilvei. I helgen ble stålstolper med fjellfundament til 21 «skiltpunkt»  kjørt ut med scooter,- fra Oseberget i syd til Søre Flishovd i nord.
Stor takk til Kjell Åge Norum for god hjelp!
Torgeir Bjerknes

Skilt

Teknikkurs - Skiskøyting

Myrland Hytteeierforening har også kommende påske fått Steinar Mundal til å holde teknikk-kurs i skiskøyting for oss.

Steinar har vært teknikktrener for herrelandslaget i langrenn i en årrekke og de siste 2 årene har han vært skitrener for damelandslaget i skiskyting. Her vil de som er interessert ha en enestående mulighet til å lære skiskøyting av en som virkelig kan det!

Det vil bli avholdt 2 kurs på Skjærtorsdag 13. april hhv. kl 10 – 11.30 og kl 12 - 13.30.

Det er plass til 10 personer på hvert kurs. Kursene vil bli avholdt på Skistadion, Skibyen ved Hermon.

Pris kr 300 pr pers. Ta med nøyaktig sum i kontanter.

Skiløpere på alle nivåer er velkomne! Steinar gleder seg!

Påmelding til torgeir.bjerknes@gmail.com

Oppgi antall deltakere og hvilket kurs du/dere ønsker å delta på – oppgi prioritet 1. og 2. Her gjelder "førstemann til mølla".

Alle vil få bekreftelse på mail.

Hyttemøtet 2017

Hyttemøtet 2017 har vært avholdt. Dette er et dialogmøte mellom hytteiere og Hol Kommune.

Presentasjonene og referat finner du ved å klikke på lenkene.

Årets løypeavgift

Vi oppfordrer alle hytteeiere til å betale løypeavgift også i år. Løypene gjør ikke seg selv - særlig ikke med årets snøforhold.

Vi oppfordrer hytteeierne til å bidra med det samme som det koster for 2 voksne + 2 barn i Hallingskarvet Skisenter en helg. Det blir kr 2520.

Betales til konto 2333 22 61053 tilhørende Hallingskarvet Skiparadis.

Årsmøte 2017

Årsmøtet i hytteeierforeningen vil bli avholdt skjærtorsdag 13. april kl 17.00 på Myrland Turist- og Servicesenter.

Innkalling vil komme senere.

Vi minner alle om å betale medlemskontingenten, kr. 200,- til konto 8200.45.89676. 

Nye medlemmer er hjertelig velkommen! Betal kontingenten og bruk fanen «Kontakt» på hjemmesiden for å registrere deg med navn, adresse, e-postadr. og mobilnr.

Torgeir Bjerknes

Leder Myrland Hytteeierforening

Skiføret til helgen 3-5 februar

 
Det har kommet litt snø, så Rishovd-løypen blir bra til helgen!

Snøforhold helgen 27-29 januar

Det meldes om lite snø, men at de skal prøve å kjøre løype lørdag.

Det er som sagt lite snø og en god del is-svuller i løypa - så vær forsiktig!

God Jul

Styret i Myrland Hytteeierforening ønsker alle hytteeiere en riktig god jul og godt
nytt år!
 
En ekstra hilsen og takk til alle som har bidratt med dugnadsinnsats i året som nå
går mot slutten.
 God Jul
Torgeir Bjerknes
Leder 

Påskerenn i Skileikebakken i 2017 :-)

 

Kjære hyttevenner på Myrland!

Jeg har tenkt på dette med påskerennet som ikke ble noe av påsken 2016. Skileikelaget har lagt inn årene og kommer ikke til å arrangere dette videre. Det er naturligvis synd da de har gjort en kjempejobb i alle år. Det er mange med meg som har kost seg veldig, påskeaften formiddag i Gurubakken.

Jeg tar derfor initiativet og har skissert opp noen tanker utifra den nye leikebakken, se kartet over. Finnes det interesse blant dere andre, til å få til en gruppe som kan jobbe med dette videre?  Bare ta kontakt med undertegnende.

Jeg tenker på et rimelig uformelt påskerenn hvor hver og en bidrar, men at vi legger noen rammer.

Med vennlig hilsen Göran i familiehytten Endeli'
Mobnr.: 93490189
E-post: goran.r.johansson@macgregor.com

 

 

Hol Ysteri satser på kortreist ost

Vi sakser fra Hallingdølen 29.09.16:

Ein kan ikkje vera på slankekur her, seier Tim Reidar Stenberg og skjer ei skive med Prestholt geitost.

Brunosten som har vunne gull i to NM på rad. Med opning av ysteri og butikk for lokalmat frå småskalaprodusentar, håpar han no på meir liv i Hol sentrum. 

På garden Rudningen har Reidar og Kjersti Stenberg produsert brunost sidan 1990. Det har skjedd under namnet Prestholt Geitost. Då produksjonen auka, flytte sonen Tim Reidar Stenberg (29) heim saman med sambuaren Heli Kirista (27), etter å ha vore konditor i Geilo.

Produksjonen av brunost har lege tett oppunder ti tonn årleg dei siste åra. I fjor produserte dei også kring 2,5 tonn kvitost, og sommaren er brukt til å ordne til utsalet av lokalmat frå småskalaprodusentar som dei sjølv. 

Inne i butikkdelen av Hol Ysteriet er det opne vindauge inn mot både ysteri og modningsrom. Det er litt av konseptet at ein skal kunne sjå heile prosessen. 

Her lagar me både brun- og kvitost frå geitemjølk. I tillegg har me eit prosjekt der me ystar kvitost for bønder som leverer mjølk. Me lagar osten på tradisjonell måte, men har ein del elektrisk utstyr som er bygd rundt det gamle. Til dømes brukar me framleis den gamle kokekjelen til brunosten, seier Tim Reidar.

Satsar på småskala

 I hovudsak vil butikkutsalet ha varer som er så lokale som mogleg.

Me har både mykje kjøt, fisk og mjølkeproduksjon i vår region. Samstundes vil me også ta inn produkt som ikkje blir laga her i Hallingdal, som honning, eplejuice og til dømes bringebærsaft frå Krøderen.

Tim Reidar seier han håper Hol Ysteri, som ligg side om side med Nerol økologiske andelshage, vil vera med å trekke folk til Hol sentrum.

Me har i tillegg ledige rom i lokalet, så me får sjå kva moglegheiter det byr på og kva det blir etter kvart, seier han, utan å ville røpe for mykje.

Informasjon om ostene fra Hol Ysteri

Gurostølen.

Denne er lagetav melk produsert på fjellbeite av NRF kyr. NRF har i 40 år blitt avlet på flere egenskaper enn melkeytelse. Bl.a. helse, som reduserer behovet for bruk av antibiotika. Noe norske bønder tar på alvor og vi ligger derfor på bunnen i forbruk, sammenlignet med andre land.

Sist sommer var det første året vi prøvde oss på denne produksjonen. Melka ble kjørt ned til Hol Ysteri og osten ble ystet av Tim Reidar Stenberg. Osten vil bli tilgjengelig fremover, men tanken er å la den få noen flere måneder med lagring. Den har allerede utviklet en tydelig smak, men har godt av å ligge noe lengre. 

Prestholt brun Geitost.

Denne osten er vel godt kjent fra før blant mange hytteeiere. Den har vunnet gulllmedalje de 2 siste årene i NM for gardsost. Det har vært lagt ned en fantastisk jobb i denne osten, som i dag kanskje er det sterkeste merkevarenavnet på en lokalprodusert ost. Det er en eventyrlig opplevelse å kjenne de gode smakene. Ystes av Tim Reidar og flere andre i familien.

Leirgrøv.

Dette er en hvit geitost fra Prestholt. Svært smakfull, med tydelig preg av geit. Men en ost som ikke er mer spesiell enn at alle ostespisere vil like denne svært godt. Denne er også ystet av Tim Reidar. Denne osten er lagret i 6 måneder og vil etter hvert bli tilgjengelig med lengre lagringstid. 

Oster fra Rueslåtten Ysteri. 

 • Chev Kubbe Geitost med hvitskimmel skorpe, men små flekker av blåmugg på skorpen kan  forekomme ved lagring og er ufarlig.
 • Kubbeost – hvitskimmel skorpe, men små flekker av blåmugg på skorpen kan forekomme ved lagring og er ufarlig.
 • Lord Garvagh – halvfast rødkitt ost.
 • Kyhovda halvfast ost med blomstrende skorpe.
 • Vesle Velten.
 • Store Velten.

 

Rueslåtten fikk gullmedalje for Lord Garvagh i NM for gardsost.

Vil variere noe på hvilke av ostene som er i butikken. 

Det finnes noen oster fra Thorbjørnrud. Bl a. en Cheddar og en Blåmuggost som får en blåmuggostelsker til å bli lykkelig. Thorbjørnrud ble kåret til årets Lokalmatgrunder. 

I tillegg finnes det kjekjøtt. Dette vil nok være en ny opplevelse for mange. Jeg har selv erfaring med at marinerte lår på grillen blir en stor matopplevelse. Men det finnes også mange andre oppskrifter.

Kjeene blir slaktet på Nortura anlegget på Gol og skjært ned på garden til Stenberg.

Tim Reidar er også her hovedansvarlig. Han er for øvrig utdannet kokk og konditor og har i ysteriet også fått plass til et rom for produksjon av sjokolade. Den vil nok bli tilgjengelig etter hvert. 

Det finnes også lammekjøtt fra nabogarden til Stenberg. Dette er kjøtt fra Gammelnorsk spælsau og vil bli en ny matopplevelse for mange. 

I tillegg finnes det mange andre produkter og nye vil også komme til. Anbefaler å følge med på Facebooksiden til Hol Ysteri.

For hytteiere tror jeg at dette ysteriet vil være noe som gir en meropplevelse ved å ha hytte i kommunen. Her finnes noe som er spesielt og som skaper forskjellen.

Anbefalingen er å bruke dette tilbudet. Det vil bli til stor glede.

Hilsen Kjetil Larsgard

Ny bom over Raggsteindalsvegen

Vier gjort kjent med at det har blitt etablert en bom over Raggsteindalsvegen der stien går opp til Einsetnuten - dvs ca 300m fra Fv50.

Her er informasjonen innhentet ang. bommen: 

Bommen ble etablert av 3 grunner:

     Det var et absolutt krav fra hytteeiere langs veien om at veien skulle stenges etter høstferien for å redusere sjansen for uønskede gjester. Det er lite folk i fjellet på den tiden.
  2 Når en starter med brøyting, skiftes koden og gis kun til de som bidrar til brøyting. Tidligere enkel løsning skapte irritasjon når parkeringsplassene var opptatt av ikkebetalende brukere. Vi har full oversikt over antall bidragsytere og brøyter derfor kun nødvendig parkeringsområde.
  3 Om våren stenges veien til den har tørket opp og kan brukes uten å skape unødvendig skade. Når den er tørket opp, åpnes bommen for vanlig trafikk.

 

Ytterlige spørsmål kan rettes til styret i veien v/ Britt Helene Villand på telefon 478 05 909. 
Dette er et vedtak fra årsmøtet 2016.  I styret sitter også Reidar Martin Sørlie og Olav Johannes Bøthun. 

 

Snart vinter på Myrland!

Forrige helg ble siste del av Gamleveien mellom Einset og Minnestølen ryddet tll full «løypemaskin-bredde». «Minnestølsrunden» er altså klar til vinteren og det må jo være en gladmelding til alle skiløpere i Sudndalen og på Myrland med omegn!

På vedlagte kart ser du at du kan starte runden på Einset (A) ved å ta av til høyre fra løypen mot Gurostølen ca 200m fra Fv50. Derfra følger du Gamleveien opp bakken, krysser Raggsteindalsveien og fortsetter innover ca 200m der løypen tar inn og opp i terrenget ved (B) over haugen og ned på Gamleiveien igjen ved (C). Innover hele Gamleveien fra (C) til (D) trengst det bare drøyt 15 cm snø for å gå på ski. Her kan du altså prøve skiene tidlig hvis du vil.  Ved (D) kan du sommerdagen fortsette på nyryddet bred sti mot Kalken og videre opp til Einsetnuten fra nordsiden. Skiløypen tar ved (D) av til høyre ned bakken mot FV 50 (E) der denne krysses hvor oversikten er meget god. Du forsetter så bortover myrene til (F) der du kommer inn i traseen til Flyløypa og følger denne tilbake mot Einset.

«Minnestølsrunden» er ca 4km lang og er tenkt mest brukt som en «tidlig løype» før fjell-løypene er kjørt opp. Uansett vil den representere et godt og gledelig tilskudd til skiløypene «våre».

Nok en gang takk til de av dere som har deltatt i dugnadsarbeidet på Gamleveien. Det har blitt lagt ned svært mye arbeid her, helt fra i sommer, på en løype som primært var tiltenkt som sti, men som nå også har blitt en fin skiløype. 

I tillegg til bilder fra Gamleveien legger vi ved et bilde fra skibroen som er bygget over Vesleåni ved Gardli i høst. En stor takk til Reider Heggland, Hermann Rabbestøl og Stian Strand for godt samarbeid og stor innsats! 

Da ønsker vi alle medlemmer og andre glade skiløpere en god vinter og fin skisesong!

Minnestølsrunden

Gamleveien

Gamleveien

Ny bro

Høstens dugnad

TAKK FOR DUGNADSINNSATSEN!

Stor takk til alle som deltok på dugnadene 1. og 8. oktober.

Det møtte hhv 13 og 12 personer de aktuelle lørdagene så også i år var oppmøtet noe skuffende  -  dessverre. De frammøtte kunne heldigvis glede seg over hyggelig sosialt samvær og nydelig høstvær.  Dugnadsgjengene har også i år gjort en viktig  arbeidsinnsats for å vedlikeholde og utvikle fellesgodene på Myrland! 

Arbeidet har i år vært konsentrert om å rydde ”Gamleveien” fra Einset mot Minnestølen og i tillegg rydding i Flyløypa,- dvs. nedfarten fra kraftlinjene og ned mot Minnestølen dit dugnadsarbeidet ble avsluttet i fjor. 

Ryddingen av Gamleveien fra Einset mot Minnestølen ble i sommer primært startet som en del av Turskiltprosjektet. Dette for å lage en rundløype/sti fra Einset, mot Einsetnuten, ned mot Kalken og tilbake Gamleveien mot Einset. Da dette arbeidet ble startet så vi at Gamleveien også egnet seg meget godt som skiløype hvis den ble ryddet i hele sin bredde. Dette er nå utført og meningen er at det skal kjøres en rundløype fra Einset inn Gamleveien og videre ned mot Minnestølen og tilbake via Flyløypa over myrene mot Einset. ”Minnestølsrunden” er primært tenkt som en tidlig-løype før fjell-løypene blir oppkjørt. 

Sti- og løypeplanen i Hol kommune skal ”rulleres” denne høsten så vi håper at kommunen klarerer ”Minnestølsrunden” allerede til kommende skisesong. 

Til slutt takk til Berit Heggland som også i år serverte dugnadsarbeiderne deilige nystekte skoleboller første dugnaden. Og ikke minst en stor takk til dugnadssjef Reidar Heggland som kontinuerlig legger ned meget stor arbeidsinnsats i stiene, i skiløypene og som også har vært pådriver og hovedbidragsyter i arbeidet med den nye skibroen som er bygget over Vesleåni ved Gardli.

Mvh

Torgeir Bjerknes

Leder Myrland Hytteeierforening

Dugnaden 01.10.2016

Dugnadsgjengen

Dugnadsgjengen klar til innsats.

Pause

Velfortjent pust i bakken.

Ny skiløype ved Einsetnuten

Dugnaden 08.10.2016

Dugnaden denne lørdagen tok for seg en ny løype langs FV 50 - ved foten av Einsetnuten.

Kart


Dugnadsgjengen

Dagens dugnadsgjeng.

Fra vest

Fra vest - retning østover.

Øst for veien

Nedover mot Myrland

Årets dugnader i skiløypene

Hei alle hyttevenner!

Myrland Hytteeierforening arrangerer tradisjonen tro høstens dugnader i skiløypene.

Oppmøte på Myrland Turist og Serviceenter kl 10.00 lørdagene 1.oktober og 8.oktober.

Vi håper på at medlemmer fra alle velforeningene i Sudndalen og på Myrland vil delta. Dugnadsarbeidet er en nyttig og kjekk aktivitet og gir deltakerne en fin mulighet til å bli kjent med andre hyttefolk.

Velkommen!

Torgeir Bjerknes

Leder Myrland Hytteierforening

 Dugnadsgjengen 10.10.2016

Dugnadsgjengen 10.10.2016

4 av 6 fareskilt er kommet opp!

4 av 6 fareskilt vedr kryssende skiløype over Fv50 er kommet opp på Myrland. Det er SVV Region Vest som har satt opp «sine 4 skilt» forrige uke - dvs øst og vest for avkjøringen til Raggsteindalsvegen samt øst og vest for Brøytestasjonen.

Da venter vi bare på at SVV Region Sør skal sette opp skiltene ved Myrland Turist og Servicesenter.

Hvis du er forhindret fra å delta på dugnad

Hvis man er forhindret i å delta på dugnader de aktuelle lørdagene, kan man gjerne rydde på egenhånd på følgende stier:

Stien fra parkeringplassen ved Kalken og opp på Einsetnuten fra nordsiden. Man kommer langt med vanlig ryddesaks. Øverst der vegetasjonen er minimal,kan man legge fram steiner/ bygge små varder som kan rødmerkes senere. Der stien er god, trenger man ikke se fra merket varde til nese merket varde.

Stien fra Gamle Gurostølen ( ovenfor steinbua) og vestover ( den er rødmerket fra gammelt av). Her trengst nok en del saging også.

 

Stiene 1 + 2 på vedlagt kart.

De som ikke vil gjøre dugnadsarbeid oppfordres til å bruke stiene flittig. Ønsker man en «langtur med majestetisk utsikt til skarv i alle himmelretninger» er det i sommer ryddet og merket fra Minnestølen opp på Søre Flishovd, derfra sørover via «1363» og til østsiden av Flynuten. Derfra kan man gå videre enten 1) ned mot Kaslegrasmyre (merket og ryddet i år) eller 2) via Bukkehovda og tilbake til Myrland (merket for noen år siden). 

God Tur!

Kart

Dugnader 03.09.2016 og 17.09.2016

Myrland Hytteeierforening  v/styret besluttet høsten 2015 å ta ansvaret for gjennomføring av Nasjonalt Turskiltprosjekt i Sudndalen og det henvises til tidligere info her på hjemmesiden.

I løpet av sommeren er rydding av diverse stier kommet  gang.

Det er planlagt nye dugnader 3/9 og 17/9.

Oppmøte Myrland Turist og Servicesenter kl. 10.00

Ta evt.  kontakt med:

 • Torgeir Bjerknes     - mob 97078922
 • Reidar Heggland    - mob 99714903

 

 Logo

 

logo

logo

Status for Turskiltprosjektet

STIER I SUDNDALEN

Turskiltprosjektet er et nasjonalt skilt- og merkeprosjekt der Gjensidigestiftelsen og fylkeskommunene i fellesskap gir økonomisk støtte til merking, skilting og informasjonstiltak knyttet til turruter. I noen fylker (inkl Buskerud) deler fylkeskommunen og kommunene på 50% av kostnadene. Alle som får støtte via Turskiltprosjektet skal skilte, merke og informere i henhold til retningslinjene i Manualen. Retningslinjer og krav i Manualen bygger på anbefalinger i Merkehåndboka (utgitt 2013 av Den Norske Turistforening, Friluftsrådenes Landsforbund og Innovasjon Norge). 

Prosjektet er allerede gjennomført i store deler av Buskerud og i øvrige deler av Hol kommune. Myrland Hytteeierforening  v/styret besluttet høsten 2015 om å ta ansvaret for gjennomføring av prosjektet i Sudndalen. 

Turskiltprosjektet: Stier i Sudndalen – en beskrivelse:

Tiltaket omfatter stier/sommerløyper fra Hivjubakken i sydøst til Søre Flishovd i nordvest i et område på knappe 100 km2 i Østre Hol.  Stiene i området fører inn i den sørlige delen av Nordfjella.  Når man kommer opp i høyden vil man ha mektig utsikt mot skarv i nesten alle himmelretninger,- Hallingskarvet mot vest, Reineskarvet mot øst og Blåbergi og Stolsbergi mot nord.

Prosjektet omfatter stiene både på østsiden og vestsiden av dalføret. Ved at noen nye stier anlegges, vil man dels knytte sammen de eldre stiene til lengre turruter og dels bidra til at man får flere rundløyper av varierende lengde og vanskelighetsgrad.

Vår hovedmotivasjon er å prøve å få så mange som mulig til å vandre i den flotte naturen i området. Det å komme seg ut i naturen gjør godt både for kropp og sjel, det er helsefremmende og bidrar til god livskvalitet.

Ny skilting, merking og informasjon vil bidra til økt og trygg friluftferdsel i mektig natur på begge sider av dalføret. 

Turskiltprosjektet: Stier i Sudndalen – status pr 140816:

Følgende stier er ryddet ila ultimo juli – primo august: 

 • Stien fra Minnestølen opp til Søre Flishovd. Den er rødmerket og vardet til fremtidig stikryss nordøst for Flynuten.
 • Stien fra Kaslegrasmyre og til ovenfornevnte stikryss ved Flynuten er ryddet, merket og vardet. 
 • Stien fra Einset til Einsetnuten er ryddet.
 • Stien fra Rishovd  til Utsikten er ferdigryddet og rødmerket.
 • Stien Bakko – ”Mastene” er lagt om øverst og merket.
 • Stien fra Gurostølen mot Gurostølsfjellet – her er det også påbegynt rydding. 

Her finnes mer informasjon: 

 

 

140816

Torgeir Bjerknes

 

 Logo

 

logo

logo

Dugnad 20.08.2016

Myrland Hytteeierforening  v/styret besluttet høsten 2015 å ta ansvaret for gjennomføring av Nasjonalt Turskiltprosjekt i Sudndalen og det henvises til tidligere informasjon på hjemmesiden.

I løpet av sommeren er rydding av diverse stier kommet  gang.

Første ”STORE FELLESDUGNAD”  arrangeres lørdag 20. august.

Oppmøte Myrland Turist og Servicesenter kl. 10.00 

Ta evt  kontakt med:

 • Torgeir Bjerknes           - mobil 97078922
 • Reidar Heggland            - mobil 99714903

 

Logo

Dugnader i sommer - stier og ny skibro

Myrland Hytteeierforening  v/styret besluttet høsten 2015 å ta ansvaret for gjennomføring av Nasjonalt Turskiltprosjekt i Sudndalen og det henvises til tidligere info på hjemmesiden. 

Vi starter dugnadsarbeidet i sommer. 

I tillegg til rydding av stier, skal det også bygges ny skibro over Vesleåni ( Garlikrysset) på Myrland. 

De av dere som er på Myrland/ i Sudndalen 18/7 til 14/8 og som er villig til å bruke en dag eller flere til dugnadsarbeid, kan ta kontakt med:

  • Torgeir Bjerknes           - mob 97078922
  • Reidar Heggland            - mob 99714903

 

Første ”STORE FELLESDUGNAD”  vil ellers bli arrangert lørdag 20. august. Nærmere info vil komme senere.

Logo

11 toppturer og 4 fysakturer i Sudndalen, Hovet og Hol 2016


Hol idrettslag ønsker deg velkommen på tur. I år er det 11 toppturer og 4 fysak turer. Fysak turene er mindre krevende enn toppturene, og derfor håper vi at enda flere kan bli med på årets turer.

Tar du utgangspunkt i tur- og fritidskartene for  Hol kommune («Hallingskarvet»), vil du finne fram til alle punktene vi har plukket ut. På de utvalgte stedene finner du en postkasse der du kan skrive navnet ditt i en bok. Ønsker du å samle turer kan du kjøpe klippekort for 30 kr på Coop Sunhov i Hovet,  Statoil Hol eller Turistinformasjonen på Geilo.

Hvis du går alle 11 toppturene er du med i trekning av gavekort fra sportsbutikk.

Det vil også bli trukket premie blant:

 • De som har gjennomført alle fysak turene
 • Barn 6-14 år som har gått min. 6 topp- og/ eller fysak turer
 • Barn under 6 år som har gått min. 4 topp- og/eller fysakturer.

Kassene henger oppe til og med uke 40. Kortet må leveres på et av utsalgsstedet innen 20.10.16.

Her finner du turkassene våre:

TOPPTURER

Sted

Einsetnuten 1245 moh

Sudndalen

Halletjønn 1085 moh

Sudndalen

Oseberget 1079 moh

Hovet/Sudndalen

Hivjufossen 880 moh

Hovet

Brynuten 1019 moh

Hovet

Belvatnet 1054 moh

Hovet

Odnakk 1192 moh

Hol

Brenthovd 1243 moh

Holsåsen

Villandsnipen 935 moh

Hovet

Hovdaberget

Sudndalen

Sørestølkamben 895 moh

Hol

FYSAK TURER

 

Husaraberget

Hol

Slettokamben/Kambenuten

Hol

Energitrappa

Hol

Lysløypa i Hovet (naturleikeplass)

Hovet


Det er stort sett merka sti/ løype til alle punkt vi har valgt ut, men det er opp til deg selv å velge den ruta du vil gå. Vi minner om at du må tenke på egen sikkerhet med tanke på vær, føre og bekker. Du må vise hensyn til de dyra som ferdes i fjellet.  Ha derfor hunden i bånd!  For mer info gå inn på HOL IL sin hjemmeside eller facebookside. Vi ønsker deg en god tur, og er det noe du lurer på, ring eller send sms til Hildegunn Grøtt på tlf. 91120257.       

 

Vennlig hilsen Hol idrettslag. 

Ps. Husk å stenge kassene godt for vær og vind.

Nasjonalt Turstiprosjekt - stier i Sudndalen

Det er kjent for de fleste at Myrland Hytteeierforening har tatt på seg ansvaret for gjennomføring av Turskiltprosjektet i Sudndalen / «Stier i Sudndalen».

Prosjektet er i vinter presentert på vårt (MHEFs) årsmøte, på årsmøtet til Sudndalens Venner Velforening og vi har hatt kontakt med representanter for Einsetlien Hyttevel og turgruppen i Hol IL. Dette mtp felles dugnadsinnsats.

Som anført i prosjektbeskrivelsen planlegges et stinett som inkluderer både  østsiden og vestsiden av dalføret, -  fra Hivjubakken i sør til Flishovd i nord. Ved at noen nye stier anlegges, vil man dels knytte sammen de gamle stiene til lengre turruter og dels bidra til at man får flere rundløyper av ulik lengde. Uansett om man starter turen ved Hivju, i Sudndalslia, på Myrland, i Einsetlia eller på Minnestølen, vil man kunne gå seg inn i stinettet og velge seg en egnet tur, - og da nesten alltid en rundtur om man vil. Stinettet er planlagt slik at man skal gå minst mulig langs FV50 selv om man krysser dalføret. 

Hvis noen mener at et sti eller to er uteglemt, så kan de kontakte oss og «argumentere for sin sak». Det er forsatt mulighet å søke prosjektmilder til flere skilt og festeanordninger. Det kan evt. vi ta oss av.

Mer info her!

Bedre kart her

Kart

Frivillig løypeavgift - en orientering

Styret i Myrland Hytteeierforening sendte primo april ut en oppfordring til fortsatt innbetaling av frivillig løypeavgift til Hallingskarvet Skiparadis.

Reaksjonene på dette har vært mange  – spesielt da det råder full forvirring om hvordan den nyinnførte eiendomsskatten (fra 2016) innvirker på finansieringen av skiløypene i de ulike løypeområdene i Hol kommune. 

På vårt årsmøtet i 2015 gav daværende ordfører Tony Kjøl en overfladisk orientering om innføring av eiendomsskatt i Hol kommune fra 2016. Man kunne da få inntrykk av at 40% av de nye skatteinntektene skulle tilføres budsjettet for ”Stier og skiløyper” som friske midler. Med inntekter på ca. 18 mill. fra eiendomsskatten kun man altså tro at nevnte budsjett økes med 7,2 mill i tillegg til det som kommunen tidligere år har brukt på stier og skiløyper. 

På vårt siste årsmøte i påsken 2016 ”realitetsorienterer” ordfører Petter Rukke forsamlingen. 1) ”40%-en skulle aldri ha vært brukt”. 2) Hol kommune budsjetterer i 2016 med kr 7,5mill til stier og skiløyper og dette beløpet vil de kommende årene ikke bli øket.

7,5 mill. ligger jo nær 40% av 18 mill, men det er altså IKKE snakk 7,5 mill. friske midler. 

Ad Skiløypebidrag ( ref. Radio Hallingdal 050615, Hallingdølen 190815 og Ola Hassel, Hol kommune, personlig meddelelse aug. 2015) 2016:

Geilo løypeområde skal driftes for kr 2,6 mill. (mot 2,5 mill. året før).

De øvrige løypeområdene skal driftes for til sammen 2,4 mill (mot 1,1mill året før).

Dvs. en økning i skiløypebidrag på 1,4 mill. fra 2016. 

Ad Hallingskarvet Skiparadis

I de kommunale sakspapirer (Arkivsak-dok. 15/00136-6) framgår det følgende:

"Kommunens øvrige 8 løypeområder (ex. Geilo): På bakgrunn av mange ulike variabler i den praktiske driften av løypeområdene er det utfordrende å finne treffsikre tilskuddsmodeller. Administrasjonen vil skissere to ulike alternativer ved oppjustering av tilskuddsnivået for de andre åtte løypeområdene.

Regnskap 2014: Regnskapene for løypeområdene er ulike når det gjelder både utforming og innhold. Nedenfor følger et sammendrag av regnskapene for 2014 for de ulike områdene:

Sudndalen /Hallingskarvet skiparadis (gjelder regnskap 2013/14)

Inntekter                    Utgifter                       Resultat

Kr. 540.140,-              Kr. 654.482,-              Kr. - 114.342,-

Kostnader til løypekjøring (lønn + leie + diesel) dekkes ikke av inntekter. Tilskudd fra private utgjør 42 % av inntektene. Øvrige kostander utgjør 5,7 % av kostandene. Underskuddet er på kr. 114.342,-  "

Hallingskarvet Skiparadis hadde ikke levert regnskap 2014/15 i tide (årsak ukjent for undertegnede), slik at tallene for sesongen 2013/14 ble lagt til grunn i saksgangen. Dette var uheldig da utgiftene 2013/14 var basert på timelønn på kr 150,-/t til løypekjørerne og lavere dieselpris enn i 2014/15 mm.

I 2013/14 var det kommunale bidraget kr. 313.000,- og summen av Frivillig løypeavgift og tilskudd fra private næringsdrivende/turistbedrifter kr. 227.000,-

Går man 10-12 år tilbake var der 9 turistbedrifter som bidro med ca. kr.  150.000,- i private bidrag til skiløypeprep. Som kjent ligger flere av disse turistbedriftene i dag ute for salg og næringslivet i dalen kan omtales som ”vaklende”.  De siste årene har 3-4 bedrifter betalt private bidrag og pr 010416 er det for inneværende sesong bare innbetalt innbetalt kr  6000,- ( én bedrift)…. Man håper på en eller to til…

I 2015/16 er det kommunale bidraget øket til kr. 589.000,- Primo april 2016 var det innbetalt ca. kr 100.000,- i frivillig løype avgift.

Timelønnen til løypekjørerne er de siste 2 sesonger øket fra kr 150,-/t ( 2013/14) via kr 170,- (2014/15) til kr. 200,- (2015/16). Løypekjørerne i vårt område får fortsatt dårligst betalt  i Hol kommune (250kr/t på Geilo) og de får ingen ekstra kompensasjon for kjøring i helger og høytid. Over tid er dette uakseptabelt! Nye løypemaskinkjørere står ikke i kø for å jobbe helg og høytid i Sudndalen og på Myrland.

HVORFOR FRIVILLIG LØYPEAVGIFT? HVOR MYE ”SKAL” MAN BETALE?

Hytteeierforeningen er i flere e-poster oppfordret til å komme med en anbefaling om hvor mye den enkelte familie skal betale. I følge tilsendt giro fra Hallingskarvet Skiparadis er det antydet kr 1.300,- / år (tilsvarende 2 voksne og 2 barn én dag i Hallingskarvet Skisenter). Vi kan stille oss bak en slik anbefaling – alternativt kan vi oppfordre hver familie til å betale 50% av det man betalte før innføring av eiendomsskatten.

Våre innbetalinger skal bidra til å kompensere økte driftsutgifter til bl.a. diesel og sikre anstendig timelønn til våre dyktige løypekjørere. I tillegg ser det ut til av våre bidrag også må være med på å kompensere lavere innbetaling fra turistbedriftene i dalen.

Ved fortsatt driftsunderskudd, må kvaliteten og regulariteten på skiløypeprepareringen reduseres….

INNBETALINGEN ER FRIVILLIG, MEN VÅR OPPFORDRING STÅR VED LAG.

Hallingskarvet Skiparadis,  konto 2333 22 61053.

 

260416, Myrland Hytteeierforening

Torgeir Bjerknes, leder

GRASROTANDELER kan gis til Myrland Hytteeierforening!

Grasrotandelen - logo

Myrland Hytteeierforening ( org.nr 913629604) ble høsten 2015 registrert i Frivillighetsregisteret og i den forbindelse ble foreningen også registrert som GRASROTANDEL-mottaker.

Det ble informert om dette på årets årsmøte og skriftlig orientering ble delt ut til de oppmøtte. Styret har besluttet at evt. midler mottatt via ordningen utelukkende skal gå til kostnader ifm. dugnadsarbeid i skiløyper og stier ( for eksempel bensin og olje til motorsager og ryddesager, alternativt maling og pensler ved merking av stier).

Hvis du eller en av dine nærmeste er kunde hos Norsk Tipping og ennå ikke har registrert deg/seg som grasrotgiver, så har du/dere altså muligheten til å støtte din/vår forening ved å registrere Myrland Hytteeierforening ( org.nr 913629604) som grasrotmottaker.

Hver gang du spiller går 5% av din spillinnsats til den grasrotmottaker du velger – UTEN at det går ut over din innsats, premie eller vinnersjanse. 

For nærmere orientering:

https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen

 

Kommende helg blir siste helg det kjøres skiløyper!

14/04/2016

Kommende helg blir siste helg at det kjøres løyper på Myrland. Det kjøres både lørdag og søndag.

Fra Panorama

Bildet er fra Panorama i dag.

Hol Kommunes Hyttemøte 27.2.2016

Det ble avholdt "hyttemøte" i Hol Kommune 27. februar. En del interessante saker vedr løyper, avgifter etc. Her er referatet.

Løypeavgiften - en oppfordring

BETAL FRIVILLIG LØYPEAVGIFT – en oppfordring fra Myrland Hytteeierforening. 

Hallingskarvet Skiparadis er ansvarlig for løypeprepareringen i Sudndalen og Myrlandsområdet.  Gode maskiner kjørt av erfarne, dyktige løypekjørere gir oss skiløyper med svært god kvalitet og som mange misunner oss.  Løypekjørerne står på hverdager, hver helg og høytid gjennom hele vinteren for å gi oss den beste skigleden!

Dette koster og dessverre har Hallingskarvet Skiparadis hatt underskudd på driften de siste årene. På vårt årsmøte i påsken fortalte ordfører Rukke om det kommunale tilskudd til skiløypepreparering  i Hol kommune før og etter innføring av kommunal eiendomsskatt. Tilskuddet ble omtalt som høyt sammenlignet med bl.a. nabokommunen Ål. Det ble også gjort klart for oss at det kommunale tilskuddet ikke vil øke de kommende år og at det også i framtiden vil være behov for FRIVILLIG LØYPEAVGIFT hvis kvaliteten på skiløypene i kommunen skal opprettholdes på dagens nivå.

Myrland Hytteeierforening er gjort kjent med at innbetaling av FRIVILLIG LØYPEAVGIFT for sesongen 2015/16 i vårt løypeområde pt.  bare er på ca. 30% av de foregående års innbetalinger. Det innebærer at, selv om det kommunale tilskudd har økt, så er driftsinntektene lavere enn de foregående år. Løypekjørerne i vårt område får dårligst betalt  i Hol kommune (200kr/t  mot 250kr/t på Geilo) og de får ingen ekstra kompensasjon for kjøring i helger og høytid. Over tid er dette uakseptabelt! Nye løypemaskinkjørere står ikke i kø for å jobbe helg og høytid i Sudndalen og på Myrland.

Vi oppfordrer alle til å betale FRIVILLIG LØYPEAVGIFT! De som allerede har betalt for sesongen kan kanskje vurdere en ekstrainnbetaling.

Vennligst betal til Hallingskarvet Skiparadis,  konto 2333 22 61053.

Merk gjerne innbetaling med ”Takk for flotte skiløyper”.

050416, Myrland Hytteeierforening

Torgeir Bjerknes, Leder

Etterlysning - og takknemlig for svar

Birgitte Furuvik er leder av Norsk Geofysisk Forening som har 100 års jubileum neste år. Stifteren av foreningen var Vilhelm Bjerknes, og stedet var en hytte i Geilo-området. Birgittes spørsmål er om der er noen som kjenner til denne hytten og om den eksisterer idag. Svar kan sendes til webmaster@myrland.org

1000-takk til løypekjørerne!!!

Dette er en 1000-takk fra alle oss som går på ski, det være seg skøyteskiteknikk eller klassisk stil - FOR NOEN FLOTTE LØYPER VI HAR PÅ MYRLAND! Vi setter utrolig pris på det arbeidet som gjøres og det er til glede for både store og små!  Selv en 2-åring går på ski i dagens løyper med stil!  

Vi kan lese på Facebook-siden til Hallingskarvet Skiparadis Sudndalen at Stian & co melder at løypene blir kjørt stort sett hver dag framover. Fjelløypene blir kjørt når været tillater det. Så får vi håpe at værgudene gir oss en lang og god vårsesong!

Årsmøte, skjærtorsdag 24. mars kl. 17:00 til 19:00

Det var bra oppslutning om årsmøtet som ble avholdt 24. mars. Ordførereren stilte også i år, ved Petter Rukke og i tillegg kom turistsjefen i Hol, Pål Knudsson-Melhus og de fremmøtte fikk god og nyttig informasjon! 

Myrland Hytteierforening fikk skryt av ordføreren for det gode arbeidet som gjøres, og det er veldig fint at folk stiller opp og vil være med å "ta et tak" for at vi alle skal fortsette å ha det fint i Sudndalen. Du kan lese nærmere om årsmøtet http://www.myrland.org/img/upload/aarsmoete_Myrland_2016.doc

Jakob Søyland fornøyd med årets påskesamling

 

Det kom litt brått på, at det ikke ble arrangert påskerenn for små og store entusiaistiske påskerenns beboere i år.  Men, men, ikke alle familier ble handlingslammet, og arrangerte sitt eget påskerenn i det flott skileikeområdet! Jakob hadde til og med tatt med seg et flott norsk flagg!

Redaktøren var så heldig i dag, og fikk snakke med mange ivrige foreldre og barn, og vi var alle enige om at til neste år skal vi klare å samle troppene og arrangere et flott påskerenn med hopp (håper du er med oss Stian :-)) og startnummer til alle! Og kanskje kommer påskeharen? :-)

Årets påskerenn - dessverre avlyst.

Marius - snart 4 år, 1. april

 

Dessverre, for alle utrolige blide barn i Myrlandsområdet, så blir det ikke arrangert påskerenn i år. Og til alle oss voksne som også hadde gledet oss til påskerennet, må vi kanskje begynne å tenke på at vi må arrangere et påskerenn selv, i Skileikeområdet, f.eks.? Klarer vi å få DET til påsken 2017?

Skøyteteknikk med Steinar Mundal - også i år!!


Tradisjonen tro ble det i vår forenings regi arrangert kurs i skøyteteknikk med "Gull-treneren" Steinar Mundal skjærtorsdag. To grupper på 11 personer fikk instruksjon i friteknikkens hemmeligheter. Steinar var som alltid entusiaistisk og engasjert. Vi er priviligerte som får nyte godt av en slik kapasitet, og han har lovet å holde nye kurs til neste år.

Glade påsketurister inviteres til Fagerdalen

Behov for transport?

Våre fremragende løypekjørere tilbyr transport til/fra hytta og andre transportoppdrag med snøscooter eller wiesel. Kontakt Stian Strand mob 456 32 682 eller Herman Rabbestøl mob 915 88 515.

Årsmøte, skjærtorsdag 24. mars kl. 17:00

Til alle medlemmer!


Årsmøtet - det 40. i hytteeierforeningen, vil tradisjonen tro bli avholdt skjærtorsdag, 24.03.16,  
kl 17:00 på Myrland Turist- og Servicesenter. 

I år innleder Turistsjefen i Hol kommune, Pål Knutsson-Medhus, med en orientering om
reiselivssatsing lang FV 50 - « Route 50» - mm.
Deretter vanlige årsmøtesaker (godkjenning av årsmelding, regnskap og
revisorrapport, valg osv).

 

Møtet avsluttes med en felles orientering fra ordfører Petter Rukke og fra
Hallingskarvet Skiparadis ved formann Kjetil Larsgard. 
Tema blir eiendomsskatt;
dagens og fremtidens finansiering av skiløypepreparering, frivillg løypeavgift osv.

Som vanlig serveres kaffe og kaker - og Påskevinen skal utloddes!

Medl.kontingenten skal betales før årsmøtet. Betal kr. 200,- til konto 8200.45.89676.

Velkommen!

Med hilsen Torgeir Bjerknes

Rettelse - litt arbeid gjenstår på Geiteryggstunnelen

  Vi meddelte til våre lesere forleden dag at det sto å lese på hjemmesiden til Radio Hallingdal at Geiteryggstunnelen gikk inn i siste fase, før ferdigstillelse.  Det var en sannhet med modifikasjoner. 

Torsdag, 10. mars har det vært beredskapsøving i Geiteryggtunnelen for blant annet å prøve ut det nye utstyret som er montert der som en del av opprustingen. 

Nå kan Veitrafikksentralen Sør, Porsgrunn, ved Arne Kleiv, opplyse at det fortsatt vil være noe arbeid i Geiteryggtunnelen og at den derfor vil være nattestengt fremover fra mandag til onsdag fra 20:00 til 08:00. En regner med at arbeidene vil være ferdige til den 28.4 - muligens før.

Vi kan lese på hjemmesiden til Radio Hallingdal om hva som er gjort av utbedringsarbeider, et arbeid som nå fullføres og startet høsten 2013. Med unntak av oktober, november og desember, samt jule- og nyttårshelgen 2013, har tunnelen vært åpen for trafikk på dagtid, i helgene, jul/nyttår, påske og sommerferietiden. Det vesentligste av utbedringsarbeidet har skjedd som nattarbeid.

Vi som kjører gjennom tunnelen har observert at det er kommet nytt sikkerhetsutstyr, ventilasjon og belysning er nytt, rømningslys, videoovervåking og nødstasjoner. Ja, til og med nytt radiosystem og hvis vi går inn på hjemmesiden, kan vi lese mer om bl.a. mobildekningen og detaljer for alt arbeidet som er lagt ned. 

http://radiohallingdal.no/nyheter.php?newsID=6213&katID=7


Så nå er det bare å smøre seg med tolmodighet litt til - til endelig ferdigstillelse i slutten av april mnd. 

Kurs i skiskøyting med Steinar Mundal - FULLT !

 KURSET ER NÅ FULLTEGNET OG DET GIKK JAMMEN RASKT! Beklager til  dere som ikke kommer med og kjusa dere som får være med GULLTRENEREN.

Myrland Hytteeierforening har også kommende påske fått Steinar Mundal til å holde teknikk-kurs i skiskøyting for oss.

Steinar har vært teknikktrener for herrelandslaget i langrenn i en årrekke, og det siste året har han hatt ansvaret for skiteknikken til damelandslaget i skiskyting. Her vil de som er interessert, ha en enestående mulighet til å lære skiskøyting av en som kan!

Det vil bli avholdt 2 kurs på Skjærtorsdag 24. mars hhv. kl 10 – 11.30 og kl 12 - 13.30.

Det er plass til max 10 pers på hvert kurs. Kursene vil bli avholdt på Skistadion, Skibyen ved Hermon.

Pris kr 300 pr pers. Ta med nøyaktig sum i kontanter.

Skiløpere på alle nivå velkommen! Steiner gleder seg!

Påmelding til torgeir.bjerknes@gmail.com

Oppgi antall deltakere og hvilket kurs du/dere ønsker å delta på – oppgi prioritet 1 og 2. Her gjelder "førstemann til mølla".

Alle vil få bekreftelse på mail.

Fornøyde deltakere på forrige Påskes skøytekurs med Steinar:

Nye fjellvettsregler

De kjente og kjære fjellvettsreglene fra 1952 er kommet ut i ny drakt for å treffe generasjonen som vokser opp i dag ;-) 

Forklaring til hvert punkt i Fjellvettreglene finner man på http://www.UT.no

 

 

Fagsjef Anne Mari Planke for friluftsliv i DNT og sekretær for ekspertgruppen har arbeidet frem de nye reglene og sier at fjellvettsreglene handler mer om læring gjennom erfaring og refleksjon enn om teknologi og utstyr. Antall ulykker i naturen kan reduseres ved at flere tar ansvar tidligere for egen sikkerhet, og planlegger godt før de legger ut på tur, sier hun.

Støtt arbeidet med løypene!

I disse dager sendes det ut en henstilling fra Hallingskarvet Skiparadis om å støtte arbeidet med løypenettet. 

Vi gjentar gjerne denne oppfordringen - løypenettet vårt er fantastisk, la det fortsette slik!

Det foreslås at den frivillige løypeavgiften bør tilsvare 2 voksne og 2 barn en dag i Hallingskarvet skisenter - det vil si kr. 1300.

Slik var løypa ved Flyvatnet søndag 14.2:

Flyløypa 14.2.16

 

...og på toppen så det slik ut:

 Fra toppen mot Skarvet

Er du spent på Flyløypa?

Idag torsdag 4. februar har Stian kjørt den opp. Det har vært strevsom da det er svært løs snø. Fordi det tildels er vanskelig å komme frem med løypemaskinen, er det mange steder beltespor uten skispor. Hallingskarvet Skiparadis planlegger også å få stikket Flyløypa til helgen.

Fra dagens tur; delvis sol, 7 blå og litt vind. 

GOD TUR!

Kontingent og årsmøte

Gode hyttekollegaer

Årsmøtet i hytteeierforeningen vil bli avholdt skjærtorsdag 24. mars kl 17 på Myrland Turist- og servicesenter.

Innkalling vil komme senere.

Vi minner alle om å betale medlemskontingenten, kr. 200,- til konto 8200.45.89676. 

Nye medlemmer er hjertelig velkommen! Betal kontingenten og bruk fanen «Kontakt» på hjemmesiden for å registrere deg med navn, adresse, e-postadr. og mobilnr.

Mvh

Torgeir Bjerknes

leder Myrland Hytteeierforening

Ingen vet hvor haren hopper ??

Opplevelsene står i kø i skiløypene på Myrland/Sudndalen! Løypene er ubeskrivelige, for både skøyteentusiaister og klassisk stil!  Jeg observerer at stavtakene er lange og seige for begge grupper! Og så har vi akegruppen!  Har du testet ut Skileikeområdet?  Supert både for store og små, også de med ski på bena! 

Yrende dyreliv er vi også forunt! Og vi kan bare ane hvordan livet er når mørket senker seg og vi sitter inne og fyrer i peisen!

 

Bildet er tatt av Rune Kilen! 1000-takk for at du ville dele dette med oss!

Velkommen til fjells

I dag er det mer en flott på Myrland! Nysne, utrolig flotte preparerte løyper bare venter på glade skiløpere. I går var det over 20 kuldegrader, men nå synker temperaturen og i skrivende stund er det minus 5. Så rent temperaturmessig, er det levelig for både store og små. 

Små sprekker i skylaget vitner om blå himmel, så noen solstråler har allerede tittet frem!

Har du noen fine bilder fra området, en god historie å fortelle, ikke nøl med å ta kontakt med meg. På mail er jeg å treffe på gry@morgengry.com, ellers er mob.nr. mitt 915 27592.

Velkommen til fjells!

 

GODT NYTT ÅR

Med disse koselige nyttårsbukkene ønsker jeg alle sammen et riktig GOD nytt år! 

GOD MORGEN!

Morgenstund har gull i munn.  Månen er på vei ned i nordvest v/Gurofjellet. Fantastiske forhold på Myrland/Sudndalen nå med supre oppkjørte løyper og løssne for de som ønsker det!  Fortsatt GOD JUL!

GOD JUL!

Styret i Myrland Hytteeierforening ønsker alle hytteeiere en riktig god jul og godt
nytt år!

En ekstra hilsen og takk til alle som har bidratt med dugnadsinnsats i året som nå
går mot slutten.

Torgeir Bjerknes
Leder 

Endelig skiføre

Igår kveld startet preparering av løypene.

 

Herman på vei forbi hytten.

Skisesongen er i gang!

Det har vært en fantastisk dag på Myrland! Minus 12 grader, blikk stille, SOL og et landskap dekket med nydelig hvit sne! De første haresporene kan observeres og "juletreet" som har sådd seg selv, har vokst seg større siden sist og står og gleder seg til julelysene skal tennes. 

I morgen blir det test av skiløypene, er de oppkjørte allerede? 30 cm. med sne er kanskje litt i det minste laget...

Takk for dugnadsinnsatsen!

Takk til alle som deltok på dugnadene lørdag 3. og 10. oktober. Det møtte hhv. 14 og 13 personer til de to lørdagene. Oppmøtet var således noe dårligere enn ved de siste års dugnader og det var litt skuffende.

De fremmøtte kunne heldigvis glede seg over godt arbeidsvær med sol og klar høstluft i tillegg til stor felles arbeidsinnsats! 

Lørdag den 3. ble det ryddet ny bred nedfart fra Flyløypa til flaten inne ved Minnestølen. Løypen er lagt i fine  kurver nederst i lia slik at det blir noe mindre krevende å ta seg ned den lange nedfarten fra Flyfjellet. 

Den 10. ble løypen fra Garlikrysset og helt inn til Minnestølen ryddet. Også her ble trasséen utvidet og mengder av vier- og einerkratt mm. fikk unngjelde. 

 

Dugnadsgjengen 10. oktober.

Noen fortjener en ekstra takk. Takk til Berit Heggland som serverte oss deilige nystekte skoleboller første dugnad og takk til Ingen Kilen som serverte like deilige nystekte kanelboller siste dugnad.

Til slutt en ekstra stor takk til “dugnadssjef” Reidar Heggland. Han har organisert dugnadene og begge dager lagt ned svært mye arbeid. I tillegg har han vært pådriver og hovedbidragsyter i arbeidet med den nye skibroen som er ferdigstillt over elva i Bygdeløypa nedenfor Myrland.

Nå nærmer vinteren seg på Myrland og slik så det ut på Sudndalsåsen fredag 2.oktober.

Vi gleder oss til fortsettelsen….

Mvh

Torgeir Bjerknes

Leder Myrland Hytteeierforening

Skibroen ferdig!

Den nye broen er nå ferdig bygget og klar til vintersesongen. Den er allerede i flittig bruk og gir nye fine tur mulighet hele året. 

Takk til alle som har vært med og gjort dette mulig!

Sparebankstiftelsen Hallingdal, Sudndalen Skileiklag og Myrland Hytteeierforening har finansiert prosjektet.

PS! Det legges også ut endel informasjon på vår Facebook side. De som ikke har FB, kan lese dette under fanen "Innlegg fra Facebook" her på hjemmesiden.

Dugnadshelger i vakre høstfarger!!

Styret minner om dugnader som holdes på lørdag 3. og lørdag 10. oktober. Oppmøte ved
Myrland Servicesenter (Per og Inger) kl. 10.00 begge dager.

Håper riktig mange stiller for å bli med å "frisere" løypene til vinteren.

Dette er en kjekk aktivitet og en fin anledning å bli kjent med andre hyttefolk -
velkommen!

 

Vakre høstfarger. Myrland og omegn viser seg nå fra sin beste side. Bildet er tatt
på turen «Vegadalen rundt» oppå åskammen som avgrenser øvre del av Vegadalen mot
øst. I bakgrunnen sees Stolsberget.
 

Brobyggingen fortsetter med et lite vonbrot.

Den imponerende jobben med å bygge bro fortsetter i høyt tempo. Mer om dette kan du lese på vår Facebook.

Godt tilpasset terrenget.

 

Søndag 13. september.

Vonbrotet kommer av at "noen" har hatt bruk for en palle med materialer som vi hadde lagret ved Vegstasjonen. Den er nå sporløst borte. Det synes vi er trist!

DUGNADSHELGER 3. OG 10. OKTOBER

Hei alle hyttevenner!

Årets dugnad for å klargjøre skiløypene for vintersesongen blir lørdag 3. og 10.
oktober.

Vi håper veldig mange blir med. Sett av disse dagene for nyttig arbeid og hyggelig
samvær.

Dersom du ikke har anledning å delta på selve dugnadsdagene, eller dersom du har
lyst å bidra ekstra er det supert om du vil ta en dag i løypene og rydde på egen
hånd. Ring i tilfelle Reidar Heggland mobil 99714903 slik at du får vite hvor
rydding trengs.

Ny skibro under bygging

Hallingskarvet Skiparadis har fått godkjenning både fra NVE og Hol kommune til å bygge permanent bro over elven nedenfor Ingers Kro. Hovedhensikten med broen er å få en sikker og god kryssing av elven om vinteren. Problemet hittil har vært at Herman og Stian hver vinter har måttet bygge opp en provisorisk "bro" av tømmer som forsvinner med vårflommen.

I forrige uke satte en arbeidsgjeng igang med boremaskiner, traktorer og gravemaskin og fikk på plass solide jernbjelker over elven. Det ble på kort tid gjort en kjempejobb. Arbeidslaget bestod av Reidar Heggland, Stian Strand, Per Berg og Herman Rabbestøl. 

 

I tillegg til maskiner må rå håndemakt til.

 

Bjelkene på plass! 1,5 liter brusflaske viser dimensjonene på bjelkene. Utrolig hva 4 skikkelige arbeidsfolk og maskiner kan få til på kort tid. 

Vi i Myrland Hytteeierforening takker på vegne av alle skiløpere for formidabel innsats. Det må jo være fantastisk for Hol Kommune at det finnes en slik dugnadsånd! Det koster selvfølgelig også endel penger, men  til dette prosjektet har Hallingskarvet Skiparadis fremskaffet midlene.

Det gjenstår en god del arbeid før broen er ferdig, men det vil den være før vintersesongen!

Stor pågang til Lordemarsjen 2015

I år arrangeres Lordemasjen for 21. gangen! Lørdag 8. august blir det avspark til et utrolig flott terreng, som starter i Raggsteindalen og går, via Lordehytten til Haugastøl. Det som er et ekstra pluss er at det går buss fra Haugastøl, forbi Myrland og i retur i gjen fra Haugastøl til Myrland! Så dermed slipper man å alliere seg med venner og kjente for skyss hjem igjen ;-)

 

Husk å ta med deg en stokk/skistav. Ett år glemte jeg min..... og jeg trengte en så sårt, og dermed kom en dansk flott dame meg til unsetning!

 

GOD tu!! Les mer om Lordemarsjen på www.lordemarsjen.no

 

Ren bjørkeved fra Myrland

Stian Strand, vår kjære løypekjører, har bjørkeved fra Myrland i 60 liter eller i storsekk på 1000 liter til salgs. Pris kr 78 pr 60 l sekk.

Stian har annonse her på hjemmesiden og kan nåes på mobil 45 63 26 82.

Yrende dyreliv

Bilde av dompapen, tatt en vinterdag utenfor "Kosebu", får stå som representant for det yrende dyrelivet vi har på Myrland/Sudndalen! For nå kjære hyttenaboer, gjelder det å ha vinduene nyvasket og kamera klart :-)

 

Utenfor "Kosebu" har vi, et svært, yrende fugleliv, mener vi. Litt fuglefrø og meiseboller har vi foret de med i de hardeste vintermånedene, men det kan nå ikke være hele årsaken til at vi får den glede å se fugleprakten vi er forunt? Meise- -spurve - trost - familiene er sterkt representert. Og nå observerer vi at vi har fått en trofast følger rundt hytteveggene våre, nemlig en fin-fin steinskvett. Den har vi ikke sett før, om årene...  

Velkommen til fjells og håper dere også har fuglebok i bokhyllen!

Værstasjonen er nå oppe-og-går igjen!

 Bildet er lånt fra hjemmesiden til "smijernsbua.no"

Som den observante leser har oppdaget, så er værstasjonen vår i drift igjen!

Vi har stort sett +grader på Myrland nå, men det meldes om fine sneforhold mot Geiteryggshytten, bl.a. Så nå er det å krysse fingrene våre for at kommende helg, Pinse, stiller opp med STÅLENDE sol og flotte turforhold! Velkommen til fjells!

Tur til Ljøtebottenberget 1. mai 2015

Skarvheimen er sjelden vakrere enn på senvinteren/våren. 1. mai var en slik vakker dag. Turmulighetene i “fjellene våre” er enorme hvis været er godt.

Vi ser Ljøtebottenberget i det fjerne mot vest fra hyttevinduet i Skarvet Fjellgrend og derfor har dette fjellet lenge vært et mulig turmål.

Turen startet i Vierbotten oppover i terrenget øst for Skarvåi. Med kurs rett mot syd, kommer man etter knappe 3 timer inn mot Simlenutane. Disse runder man på østsiden og så krysses østre del av Kyrkjedørsvatnet.  Ljøtebottenberget bestiges fra vestsiden og videre opp “bak” på sørsiden der varden på 1699moh blir synlig. Herfra er det fantastisk panoramautsikt 360gr. 

Her ser man vestover mot Kyrkjedørsnutane

Takk for innsatsen til dugnadgjengen!

 

Styret i Myrland Hytteierforening vil takke Stian, Øystein Jarland og Reidar Heggland for fantastisk innsats!  All ved, fra dugnadene i skiløypa opp til Vegadalen i fjor høst, er kjørt ned til Bakko.

De som var med på dugnaden de to helgene i fjor høst, kan nå forsyne seg med flott bjørkeved :-)

Skulle det ligge noe igjen ved parkeringsplassen på Bakko til sommeren, kan øvrige medlemmer ta det resterende. 

Nok en gang takk for innsatsen!

Torgeir Bjerknes

Skisesongen går mot slutten

I helgen tenkte jeg at en skal være rimelig entusiaistisk får å spenne skiene på seg nå! MEN hvem andre enn jeg, tok meg en runde til Nedre Flyvatnet? Det var i grunnen en selsom fornøyelse; klabbete ski og det snedde noe veldig! Hva i alle dager smører man med på en slik dag som dette?  Jeg møtte, faktisk, en hyggelig familifar med sine 2 sønner som trasket med godt mot, samme rute som meg!  De kunne til og med fortelle at de hadde PRIMUS med og skulle lage seg noe godt, i le, ved enden av Nedre Flyvatnet. Håper det smakte og at drømmen gikk i oppfyllelse!

Ellers observerte jeg at det ikke bare var vi 2-bente som "strevde" i sneen. Så entusiaistiske skiløpere, vær obs på at en bekk, plutselig, kan åpenbare seg på skituren din! Løypepinnene er samlet inn, så man må være ekstra oppmerksom på terrengets naturlige kurver. 

Flotte løyper og masse sne - fremdeles

Våren er i anmarsj, det er det ikke tvil om! Yrende fugleliv med ditto fuglesang rundt hytteveggene vitner om det. MEN det er nyyydelig i fjellet fremdeles, så jeg vil absolutt anbefale å ha skiene lett tilgjengelig. Løypene var flott oppkjørte som vanlig og det var meget god plass i løypene! Ja, i dag gikk jeg muttens alene i Flyløypen, så kun to gode kamerater med matpakken i le bak en sten. Gleder meg allerede til neste helgs skiturer!!

 

Sesongens siste

finner du på vår facebook

Referat fra årsmøte 2015

Det var bra oppslutning om årsmøtet som ble avholdt 2. april. Ordfører Tony Kjøl stilte og de fremmøtte fikk god og nyttig informasjon. Torgeir Bjerknes ble valgt til ny leder i vår forening. Det er veldig fint at folk stiller opp og vil være med å "ta et tak" for at vi alle skal fortsette å ha det fint i Sudndalen. Du kan lese nærmere om årsmøtet i referatet.

Værstasjonen

Som den observante leser allerede har sett, er værstasjonen ute av drift. Vi regner med at det ikke vil ta all for lang tid før den igjen er oppe og går.

Steinar Mundal slo til med skøyteskikurs i år også!

 

Har du også sett entusiaistiske skøyteskiløpere på Myrland? Mange av oss har tatt oss kurs, hos selveste Steinar Mundal, på skjærtorsdager! Ja, for i de siste årene, har Steinar stilt opp og øst ut av sin kunnskap til glade skiløpere! Hør bare her: " Veldig artige og flinke grupper i dag! Gledelig med nye ansikter. På påskefjellet i Norge må hyttegrenda på Myrland være klart ledende på skøyting for voksne folk. Imponert. Gleder meg allerede til neste påske!  Fortsatt god skiferie, sier Steinar Mundal!

 

God Påske

Jeg vil ønske alle God Påske!

Samtidig vil jeg takke for meg etter vel 3 år som redaktør for hjemmesiden.

Gry Bjerkås overtar nå stafettpinnen og jeg ønsker henne lykke ti!

med hilsen

Ivar Berge

Påskerennet på Påskeaften

Tradisjonen tro arrangerer Sudndalen Skileiklag Påskerenn i Guridbakken på Myrland Påskeaften.

Langrenn 0-7 år, start kl.12.00.

Hopprenn med ideallengde, felles klasse start ca. kl. 13.45. 

Påskesprinten: Utsikten-Myrland, start ca. kl 13.00 - fellesstart. Påmelding i Guridbakken fra kl. 11.00. 

Salg av lapper, saft og kaffe. Vi har fyr på bålpannen

Kakelotteri!

Husk å ha med penger da vi dessverre ikke tar kort. 

Velkommen!

Sudndalen Skileiklag

Årsmøte Myrland hytteeierforening

Gode hyttekollegaer,

Årsmøtet i hytteeierforeningen blir avholdt Skjærtorsdag 2. april kl 17 på Myrland Turist- og servicesenter. 

Ordfører i Hol, Tony Kjøl stiller og vil orientere om planer og vedtak i kommunen som har særlig betydning for oss hytteeiere. Bl.a. om eiendomskatt, drift av løypenettet og FV 50.

Det vil selvfølgelig bli vanlige årsmøtesaker og servering av kaffi og kaker.

Påskevinen skal loddes - husk å ta med kontanter til lodd!

Vi håper å se deg, vel møtt!

Med hilsen

Styret i Myrland Hytteeierforening

Langtur i nye områder?

Idag har vi en virkelig "godbit" å by på; Stian og Herman har kjørt preppemaskin på Høvringsåsen. Dette gir uante nye turmuligheter.

Nærmere om dette kan du lese på vår Facebook.

God Tur!

God mat på alle fat!

Gled dere! Ingers Kro og Restaurant har åpen alle dager i Påsken.

Søndag tom onsdag kl 12.00 - 19.00. Skjærtorsdag og Langfredag kl 12.00 - 18.00. Etter det er det restaurant kl 19.00 - 22.00.

Vi serverer spennende retter fra vår Påskemeny. Gjerne bordbestilling. Kjøkkenet stenger kl 21.00.

SKJÆRTORSDAG er det raspeballkveld kl 19.00 - 22.00 - bordbestilling. Ellers serverer vi fra våres Påskemeny. Kjøkkenet stenger kl 21.00.

PÅSKEAFTEN har vi stor Påskebuffet med kalde og varme retter samt desserter og kaker. kl 19.00 - 22.00. KUN BORDBESTILLING!

Velkommen!

Hilsen Inger

Ingers Kro og Restaurant

tlf 32088524 eller 92250084

En pangstart på påskeferien!

Palmelørdag på toppen av Skisenteret kl 06.30. Utsikt mot Naustranden. Preppeinformasjon finner dere på Facebook.

GOD TUR!!

Torsdag før Påske..

...og mange lurer nok på om det blir nok en fin Påske I Sudndalen. Skal vi tro på Yr sine varsler idag ser det veldig bra ut. Her på hjemmesiden driver vi ikke med varsler. Vi kan imidlertid fortelle hvordan det er akkurat nå og hva løypekjørerne i Hallingskarvet Skiparadis vil gjøre for oss i Påsken.

Det har hittil idag har det falt ca 10 centi snø og det snør fortsatt. Stian & co har dyttet snø inn i løypen i Byrkjedalen og ellers hvor det trengs slik at de vil fremstå i best mulig stand når vi kommer til fjells. Dessverre er det for lite snø på Gurostølsfjellet til at denne løypen kan bli kjørt nå. Det samme gjelder trolig Bukkehallin.

Stian, Tom Gunnar, Herman og Kent Andres planlegger å kjøre løypene hver dag i Påsken, fantastisk flott sant?

Vi håper alle får en super Påske. Velkommen til fjells!!

 

 

Informasjon om E-16

I et område på strekningen mellom Flåm og Aurland er E-16 innsnevret til en kjørebane og lysregulert. Jeg føler dette har vart i en evighet og det foregår ingen aktivitet på stedet. Etter å ha kontaktet Statens Vegvesen har jeg mottatt følgende svar:

"

Vegen har vore snevra inn til ei køyrebane sidan august/september i fjor.

Det er krevjande grunnforhold i området, og det har vore nødvendig å utføre grunnboringar og geotekniske berekningar.

Det er ikkje ideelt å drive på i denne bratte skråninga i vinterhalvåret, arbeidet vil difor verte utført i sommar, og vegen vil vere klar til hausten.

"

Kan jo være greit å vite. Jeg har forslått for etaten at de setter opp et informasjonskilt slik at vi kundene/trafikantene vet hva som foregår eller rettere sagt ikke foregår.

Den som lever får se.......

På landslaget.....

...eller vil du bare lære eller forbedre din skøyteteknikk?

PR. 23.MARS ER DET FORTSATT 1 LEDIG PLASS KL 10.00 OG 4 LEDIGE KL 12.00!

Myrland Hytteeierforening har også kommende påske fått Steinar Mundal som er landslagstrener for det norske herrelandslaget i langrenn, til å holde skøytekurs for oss. Han sier han gleder seg til dette. Her vil dere få en enestående mulighet til å lære det siste innen skøyting.

Det vil bli avholdt 2 kurs på Skjærtorsdag 2. april hhv. kl 10 – 11.30 og kl 12 - 13.30.

Det er plass til max 10 på hvert kurs. Kurset vil bli avholdt på Skistadion, Skibyen ved Hermon.

Pris kr 300 pr person, ha med nøyaktig sum i kontanter

Skiløpere på alle nivå velkommen!

Påmelding: Bruk "KONTAKT" fanen her på hjemmesiden. Oppgi antall deltakere og hvilket kurs du ønsker å delta på - oppgi prioritet 1 og 2. Her gjelder "førstemann til mølla".

Alle vil få bekreftelse på mail.

Dette blir gøy -velkommen!!!

Torsdag 19. mars

Flott, men litt hardt i løypene idag. Til helgen blir de som vanlig preparert, gled dere!

Og fortsatt bra med snø

 

Panorama Skihytte har åpent!

På toppen av Rishovdløypen, ligger Panorama Skihytte, 1000 m.o.h.!  Og her serveres det nystekte lapper, vafler og kaker!  Mineralvann, varme drikker og andre kioskvarer kan man også få kjøpt! Velkommen innom!  De har åpent hver lørdag og søndag og alle påskedagene fra klokken 12 til 15.  Ta deg en pust i bakken og slå deg ned i de fine stuene!  Kanskje er det fyr på peisen også? :-)

Gode kommentarer i løypen!!!

I dag var det bare STORE smil å se i løypen - og så gode kommentarer :-)

" I dag er det umulig å finne noe å klage på!!"

" Dette fortjener vi!"

" Jeg er så glad jeg gidder!!"

" Pålpannen skal frem i dag!"

" Fra 5+ og regn forrige helg, blir vi forunt med blått føre og en STOR GUL SOL!"

" Det er ikke 1 - en - SKY på himmelen i dag!! "

 

Snart helg

Idag torsdag 5.mars ser det slik ut på fjellet "vårt".

 

Mer utfyllende Torsdagsrapport finner du på Facebook.

Velkommen til fjells!

Frivillig løypeavgift

Hallingskarvet skiparadis har lagt ut følgende på vår felles Facebook

""

I januar sendte vi ut 730 innbetalingsblanketter til hytteeiere i Hovet, Sudndalen, Sudndalsåsen og Raggsteinsdalsvegen.

1. mars hadde 190 hytteeiere betalt kr 203.000,-.
Dette er langt mer enn forrige år. Mange takk til dere som har betalt.
Utfordringen er at beløpet fortsatt ikke er nok til å kunne dekke årets kostnader. Vi har nå fått betalt resten av dieselutgiftene fra forrige sesong samt avsatt penger til lønn for en av løypekjørerne som vi ikke hadde penger til å betale også etter forrige sesong (2013/14).
Det er nå satt opp RØDE KASSER på strategiske steder i løypene med innbetalingsblanketter.
Vi håper at de som ennå ikke har fått betalt vil benytte disse.

""

Mye vær for tiden

Idag torsdag 26. februar er nok været oppe på fjellet for tøffingene. En av dem er Stian som tok dette bildet i Byrkjedalen idag da han preppet løypen.

Torsdagsrapport finner du på facebook.

Søndag 22. februar

Informasjon om dagens løyper finner du på vår Facebook.

Å være løypekjører

Bilder fra dagens preparering av løypene. Tatt av Tom Gunnar Strand en av våre dyktige løypekjørere.

Den må tidlig opp som god løypekjører skal bli - kl 05.50 på toppen av Flyløypa.

Så er han kommet til toppen av Faugeli med utsikt mot Myrland.

På vei mot Utsikten og solen står opp.

Enda er det mange kilometer igjen for både Tom Gunnar og Herman som har kjørt løypene idag fredag 20 februar. 

Lenge etter at de har parkert maskinene kommer alle vi skigåere og kan nyte resultatet av jobben.

Vi er kjempeheldige!

PS De som ikke har Facebook kan lese dagens "torsdagsrapport "under fanen "Innlegg fra Facebook" øverst her på hjemmesiden.

Torsdag 19. februar

Idag er det nærmere påske- enn vinterferiestemning i Sudndalen. I det fine varme været møtte vi denne "storfamilien" på tur.

Fv. Sverre-Andreas, Josef, Sidsel, Benjamin, Ole-Andreas, Anette og Jenny. Hunden heter Juni. 

Sofie og Ida var også med, men hadde gjemt seg utenfor bildet i hver sin pulk. Til tross for at det har vært varierende vær hittil i vinterferien koste de seg. De bygget snøhuler og snømenn og Sverre-Andreas hadde opplevet sin første snøstorm.

God vinterferie videre og til helgen kommer også Vestlendingene!

Kontingent og årsmøte

Gode hyttekollegaer,

Vi håper alle har en fin vinterferie og gleder seg over det fine løypenettet.

Årsmøtet i hytteforeningen vil bli avholdt torsdag 2. april kl 17 på Myrland Turist- og servicesenter.

Innkalling vil komme senere.

Her er en påminnelse om å betale medlemskontingenten , kr. 200,- til konto 8200.45.89676.

Det er veldig flott at mange har fulgt oppfordringen om å betale frivillig løypeavgift til Hallingskarvet Skiparadis (konto: 2333 22 61063) og til dem som ikke har husket på det, vil vi oppfordre til å gi bidrag nå. Vi må alle huske på at «det snør ikke løyper».

Mvh

Lars Svåsand

leder Myrland Hytteeierforening

Skileikeområdet

Vinterferier står for døren og Rogalendingene er allerede kommet til fjells, ser jeg.  Forholdene er supre, så det er bare å glede seg til årets vinterferie!  

For et par år siden ble det laget et flott nytt Skileikeområde, som nå også er merket med et fint grønt skilt. Området er like ovenfor løypen som går mot Panorama Skihytte, noen 100 meter fra Vetremyra.

Her er det SOL hele dagen og lunt og fint både for grilling og gøy i bakken!

Velkommen til fjells! 

Torsdagsrapport 12. februar

Hei

Følgende løyper kjøres i helgen: Rundløypa, Rishovd, Utsikten, Dalaløypa, Flyløypa og Byrkjedalen. Om Bukkehal kjøres er usikkert, men i så fall blir jo det en ekstra godbit.

"Nyeløypa" på Sudndalsåsen idag. 

 

 

Godt fredagnytt!

Heisann på en fredags kveld.

Fra dagens stikking av Bukkehal løypa.

Nesten som man kjenner den friske fjelluften - ahh!

 

Torsdagsrapport 5. februar

Hittil i denne uken har det vært mye sol og fint vær på fjellet. Stian & co har benyttet uken til å forbedre løypene der det har vært behov for dette. Som det fremgår av dagens bilde, glimrer dessverre solen med sitt fravær. Og for de som har tenkt seg til fjells, er det nok lurt å sjekke YR først.....

Uansett hvor dere velger å tilbringe helgen, ønskes en god helg!

Oppløftende tall

For oss som jobber med hjemmesiden og med Facebook siden er det kjekt å registrere at de leses av stadig flere.

Vi håper og tror at dette er med på å gjøre Sudndalen og Sudndalsåsen attraktiv for flere.

Bare i løpet av januar 2015 var det over 900 forskjellige brukere inne på vår hjemmeside mer enn 10.000 ganger. Og som dere kan se på Facebook siden vår, er det nå 477 som liker denne. For vel ett år siden var det 162.

Vi er veldig fornøyd med dette.

Vi liker selvfølgelig "likerklikk" og blir hoppende glad når noen legger inn noe på Facebook. Mange takk til de som allerede har gjort det. Vi håper flere blir med!

Med hilsen

Ivar Berge

Redaktør hjemmeside

Godt nytt på en fredags kveld!

Hei igjen vil bare følge opp gårdagens Torsdagsrapport.

Stian Strand, som kjører løypemaskin, fikk hjelp av Reidar Heggland fra Myrland Hytteeierforening til å stikke Flyløypa idag, og Stian melder:

"Fjell løypene blir kjørt i mørgo!"


God tur! - "kjusa" dere som er på fjellet.

Torsdagsrapport 29. januar

Mye å glede seg over:

-I natt har det snødd 10 - 15 centi

-Stian & co er ute hver dag og preparerer løypene for oss, og sist men ikke minst....

-Det planlegges (værforbehold) å preppe Byrkjedalen og stikke Flyløypa nå til helgen

Kan det bli bedre!?

 

Snø er arbeid for noen til glede for mange.

Velkommen til fjells!!

Stikking

En gladmelding! - stikking av Byrkjedalen er nå utført av løypemannskapene.

Så en viktig melding: Har du ennå ikke fått betalt frivillig løypeavgift, gjør det nå til kontonr. 2333 22 61053!

Byrkjedalen igår.

Torsdagsrapport 22. januar

Det er ikke så mye mer å si enn......de som kan, bør vel nå komme seg til fjells!

Kan det bli bedre?

Velkommen!

Torsdagsrapport 15. januar

Været er skiftende fra sol til snøvær. Som dere ser av bildet er det kommet endel snø og det er nå vel 1 meter. Løypekjørerne har vært ute hver dag slik at løypene skal være av velkjent godt merke.

På mange hyttetak er det store mengder snø, men pga vind varierer dette mye. Kanskje på tide å sjekke taket om du ikke har vært oppe tidligere i vinter?

Velkommen til fjells!

Du blir vel med..

... og bidrar med frivillig løypeavgift?

Hallingskarvet Skiparadis har nå sendt ut anmodning til hytteeiere i Sudndalen og områdene rundt. Om du ikke har mottatt brev, er kontonr. til skiparadiset 2333 22 61053. Det er også fint om du sender en mail til hallingskarvetskiparadis@gmail.com med navn og adresse.

Leder i Myrland Hytteeierforening har sendt følgende mail til medlemmene:

"

GODE HYTTEKOLLEGER!

Godt nytt år til dere alle.

En viktig oppgave for Myrland hytteierforening er å bidra til et godt løypetilbud. De som har vært til fjells i jule- og nyttårshelgen har kunne glede seg over velpreparerte løyper. Det er med på å gjøre Myrlandsområde til et fantastisk skiområde for store og små. Men det er ingen selvfølge at det er slik. Det skyldes iherdig arbeid fra Hallingskarvet Skiparadis som står for løypeprepareringen. Dere har sikkert nå mottatt anmodning om å bidra med frivillig løypeavgift, tilsvarende en dag i skitrekket for to voksne og to barn - kr. 1260 - eller gjerne mer! Jeg vil sterkt oppfordre alle til å yte et bidrag slik at vi kan fortsette å nyte godt av dette tilbudet, til glede for alle. Gjør det nå!!
Med ønske om et godt år for alle.

Med hilsen
Lars Svåsand

"

MINI TORSDAGSRAPPORT 8. januar.

Sol, 10 centi nysnø og preparerte løyper3.januar 2015

Nyttårshelgen var heller mild her på Sudndalsåsen. Natt til idag blåste det kraftig med snøbyger så da vi våknet var det igjen kaldt og uværet hadde lagt igjen sine spor i form av store skavler og tydelige spor på husvegger og vinduer.

Men allerede i god tid før frokosten var unnagjort var veien inn til hytten brøytet og løypeprepareringen i god gang. Selv om det også idag blåser endel gjør solen sitt ytterste, slik at det ble en flott skitur i fine løyper.

Snakk om luksus!

PS! Det er ca. 70 centi

 

Godt Nytt År!

Vi ønsker alle et riktig godt Nytt År!

Håper alle får en fin nyttårsaften!

Godt nytt..

...for alle oss som liker kjøtt og fisk og som kan handle i Hovet.

Jan Eira har nemelig startet viltslakteri i Hovet, beliggende i Håkonsetgutu 7, like bak Coop butikken. Her kan man få kjøpt produkter fra fjellvann, skog og vidde!

I tillegg til sitt virke som vert ved Geiterygghytta, har Jan jobbet som slakter fra han tok fagbrev i 1985 og fram til i dag. Han har i så måte lang erfaring i behandling av kjøtt både tamt og vilt. For ordens skyld nevnes at bedriften er godkjent av Mattilsynet.

I tillegg har bedriften knyttet til seg en kokk som kan gi råd og veiledning om ønskelig! Se også Facebook side: Eira`s Vilt og Fisk!

Åpningstider:

Mandag til torsdag på forespørsel ring Jan 991 57 077 eller Kåre 915 83 519

Fredag: 1600 - 2000, Lørdag 1100 - 1400, Søndag 1300 - 1700.

VELKOMMEN!

Kjempeflott at det opprettes ny industri i dalen vår. Håper riktig mange vil benytte seg av dette tilbudet. Har hørt at det kommer folk langveis fra for å handle hos Jan.

God Jul!

Styret i Myrland Hytteeierforening ønsker alle hytteeiere en riktig god jul og godt nytt år.
Vi håper alle som skal til fjells får en trygg tur og et godt opphold i fjellet.

Samtidig benytter vi anledningen til å takke alle for innsatsen som er gjort gjennom året, med dugnader, arbeid med stier og løyper og arbeidet for å sikre at FV 50 utbedres og holdes åpen.

Lars Svåsand

Leder Myrland Hytteeierforening

Torsdagsrapport

Morgenstemning i løypene på Sudndalsåsen idag 18. desember. For oss Vestlendinger er det utrolig godt å se at solen finnes

Det er nå omlag 40 centi snø. Vi krysser fingre for fine dager i jule- og nyttårshelgen!

Velkommen til fjells!!

Torsdagsrapport

11. desember.

På Sudndalsåsen er det kommet omtrent 20 centi nysnø. Planen er å kjøre opp løyper til helgen. Så vi håper på en fin skihelg. 

Velkommen til fjells!

Vinterens første torsdagsrapport

Vi kan ikke love at det blir rapport hver torsdag, men vi starter ihvertfall. Dersom noen av dere vil være med å lage slike korte rapporter ville det være til stor hjelp. Ta kontakt via kontakt fanen her på hjemmesiden og vi blir glad.

Det har snødd lite siste uken. Derfor er status for løypene uendret siden forrige innlegg her på hjemmesiden, men fint er det. Dette bildet er tatt ved Strandavatnet idag 4. desember.

Velkommen til fjells!

 

Preparering har startet i Sudndalen - jippy!

Selv om det er litt lite snø, kan vi glede alle skientusiaster - våre fantastiske løypekjørere og Hallingskarvet Skiparadis har startet med preparering av løyper idag 28.november! 
Rundløypen, Rishovdløypen over Panorama samt Dalaløypen er kjørt opp, foreløpig uten klassiske spor.

Da det har vært lite frost hittil, må dere være oppmerksomme på at det er myrhull som ikke er frosset. På lokal dialekt heter dette "Tiihøl". Så vet dere det! 
Når det gjelder Dalaløypen så er det vanskelig å krysse elven ved Myrland. 


Vi krysser fingre for mer snø og blå grader !

Dette har vi ventet på !

I natt falt det ca 25 centi snø. Så da vi dro fra gardinene i dag morges våknet vi til dette flotte vintermotivet.

 

Jeg målte 55 - 60 centi snødybde idag 24. november. 

FV 50 vinteren 2014/15

Som mange kanskje har fått med seg er FV 50 nattestengt mandag til fredag fra kl 20.00 til kl 08.00 fra 29. oktober og frem til 29. mai 2015 grunnet vedlikeholdsarbeid i Geiteryggtunnelen. Det blir åpent i jule- og nyttårshelgen samt i Påsken.

Ordfører i Hol skriver i den forbindelse bl.a.:

""

Fikk telefon fra Statens Vegvesen vedrørende FV50. De har igjen en del arbeid som må tas i vinter. Lys, sikkerhet o.l. Det vil derfor bli nattestenging mandag til fredag i hele vinter. Tunnelen holdes åpen døgnet rundt i jule- og påskeferien. Jeg har gitt innspill på at vegen også bør holdes helt åpen i vinterferieuka til Hordaland og Sogn og Fjordane. Dette til orientering.

Det er svært positivt at det blir gjort en så omfattende jobb på vegen og i tunnelen. Dette må "framsnakkes"! Så må Sogn og Fjordane følge opp!!

Tony Kjøl

Ordfører i Hol

""

Kjell-Gunnar Haugen, leder i Åpen FV 50 skriver bl.a.:

""

Jeg mener vel at vi har toss alt fått en bedre løsning denne vinteren da veien er åpen fra fredag kl 08.00 til mandag kl 20.00. Skal de få ferdig dette med sine installasjoner er nok natt på vinter en av de bedre perioder å stenge- for da er trafikken erfaringsmessig lav.

""

Lemenår og vårt gode drikkevann

Som kanskje alle vet, så er det i år, utrolig mange lemen og mus å se i skog og mark, også her på Myrland. Det er anbefalt ikke å drikke vann fra rennende bekker ute i naturen, men kan vi trygt drikke vannet rett fra springen, eller må vi koke vannet først?

Styrets leder Tore Knudsen fra Myrland Vann og Avløp AS kan betrygge oss med at det er helt trygt å drikke vann, rett fra springen! Myrland Vann og Avløp A/S leverer vann etter Mattilsynets retningslinjer og har strenge kontrollrutiner for anlegget.

Videre kan Tore Knudsen fortelle at Myrland Vann og Avløp AS vil informere brukerne dersom det skulle oppstå situasjoner som tilsier at vannet er forurenset og tiltak må iverksettes.

Dette høres jo meget bra ut. Takk.

FV 50 nytt

Redaksjonen for hjemmesiden har mottatt følgende informasjon fra leder av "Åpen FV50".

""

Hei alle venner av Fv 50.;)

Åpen Fv50 var invitert med på befaringen Hovedutvalget for Samferdsel for Buskerud Fylkeskommune hadde 15. og 16. oktober. Der var de innom mange veier i fylket vårt. I tillegg var de til Aurland for å snakke med Sogn og Fjordane fylke spesielt ang. Fv 50.

Her kom det frem, ifølge de styrende politikere der, at Sogn skulle ha en grundig gjennomgang i høst for å fange opp alle de behov og utfordringer Sogn står over for i de nærmeste åra. Men inntil 2020 skulle Fv 50 være så trygg som det går an, med bakgrunn i inngått kontrakt på 4 år +2 år i opsjon. De to nærmeste åra er helt trygge, men videre kunne det fra Sogn sin side bli snakk om å gå ned på kvalitet på vintervedlikeholdet. Her må vi nok jobbe på både i øst og vest slik jeg ser det.

Åpen Fv50 hadde laget et notat, som vi la frem på befaringen og redegjorde for hvert punkt. Vi var med fra Geiteryggen og til kommunehuset i Hol. Med bakgrunn i at vi kjørte gjennom området fikk Utvalget se det vi la frem etterhvert som vi kjørte ned mot Hol. Fikk god tilbakemelding derfra på vår tilstedeværelse. ;)

Media;

Ser at Radio Hallingdal har en artikkel på sin nettside om saken, men der har ikke vi medvirket. Derimot har Hallingdølen tatt kontakt med oss, så det vil komme en artikkel der i morgen med redaksjonelle kommentarer.

Mvh Kjell-G.Haugen
Leder Åpen Fv50

""

Velkommen til fjells

Vi kan melde om fine forhold på Myrland. Ja, jeg har til og med sett en hyttenabo rulle sin første snemann!! Den første sneen har lagt seg og temperaturen er såvidt under 0. De mest entusiaistiske barn får nok akebrettet til å skli fint nedover bakken :-) Og vi voksne, kan holde liv i bålpannen og ha gillete pølser klare til sultne, glade Myrlandshytteboere!

Velkommen til fjells!

Takk til dugnadsfolket

Takk til alle som stilte opp på dugnadene lørdag 4. og 11. oktober. Det ble gjort en flott innsats med å utbedre løypearealet opp langs Gurostølsfjellet og opp Rishovdløypen. Takk til Reidar for organiseringen av dugnadene - og til Berit som forsynte dugnadsgjengen med velsmakende, nystekte boller av beste Michelin-klasse.

Mvh
Lars

leder Myrland Hyteeierforening

Dugnadsinnsats 11. oktober

I overkant av 20 entusiaistiske hyttenaboer på Myrland var møtt til dugnadsinnsats nr 2 denne høstlørdag, som etterhvert oppsto i strålende sol.

Bredere løyper som har plass til hundeeiere, klassisk stil og skøyteteknikk på ski, stod på programmet. Opp av sekkene til dugnadsfolket tittet det både hekksakser, økser, sager; både manuelle og motoriserte. Alle var klare for en lørdag for felles innsats til lettere og sikrere skiløyper til vinteren, en løype, forhåpentligvis, uten ben&arm-brudd!

1000-takk for innsatsen, alle sammen!  Løypen fra "Lange-bakken" til "krysset" mot Kleppestølen fremstår nå som  enda "renere". Det er ikke mange trær og busker som nå vil stå i veien for et flott nedoverrenn, og det er god plass til oss som ploger hele veien.... !

Helt til slutt må vi sende en ekstra tanke til "Mormor og barnebarn" som hadde laget deilige skillingsboller som ble delt ut i pausen :-) 

Det er gøy med dugnad!

Dugnaden

Dugnaden den 4. oktober gikk ut på å rydde ny trase i Gurostølsløypa opp fra Gurostølen. Det blei rydda fra vegen og opp til skoggrensa. Ca 20 stk møtte opp og det blei gjort en fenomenal innsats.

Noen kjørte motorsag og bak kom ryddegjengen. Traseen er no 8 m brei, så her er det bare å se fram til vinteren!!

Tradisjonen tro stilte Berit Heggland med nysteikte boller til oss alle i pausen.

På vegne av styret i Myrland Hytteeierforening:

Takk til alle som stilte denne lørdagen!! 

Hans B

Det nærmer seg dugnadshelger

Minner om dugnad som holdes på lørdag 4. og lørdag 11. oktober. Oppmøte ved Myrland Service-senter (Per og Inger) kl. 10.00.

Håper riktig mange stiller for å bli med å "frisere" løypene til vinteren.

Dette er en kjekk aktivitet og en fin anledning å bli kjent med andre hyttefolk - velkommen!

Endret turløype til Rishovd

Starten på turstien til Rishovd fra Rabbestølvegen er flyttet ca. 100 meter. Stien er flott ryddet og merket. Det er til og med lagt ned overganger av plank for å gjøre turen enklere. Sentrale i dette arbeidet er, ikke uventet, familien Bjerknes og Reidar Heggland. Takk for flott arbeid!

Da er det bare for oss andre å ta den i bruk!

Litt nytt fra Hol og Aurland kommuner

Orientering;

Mulig et bredere kommune-samarbeid vestover ville gjøre susen på både samferdsel og turisme mm. Se notat

Mvh Kjell-G. Haugen, Hovet
Åpen Fv50.

Varsel om dugnad

Hei alle hyttevenner!

Årets dugnad for å klargjøre skiløypene for vintersesongen blir lørdag 4. og 11. oktober.

Vi håper veldig mange blir med. Sett av disse dagene for nyttig arbeid og hyggelig samvær.

Dersom du ikke har anledning å delta på selve dugnadsdagene, eller dersom du har lyst å bidra ekstra er det supert om du vil ta en dag i løypene og rydde på egen hånd. Ring i tilfelle Reidar Heggland mobil 99714903 slik at du får vite hvor rydding trengs.


Takker for støtte

Etter vår støtte til Interesseselskapet "Åpen FV 50" har vi mottatt et hyggelig brev. Takken videresendes til alle medlemmene i Myrland Hytteeierforening.

""

Hei

Vi er umåtelig glad for at dere setter pris på vår innsats, og takker hjerteligst for bidraget.

Vårt konto.nr er; 2351 74 44367,  i Skui Bank i Hol.
Og om det er noen som enkeltvis i foreningen ønsker å bidra økonomisk, setter vi også pris på det.

Ved å gjøre en innsats sammen, både mot øst og vest blir vi sterkere. Fint å kunne informere dere gjennom nettsida deres.

Mvh Kjell-G.Haugen
Leder Åpen Fv50

Kopi; styret vårt og Ordfører Hol.

""

Støtte til "ÅPEN FV 50"

Styret i Myrland hytteierforening har besluttett å støtte Interesseseskapet "Åpen Fv 50" med kr 1000. Leder i Myrland Hytteierforening har skrevet til Interesseselskapet.

""

Kjære Kjell-Gunnar Haugen,

Myrdal Hytteeierforening har arbeidet kontinuerlig for at FV50 skal holdes åpen og utbedres, både når det gjelder lys i tunnelene og veidekket. Vi er derfor veldig glad for det arbeidet som Interesseselskapet gjør. For svært mange av våre medlemmer er åpen FV50 en forutsetning for å kunne benytte oss av det flotte området som er ved Myrland og i Sudndal og Hallingdal for øvrig.

Styret i Myrdal Hytteeierforening vil med dette gi et bidrag til Interesseselskapet på kr. 1.000,- som tilskudd til arbeidet dere gjør.

Vi ser fram til godt samarbeid og ønsker lykke til med arbeidet videre.

mvh

Lars Svåsand

leder i Myrland hytteierforening

""

Organisasjonsnummer

Myrland hytteeierforening har nå fått org. nr. i Brønnøysundregisteret. Nummeret er 913 629 604.

FV 50-nytt pr. 31.08.14

Som kjent ble det avholdt felles formannskapsmøte mellom Hol og Aurland 28. august. Vi har snakket med leder av Interesseselskapet "Åpen Fv50" Kjell G. Haugen. Han er fornøyd med møtet og sier det jobbes godt på flere plan for Fv 50. Det er imidlertid fortsatt nødvendig å holde sterkt trykk på denne saken i tiden fremover. Han forteller at de har hatt samtaler med brøyteentreprenør Opedal som bekrefter at de vil ha 2 brøytebiler i kontinuerlig beredskap/drift kommende vinter. Dette er godt nytt!

Det felles formannskapsmøtet er omtalt både i Sogn Avis og i Hallingdølen.

Det fremgår av avisomtalen at begge kommunene nå vil arbeide for vinteråpen FV50. Det ble i møtet uttrykt bekymring etter signal fra Sogn og Fjordane fylkeskommune om at de vurderer å vinterstenge veien. Håpet får da være at ordfører Tony Kjøl i Hol sier: Denne saken skal vi vinne. Han har selv tatt saken opp med Fylkesrådmannen i Buskerud. Fylkesrådmannen er imidlertid av den oppfatning at det ikke vil spille noen rolle om Buskerud overtar ansvaret for veien? 

Som dere forstår trykket må opprettholdes med full styrke!

Fylkestinget i Buskerud hadde møte på Geilo og fredag 29. august var samferdsel øst/vest tema.  Dagen før fikk "Åpen Fv50" på kort varsel anledning å møte Fylkesvaraordfører, leder i Regionutvalget og nestleder i Samferdselsutvalget i Buskerud. Kjell G. Haugen forteller at han på oppfordring presenterte "Åpen FV50" sine viktigste saker; (Stortingsvedtaket, som Osvald Medhus fra Hol viser til, ligger selvsagt til grunn).

1 Flytte ansvaret fra Myrland til Stonndalen over til Buskerud Fylkeskommune. Dette er svært avgjørende for fremtiden til Fv 50

2 Få igang igjen trafikktellingen så snart som mulig. Dette ble lovet i brevs form i juni fra Buskerud fylke

3 Ha optimal regularitet, slik at det ikke hersker tvil om at veien er åpen for alle som skal inn/ut av Hol

4 Fortsette vedlikeholdet, lys/ ventilasjon i tunnelene i samarbeid med Sogn og Fjordane

5 Skilting mellom Flåm og Aurland som viser at Fv 50 fører til RV 7 

Fra fellesmøtet mellom Hol og Aurland kom det også en gladmelding og velfortjent oppmuntring til Kjell Haugen & co, som frivillig står på for oss brukere av veien ;)

Formannskapet bevilget idag kr 5000,- (som omsøkt) til Interesseselskapet "Åpen FV50".

Dessuten; i felles Formannskapsmøte Aurland/Hol ble man enige om at ordførerne, leder av Interesseselskapet + evt. andre inviteres til arbeidsmøte for å legge videre strategi. Ordfører i Aurland tar ansvaret for dette.

Kjell Haugen oppsummerer: Veldig positivt møte med Aurland, de er ordentlig på banen!!

FV 50-nytt

Vet du at FV50 er 40 år. Veien ble åpnet 4. eller 5. juli 1974!

I slutten av april ble det, som informert om i vårt årsmøte, opprettet en arbeidsgruppe som arbeider med å sikre god regularitet både sommer og vinter for FV50. Gruppen heter "ÅPEN FV50" og ledes av Kjell G. Haugen fra Hol.

Gruppen arbeider svært aktivt og Kjell Haugen forteller at Statens Vegvesen har inngått ny brøytekontrakt med Opedal for de 5 kommende vintersesongene med opsjon på ytterligere 3 år.

Tidligere vintre har det vært slik at brøytemannskapene har måttet hente strøsand enten fra depot i Lærdalstunnelen eller i Ål når det har vært behov for å strø. "Åpen FV50" har fått istand en ordning der depotet fra nå av blir i Geiteryggtunnelen. Dermed kan nødvendig strøing skje mye raskere med bedre regularitet som resultat.

"Åpen FV50" har bl.a. hatt kontakt med Fylkesordfører i Sogn & fjordane. Hun sier de er positive til vinterdrift på FV50. Sogn & fjordane fylkeskommune har f.eks. utlyst byggeoppdrag på ny brøytebrakke ved Øyestøl.

"Åpen FV50" sin 1. prioritet er å få overført ansvaret for drift og vedlikehold av FV50 østfra og frem til Øyestøl eller Stonndalen til Buskerud fylkeskommune. Idag er det Sogn og fjordane fylkeskommune som har dette ansvaret vestfra og helt frem til Myrland. Denne saken er allerede drøftet med begge fylkeskommunene, så får vi se hva som skjer?!

Trafikktellingen på FV50 har hittil vært på vestsiden i Geiteryggtunnelen. I forbindelse med anleggsarbeidet i tunnelen er tellestasjonen fjernet. Ny trafikktellestasjon skal settes opp nå iløpet av sommeren på Myrland. Dette er også en sak "Åpen FV50" har jobbet med å få til. Oppfordrer herved alle å følge med slik at denne kommer opp raskest mulig. Gi beskjed såsnart du vet at dette er gjort! Bruk kontakt fanen her på hjemmesiden!!

"Åpen FV50" og Hol kommune har sammen sendt brev til Samferdselsdept. og bedt om at skiltingen mellom Flåm og Aurland av FV50 til Hol viser at denne veien også leder til RV7 - viktig med korrekt og etterrettelig skilting.

Vi arbeider også med å få lys i tunnelene på vestsiden. Saken er tatt opp med Statens Vegvesen region Vest, sier Haugen.

Dessuten forteller han at det 28. august skal holdes et felles formannskapsmøte mellom Aurland og Hol kommuner og at en av de viktige sakene i dette møtet blir FV50. Eco som er en viktig bruker av veien skal også delta i møtet. Vi tar sikte på å informere her på hjemmesiden når vi vet hva som kommer ut av møtet.

Som dere forstår jobber Haugen og folkene i "Åpen FV50" svært aktivt. Dette arbeidet kommer også hytteeiere, spesielt de som kommer vestfra og har hytte i Hol, til gode. Det koster å drive slik virsomhet bl.a. til møter og reiser.

Vi oppfordrer alle å melde seg inn i "Åpen FV50" og betale kr 100.- eller mer til konto 2351.74.44367 i Skue Sparebank. (For ordens skyld; "Åpen FV50" er registrert i Brønnøysundregisteret.)

Betal når du leser dette slik at du ikke glemmer det! Dette er en viktig sak som berører oss direkte! 

 

Urevassnuten

Hei!

Urevassnutane har lenge lagt og frista i det fjerne. I går var dagen da vi endelig prøvde oss. Vi kjørte innover til Urevassfjorden og parkerte like ved den grå stølen ca midt på vannet.

Det var rett på stigning ca 350 høydemeter opp Hestabotn, en lite fjellbotn ca halvveis før det var ny stigning på ca 300 nye høydemeter.

På toppen av denne runda vi bak høyde 1600 (har ikke navn på kartet). Da hadde vi toppen av den høyeste og bakerste Urevassnuten rett foran oss.

Turen opp tok ca 2,5 timer effektiv gange og fra toppen var det fantastisk skue i alle retninger.

Turen ned fulgte samme ruta og tur/retur brukta vi ca 4 timer.

Denne turen er ikke vardet eller merket, så fint vær er en forutsetnig for denne flotte toppturen.

Anbefales på det sterkeste!!!

Berit og Hans

kvaskjer.hallingdal.no

Hallingdal har opprettet en nettside hvor dere kan finne større og mindre arrangementer i hele dalen. Vi har forøvrig, som dere ser,også lagt ut endel av arrangementene her på hjemmesiden.

Det burde være noe for enhver smak å finne på i dalen vår i sommer!

Nytt om FV 50

Redaksjonen i Myrland.org har fått melding om at Interesseselskapet Åpen FV50 har fått org.nr. i Brønnøysundregisteret  og det er opprettet konto i Skue Sparebank konto 2351.74.44367. Medlemskap koster kr 100 i året. Det informeres om at Statens Vegvesen vil sette opp nytt tellepunkt i løpet av sommeren. I møte i samferdselsutvalget i Buskerud var FV50  et tema denne uken, og utvalget er klar i sin tale; Det er uaktuelt å stenge veien. Buskerud og Sogn og fjordane fylkeskommuner har opprettet dialog om FV50.

Vi håper flest mulig vil bidra. Dette kan enkelt ihvertfall gjøres på to måter; 1 kjør FV 50 så ofte du kan! 2 bidra med kr100 til Interesseselskapet.

Ditt bidrag teller!!!

Gratis ved kan hentes

Veden som ligger langs Vetremyrsvegen kan hentes av alle som ønsker gratis ved til vinteren.

Sommer på hjemmesiden

Idag 1. juni skifter vi, som vanlig , til sommerbilde på hjemmesiden. Beathe har lagt ut et nydelig bilde av Sudndalsfjorden på Instagram. Vakkert sant?

Vi håper andre også finner motiv som de vil dele.

Godt nytt om FV50 ?

Følgende budskap er sakset fra Hallingdølen.

""

Hol og Aurland saman for Fv50

No skal sogningar og hallingar kjempa saman for ein betre veg mellom Hol og Aurland.
Frode Rene
Publisert: 30.04.14 11:33  Oppdatert: 30.04.14 11:33

Dei siste åra har fjellovergangen mellom Hol og Aurland vorte nedprioritert og stengd både seint og tidleg. Sjølv med opphaldsvêr og lite vind har vegen ved fleire høve vore stengt. Det fortel fleire kritikarar Hallingdølen har snakka med.

Både yrkessjåførar, fastbuande og andre som er avhengige av vegen seier vêret berre har vore ein del av dei stadige vegstengingane. Manglande brøyteutstyr og unge, uerfarne brøytebilsjåførar har i fleire tilfelle vore årsaka til at vegen har vorte stengd, hevdar dei.

Det har vorte gjort nokre merkelege prioriteringar og det har ikkje vore det heilt store med tanke å halde vegen open mellom Aurland og Hol dei siste åra. Fv50 har vore stengt på dagar ingen har forstått at det skulle vera nødvendig. Difor vil me legge ned meir arbeid for å betre regulariteten, seier Hol-ordførar Tony Kjøl.

Mobiliserer

Sist veke vart også interesseselskapet «Åpen Fv50» offisielt stifta på Myrland. Leiaren i interesseselskapet, Kjell Gunnar Haugen, er godt nøgd med at sogningar og hallingar no kan mobilisere saman.

At næringsdrivande og kommunen i Aurland blir med betyr veldig mykje for oss i Hol kommune. No kan me stå saman for vegen på begge sider. Vedtektene i interesseselskapet er slik at du må ha bustadadresse Hol eller Aurland for å kunne sitja i styret. Me som alt er valde inn, har fungert som eit interimsstyre.

Sendte brev

At Aurland kommune fyrst no kastar seg inn i kampen for Fv50, er ikkje tilfeldig. Æra for det skal tidlegare ordførar i Aurland og forkjempar for Fv50, Osvald Turlid, ha. Turlid var ordførar i åra 1986–1991.

Dagens ordførar, Noralv Distad, har ikkje har vore like engasjert. Men då Turlid spurde om kommunen hadde meldt seg ut av arbeidet med å få god regularitet på fylkesvegen, vart det fart på sakene. Turlid minte ordføraren på at vegen er viktig for begge sider av fjellet – og at alt arbeidet som tidlegare er lagt ned ikkje måtte bli gløymt av kommunen.

Viktig veg

Fv50 er svært viktig for Aurland. Ikkje er berre den ein viktig aust-vest forbindelse, men også kortaste veg for dei som skal i retning Kongsberg eller Telemark. Vegen er også veldig viktig for dei næringsdrivande langs vegen, seier Distad.

Kva kan Aurland kommune bidra med
– At vegen får nok resursar til å haldast open både sommar og vinter og at vegen er open lengre utover kveldane under vedlikehaldsarbeid. Til ferien må vegen vera open.
– Det blir hevda at Aurland kommune og ordføraren ikkje har gjort nok for vegen på lenge, kva kommentar har du til det?
– Om nokon meiner me kan gjera meir for vegen, får me sjå på det.

Merkelege prioriteringar

Også ordførar Tony Kjøl i Hol har ved nokre høve vorte skulda for ikkje å bry seg nok om Fv50. Men no er han heilt klar på at vegen er viktig for Hallingdal. Han er nøgd med at Aurland har signalisert si interesse.

Eg har i mange samanhengar sagt at Aurland kommune og fylkeskommunen i Sogn og Fjordane burde vore meir engasjerte i Fv50. Dersom kommunen no kjem med nye signal, blir eg glad. Det viktigaste no er å betre regulariteten på vegen. Buskerud fylkeskommune er med oss og ser kva behovet vårt er, men dei har eit budsjett å halde seg til.
Korleis fylkeskommunen på andre sida av fjellet stiller seg, er Kjøl litt meir usikker på.
""


Årsmøtet 2014

Årsmøtereferat fra møtet som ble avholdt skjærtorsdag 17. april

Ved fra høstens dugnad

Mye av veden som dugnadsgjengen ryddet i det nye Skileikområdet sist høst, er nå brakt ned til bilvei.

Vår "dugnadsgeneral" Reidar Heggland har sammen med Stian Strand og Herman Rabbestøl stått for transporten. Som dere ser av bildet har de tre gjort en kjempejobb. De planlegger å få kjørt resten av veden ned på lørdag.

Tusen takk til dere tre! Vi er virkelig imponert!

Veden ligger et stykke inn langs Vetremyrsveien. I første omgang er det selvfølgelig alle de som har deltatt på dugnader som kan hente ved.

Vi vil senere varsle her på hjemmesiden dersom andre vil få anledning å hente. 

Sesongens siste "Torsdagsrapport"

Etter en flott vintersesong og en fantastisk påskehelg, nærmer det seg nå slutten på skisesongen i Sudndalen. Det planlegges å kjøre opp endel løyper nå til helgen 26/27.april. Deretter er det slutt for løypekjøring denne sesongen. 

For de som fortsatt vil nyte fine skiturer, er det fine muligheter lenger oppe med f.eks. Geiteryggen.

Vi i Myrland hytteeierforening vil på vegne av alle hytteeiere rette en stor takk til løypemannskapene for en fantastisk flott innsats. Maken til løyper skal du lete lenge etter!!

Vellykket årsmøte

På årsmøtet i Myrland hytteeierforening var det hele 55 personer tilstede. Stemningen på møtet var meget god og vi håper og tror at slike møter gjør sitt til at man blir kjent med nye og hyggelige hyttenaboer. Bitteba Hellands koselige kåseri om livet i Sudndalen i gamle dager med innslag av både trekkspill og sang gjorde lykke. Vi fikk også nyttig og oppdatert informasjon om FV50 både fra Inger og ordfører Tony Kjøll. Nytt styre ble valgt og består nå av:

Lars Svåsand leder, Inger Kilen kasserer, Hans Bøthun styremedlem og Ivar Berge sekretær.

Referat fra årsmøtet vil bli lagt ut senere her på hjemmesiden.

GOD PÅSKE

Påskeharen har vist seg på Sudndalsåsen i år også!

Guridbakken påskeaften

Tradisjonen tro arrangerer Sudndalen Skileiklag påskerenn og andre aktiviteter påskeaften i Guridbakken nede på Myrland.
 
Påskesprinten går fra Utsikten til Myrland med start ca. kl 13.00. Påmelding fra kl 11.30. Startkontigent kr. 50 pr. person.
 
Langrenn 0 til 7 år starter kl. 12.00.
Så blir det hopprenn med ideallengde og ølbollerenn. Begge i felles klasse.

Vi har kakelotteri kr.20 pr. loddremse. I tillegg selger vi lapper og kaffe - kr.20 pr. lapp og kr.10 pr. kaffe.
TA MED KONTANTER, DA VI HAR IKKE BETALINGSTERMINAL.

Vi fyrer opp de store grillene, slik at dere kan ta med pølser og annet for grilling.
 
Inntektene går til Sudndalen Skileiklag, som har som formål å skape miljø i skiløypene i Sudndalen. Vi har forøvrig nå på bakgrunn av dette påskearrangementet klart å legge opp en kapital på rundt kr.80 000 –. Dette må vi selvsagt nå vurdere å bruke på forbedringer i løypenettet og skileikområdet.

Velkommen!
Sudndalen skileiklag

Minner om årsmøte

Tradisjonen tro avholdes årsmøte i Myrland hytteeierforening imorgen skjærtorsdag 17. april kl 17.00 på Ingers Kro.

Vi tror dette vil bli et interessant og nyttig møte. Vi vil bl.a. få høre om: " Gardsliv og folkeliv i Sudndalen i gamle dager". Og så vil ordfører Tony Kjøll i Hol orientere om FV 50.

HUSK KONTANTER slik at du blir med i trekning av påskevinen.

VELKOMMEN!

Med hilsen Styret

Torsdag før Påske

I dag er det overskyet. Snøen holder seg godt og her om dagen kom minst 10 cm snø. Både mannskap og materiell står på for fullt for at vi skal få gode løyper i påsken.

Nedenfor er Kent og Stian i full gang med å dytte på mer snø der de av erfaring vet at det kan minke når påskesola varmer i skiløypene. De mener bestemt at løypene kommer til og holde godt over påske.

Skifolk, gled dere!

Ordfører i Hol kommer på årsmøtet

Inger har avtalt med ordfører Tony Kjøll som vil delta på Myrland hytteeierforening sitt årsmøte. Han og Inger vil informere om det arbeidet som gjøres for å sikre vinteråpen FV50. Etter problemene i jule- og nyttårshelgen har det gått rimelig bra.

Men nå er det lagt ut anbud for de 4 neste årene og vi jobber med den saken! Vi vil få høre om Hol Kommune sin innstilling til FV 50 og ordførerens rolle i den forbindelse. Inger vil informere om en arbeidsgruppe som er etablert ifm. FV50.

Dette burde være interressant stoff for alle hytteeiere. Vel møtt på årsmøtet kl.17.00 på Skjærtorsdag.

Stor nedgang i innbetaling av frivillig løypeavgift!

Ifølge Hallingskarvet Skiparadis Sudndalen er innbetaling av frivillig løypeavgift hittil i 2014 mer enn halvert i forhold til 2013.
Av de rundt 170 hyttene i Myrlandsområdet, er det 56 hytter som har betalt i overkant av kr 70.000,-. Stor takk til de som har betalt - KJEMPEFLOTT!
I tillegg har følgende næringsdrivende bidratt med i overkant av kr 66000,-: Hermon, Per og Inger, Gurostølen, Storestølen, Bergstølen hytter og Skue Sparebank. Stor takk også til dem!
 
Meget dyktige løypesjåfører med topp moderne utstyr står på bortimot hver dag vinteren gjennom for at vi alle skal ha gode løyper. I vårt løypeområde er det nå kjørt opp ca. 100 km!

Vi henstiller til alle hytteeiere, og alle andre som benytter det fantastiske løypenettet vi har, å bidra med frivillig løypeavgift. Styret i Myrland hytteeierforening oppfordrer til å betale tilsvarende en dag i skitrekket for en familie på 4 (kr 1220,-). En må gjerne betale mere.
Betal til; Hallingskarvet Skiparadis konto 2333.22.61053.

Det er ikke for sent å betale og nå står påsken for døren!


I arbeid for deg!

Har du ledig pulk i påsken?

Det går mot påske – forhåpentlig en drømmepåske!

Et av våre medlemmer skal ha med barnebarn til fjells og har behov for en pulk. Kanskje du har en stående som du kan leie ut? De vil i så fall bli glade.

Kontakt med Rolf på mail: rolf.kahrs.hansen@ieee.org

Topptur

Fredag 4.april fristet til tur på Skarven.

Vi har mottatt en kommentar på vår Facebook; Det heter Skarvet eller Hallingskarvet! Så vet vi det! Bildet er altså tatt på toppen av SKARVET.

Glade gutter på toppen, i bakrunnen Hardangerjøkulen.

Torsdag 3.april

Dagens tordagsrapport er kort og godt:

I tillegg kan jeg fortelle at det var en fantastisk gli!

Skikurs med Steinar Mundal

Myrland hytteeierforening har også denne påsken vært heldig å få landslagtrener for herrelandslaget i langrenn Steinar Mundal til å holde kurs for oss. Han sier faktisk at han gleder seg!

Det vil bli holdt kurs både i klassisk og skøyting.

Kursene vil bli avholdt onsdag 16.april i Skibyen. (Dagen før Skjærtorsdag). Klassisk fra kl 1200 - 1330 og skøyting fra kl 1400 - 1530.  Da får både trener og de som vil være med på begge deler en liten pause.

Pris pr. deltaker pr. kurs er kr. 300,-.

Påmelding pr.mail til: ivarhb@gmail.com

Det er begrenset deltagelse, så her gjelder "førstemann til mølla prinsippet" ved påmelding. Gi beskjed om du ønsker å delta hhv. skøyting, klassisk eller begge.

De som får plass, vil få bekreftelse pr. mail.

Skøytekurset er fulltegnet, forstsatt noen plasser igjen på klassisk.

Årsmøte 2014

Det kalles inn til årsmøte i Myrland hytteeierforening skjærtorsdag 17. april kl 17.00 på Ingers Kro.

Det blir kåseri ved Bitteba Helland: "Gardsliv og folkeliv i Sudndalen i gamle dager".

Det blir også utlodning av påskevin. Husk kontanter.
 
Dagsorden, årsmelding, regnskap og referat fra forrige årsmøte er sendt ut pr. mail til medlemmene. Har du ikke mottatt mailen, meld deg inn idag. Bruk kontaktfanen her på hjemmesiden.
Innkomne forslag til årsmøtet må være Styret i hende seinest 10. april.

Tidligere, nåværende og nye medlemmer er hjertelig velkommen på møtet. Medlemsavgift på kr 200 kan betales til konto 8200.45.89676.

VELKOMMEN!
Med hilsen fra Styret

v/ Knut Helland, leder
tlf 975 57 120,
knut.helland@infomedia.uib.no<mailto:knut.helland@infomedia.uib.no>

Torsdagsrapport 27.mars

Idag er det overskyet på Sudndalsåsen, men løypene er som vanlig topp preparert. Velkommen til det vi håper blir en super helg på ski. Kanskje kan du få litt underlag til Påske?

Vi hadde jo håpet at noen

...flere hadde bidradd med innlegg på Facebook og sendt inn bilder på Instagram. Må nok innrømme at dette er skuffende for oss, men det fortsatt ikke for sent å starte!!!!

Til inspirasjon er her er noen bilder som er tatt idag 25. mars.

Avblåst på toppen men med nyyyydelig utsikt!

 T

Tar med ett til;

Torsdagsrapport 20. mars

I går kom det 15 centi snø. I dag er det blåst med røde grader på Myrland. MEN nærløypene er kjørt opp, og til helgen planlegger vi å kjøre opp alle løypene! Vi tør ikke spå om været. Det får Pent.no og Yr.no ta seg av. På jobb med løypemaskinen idag. Som dere ser er løypene fine.

Velkommen til fjells!

Skal kjempe for Fv50

Følgende er sakset fra Hallingdølen 08.03.14:

""

Skal kjempe for Fv50

 Ei interessegruppe skal jobbe for betre regularitet på Fv50.
Fyrste skritt på vegen er eit brev med ei rekkje krav og føresetnader knytt til brøytekontrakt, skilting, vegmeldingar, tellepunkt og sluttdato for arbeida i Geiteryggtunnelen.
Brevet er sendt til ordførar i Hol, Tony A. Kjøl (H), med forventningar om at dette blir tatt vidare til vegeigarane Buskerud og Sogn og Fjordane fylkeskommunar og Statens vegvesen.

Mykje bråk
Interessegruppa har vorte danna den siste månaden etter eit folkemøte på Bygdahall tidleg i februar. 

Bakgrunnen er velkjend: Fv50 har vore mykje stengt sidan i fjor haust og gjennom heile vinteren. Mykje skuldast omfattande ombygging og opprusting av Geiteryggtunnelen. Men i Hol meiner mange også at Statens vegvesen og Buskerud fylkeskommune ikkje gjer nok for å halde vegen open. Det toppa seg like før jul då det vart kjend at vegen vart stengd i heile juleferien. Politikarar, bygdefolk og næringsliv fryktar at færre bilistar vil ramme næringsverksemd og hyttemarknaden.

Mange krav
Difor er den nye interessegruppa no på banen for å arbeide for betre regularitet. 

Her er nokre av krava interessegruppa i brevet til ordføraren: 

n Betre skilting av Fv50 i Aurland på engelsk og norsk. 

n Nytt trafikkteljpunkt ved bommen på Myrland og i Vassbygdi. 

n Framtidig brøytekontrakt må innehalde 24 timar open veg. 

n Betre utstyr: Fire brøytebilar, to fresar og veghøvel. 

n Det må stillast same krav til strøing som på Rv52 på aust- og vestsida.
""

Torsdagsrapport 13.mars

Mottatt rapport fra Stian idag; 

""

På mørgenen i dag var det strålende sol, men det ble overskyet. Det blåser på Myrland.

Løypene blir tråkket hver dag. Det har vært varmegrader disse siste dagene, og yr.no melder at det blir snø i helgen på Myrland.
Føret for skiløpere er helt utmerket gode ifølge dem jeg har pratet med. Med denne snøen som er nå er det kjempegod gli.
Snøen utenfor løypene har satt seg godt etter mildværet og det er skareføre.

""

Rundløypa på vei mot Rabbestølen.

Lyst på en tur?

Torsdagsrapport

Idag 6. mars har det vært mildt og bra vær i Sudndalen. Ifølge våre kilder har solen vist på fjellet de siste dagene. For oss som kommer fra Vestlandet er det nesten ikke til å tro!

Ifølge værmeldingen, vil det bli rødt på gradestokken og mye vind i fjellet deler av denne helgen. Våre lokale helter - sjåførene på løypemaskinene står imidlertid på for at vi skal kunne nyte vinteren. Alle løypene i Sudndalen er nå kjørt opp. Den siste er Gurostølsfjellet som løypekjørerne etter mye strev fikk ferdig idag. 

Det ser ut til å bli en helg for de barske skiløperne. Kanskje du er en av dem?

Torsdag 27. februar

Vinterferien nærmer seg slutten. Hittil i andre uken av vinterferien har nok ikke været vært av beste merke. Varmegrader og nedbør som regn eller sludd liker vi ikke. Igår kom det 4-5 centi nysnø, og med daglig velpreparerte løyper er det masse folk ute på ski. Forholdene idag har vært veldig bra med fullsatt Panorama. Folk måtte ta til takke med sitteplass på gulvet. Gøy det også når det er så mange trivelige folk. Målepinnen i Rundløypa viser 1 m snø, det skulle holde i massevis.

Ole Kristian, Astrid Marie og Peter er fulle av energi også etter dagens skitur;

Vidunderlig

Ute i løypene fredag 21. februar.

Vidunderlig!

Møte mellom gammel og moderne løype.

Torsdagsrapport

den 20.februar. Det snør, løypene prepareres og Skileikområdet er ferdig preparert og godt tilrettelagt for gøy og familiekos ute. 

Det er mulig å få servering på Myrland nå i vinterferien. Ingers Kro har åpent i uke 8 og 9.

Mens Inger og Per står på og jobber, har traktoren tatt pause. Alle som har gått Rundløypen, har sett den.

Nå er det tungt for hyttetakene

På Sudndalsåsen har det har falt mye snø hittil denne vinteren. Snøen synker og spesielt det nederste laget kan nå være tungt. Det kan derfor være lurt å sjekke om snøen bør fjernes. Om du ikke kan eller ønsker å gjøre dette selv, finnes det hjelp å få. Det er sikkert flere som gjør slike jobber, men Stian Stand er en av de som kan kontaktes. Se annonse nede til høyre her på hjemmesiden.

Nattestengt og Midlertidig stengt

Som våre lesere har fått med seg, jobber vi i MHEF utrettelig for at FV50 skal holdes åpen så mye som mulig om vinteren. En av sakene vi har tatt opp, er at vi mener det er feil å benytte midlertidig stengt om Geiteryggtunnelen når den i realiteten kun er nattestengt. Vi har mottatt en redegjørelse fra Statens vegvesen for hvorfor det må stå midlertidig stengt. Her er redegjørelsen:

""

Meldingstypene «Nattestengt» og «Vinterstengt» benyttes ved planlagte stengninger når årsaken til at det er stengt er at det ikke vil bli utført vinterdrift (dvs. at det ikke foregår brøyting/strøing) på den aktuelle strekningen i de angitte periodene. Disse meldingstypene brukes uten at det oppgis noen årsak til stengningen.

Meldingstypen «Midlertidig stengt» brukes når vegen er stengt uavhengig av om stengningen er tilfeldig og vi ikke kjenner varigheten, eller planlagt og varigheten er kjent. For planlagte forhold kan det være stengt bestemte perioder og da oppgis det i meldingsteksten. Vi skiller ikke på om disse periodene inntreffer om natten eller om dagen. For meldinger av typen «Midlertidig stengt» oppgis det normalt en årsak til stengningen.

Meldingen på Fv 50 er et vegarbeid og skal derfor i våre systemer være en midlertidig stengt melding.

""

Enkelt og greit sant?

 

Instagram og Facebook

Takk for fint bilde fra søndagens ettermiddagstur som er lagt ut på Instagram. Håper mange andre nå vil følge etter!

Bygger dere snømann, koser dere i Skileikområdet, griller pølser eller gjør noe annet gøy eller spennende inne eller ute? Vi håper dere vil dele det med oss enten på Instagram eller Facebook.

Hilsen

Redaktør Ivar

Hyttemøte i Hol kommune

Hol kommune innkaller til møte med hytteierne i kommunen lørdag 22. februar.

Program hyttemøtet 2014

•      Velkommen v/ordfører

•      Kommunal informasjon

•      Hyttevelforeningene – presentasjon fra 2 foreninger

•      Pause  m/kaffe og kaffemat

•      «Spørretimen» - panel med nøkkelpersoner

•      Oppsummering 

Geilo samfunnshus kl. 17. Varighet ca. 2 timer.

Alle ønskes velkommen!

Dette er en fin anledning å møte og kunne stille spørsmål til kommunens ledelse.


Litt informasjon

Panorama holder åpen i vinterferieukene uke 8 og 9. Vanlig åpningstid kl 12.00 - 15.00. Du er hjertlig velkommen innom!

GPS er nå installert i begge løypemaskinene. T-1 er den minste og T-2 er den største maskinen. Som du kanskje allerede vet, finner du status om løypreparering på Skisporet.no. Link dertil finner du under "Nyttige linker" her på hjemmesiden.

På fjellet snør og blåser det idag 15. februar. Men som du vil se på Skisporet, er gutta som kjører løypemaskin på jobb for oss også idag!

Gutta som kjører maskinene er Herman og Stian med god hjelp av Kent og Tom Gunnar. Så vet du hvem som gjør jobben!

Skilt, skileik og skikart

Vi har de siste par årene klargjort et nytt flott Skileikområde hvor barn kan leke og utvikle sine skiferdigheter sammen med voksne. Området er preparert og snart vil løypekjørerne lage både humper og hopp . Området er velegnet for grilling og kos. Nå er det også skiltet slik at det blir enkelt å finne frem.

Herman har montert skiltet til Skileikområdet. 0,9 km fra Vegstasjonen, det greier de fleste. Det er også skiltet lengre oppe i løypa.

Skilt med kart over løypene er også kommet opp flere plasser i løypene.

Dermed håper vi ingen går seg bort.

Litt glede på en torsdag!

Som vi skrev igår her på hjemmesiden, er det nå tid for å betale løypeavgift. Vi håper, som sagt, alle bidrar med glede slik at vi kan få beholde preparerte løyper av ypperste merke.

Her prepareres Flyløypa en tidlig morgenstund.

Følgende løyper er nå oppkjørt: Rundløypa, Rishovdløypa, Utsikten, Dalaløypa, Flyløypa, Bjørkedalen og Bukkehalline over Halletjønn.

Du kan forøvrig holde deg oppdatert om preparering av løypene på Skisporet - se under Nyttige linker. Det mangler GPS i den ene tråkkemaskinen. Ny er bestilt og ventes installert om få dager.

Forøvrig rapporteres om fantastiske snøforhold. Idag 13. februar er det falt 5 til 10cent  nysnø. Vi krysser fingre for fine vinterferieuker!

 

Enda en gladmelding!!

Geiteryggtunnelen holdes fra 12. februar åpen hele døgnet i helgene. Ifølge trafikkmeldinger fra Statens vegvesen vil tunnelen være nattestengt fra mandag til torsdag fra kl.20.00 - 08.00.

(Statens vegvesen greier selvfølgelig ikke å skrive "nattestengt". Statens vegvesen har, etter sterkt påtrykk fra MHEF og andre, lovet å formulere seg korrekt, men fortsetter likevel å skrive "midlertidig stengt". Dette er feil og gjøres ganske sikkert fordi Statens vegvesen ønsker å villede trafikantene bort fra FV50. Andre årsaker tørr vi ikke tenke på....).

Betaling av løypeavgift

Styret i Myrland hytteeierforening har sendt ut følgende mail om betaling av løypeavgift;

""

Alle som har vært på ski i vårt område ser hvilken enorm glede vi har av løypeprepareringen. Det er rett og slett fantastiske forhold! For å få dette til må løypene prepareres nærmest daglig. Og løypemaskinkjørerne gjør en utrolig jobb! Det er nå tid for å betale frivillig løypeavgift for sesongen 2014.


Betal til Hallingskarvet Skiparadis konto: 2333 22 61053. Betal gjerne i dag slik at det ikke blir glemt!

Betalingen går til VÅRT turområde. Den frivillige løypeavgiften er avgjørende for god løypepreparering. Midlene brukes også til tilrettelegging av traseer på sommerstid. Det er for eksempel behov for å bruke gravemaskin i traseen som nå er hogd ut på åsen mellom Panorama og "Flyløypekrysset".

Hos oss er det etablert en slags praksis for at hver hyttestand betaler tilsvarende en dag i skibakken. For to voksne og to barn: 1220 kroner (340 per voksen, 270 per barn).

Vi håper alle betaler. En må også gjerne betale mer!

Pengene går til et godt formål som vi selv har direkte glede av og som gir verdiøkning av vårt område!

""

Nye skikart

Sjåførene av tråkkemaskinene har nå satt opp nye skikart for Sudndalen sør. Dvs. alle løyper sør for FV 50. Kartene er satt opp ved toppen av Fjelleheisen, ved Naustranden (krysset Byrkjedalsløypa/Gurostølsløypa) og ved Baklie (der Byrkjedalsløypa kommer ned til Strandavatnet). Kart for Sudndalen nord vil bli satt opp så snart som mulig.

Du kan selv hente ut skikart; gå til "Nyttige linker", Hol kommune sin hjemmeside, preparerte løyper og deretter løypekart for Hol kommune.

HUSK..

..Å BETALE MEDLEMSKONTINGENT I MYRLAND HYTTEEIERFORENING IDAG 31. JANUAR!

KR 200 TIL KONTO 8200 45 89676.

Torsdag 30.januar

Det går snøbyger på Sudndalsåsen idag. Målepinnen viser 1 m så det har pakket seg litt siden sist, men altså rikelig med snø og flotte forhold. Bjørkedalsløypa er nå også kjørt opp. Om været tillater, planlegges å stikke Flyløypa på lørdag.....vi får se.

Gladnyheter om FV50

Det er mange som gjør en innsats for å påvirke politikere, myndigheter og Statens vegvesen slik at veien «vår» skal være åpen og kjørbar så mye som mulig også i vintersesongen.

To av de som gjør en fremragende innsats og jobber utrettelig med dette er Gunnar Grytaas og Tore Knudsen.

Her er brev fra Fylkesordfører i Buskerud vedrørende saken. 

Det har vært reist kritikk mot at det ikke har vært kjørt kolonne på FV 50. Saken er tatt opp med lederne for brøyteentreprenørene og med Statens vegvesen. Meldingen fra Rune Dvergsdal, som er ansvarlig for vintervedlikehold på FV50 i Statens vegvesen, er som følger: 

Da det nå er mye bedre forhold i Geiteryggtunellen, er det nå gitt melding til Opedal & sønn om at det skal kunne kjøres kolonne! 

Vi har tidligere, her på hjemmesiden, informert om 3 forbedringer vi har jobbet for å få til. Alle disse er nå blitt innfridd!

- veien holdes åpen fredager til kl. 22.00

- teksten på Statens vegvesen sin trafikkoppdatering er nå er endret fra «Midlertidig stengt» til «Nattestengt»

- brøytestikkene på vestsiden av tunnelen skal være på plass

Tore sier: «Det har nyttet å mase». 

Vi sier igjen; Tusen takk til de to herrer som har gjort en fremragende jobb. Vi er ganske sikker på at det er langt mer en kun «masing» som har gjort «vei i vellingen»!

Tid for å betale medlemskontingent

Du er velkommen som medlem i Myrland hytteeierforening!


Vi har nå sendt mail til våre medlemmer om betaling av medlemsavgift for 2014. Har du ikke mottatt mailen, er du ikke medlem. Det håper vi alle hytteeiere på Sudndalsåsen/Myrland ønsker å være. Derfor har vi lagt ut mailen på Facebook. Her finner du kontonr. og andre opplysninger.

OBS! Nye medlemmer bes å sende oss en mail med navn og adresse. Benytt KONTAKT fanen her på hjemmesiden. 

Gratulerer alle sammen....

...Vi fornyer vår hjemmeside med Facebook for å gjøre det enklere og morsommere for våre medlemmer og andre å være aktive brukere.
 
NÅ ER VI VIRKELIG SPENTE PÅ OM DERE LIKER DETTE. OM VI VIL LYKKES, ER DET DIN DELTAKELSE SOM AVGJØR!
 
Vi deler Facebookside med Hallingskarvet Skiparadis Sudndalen. Dette fordi vi sterkt ønsker at også lokalbefolkningen i Sudndalen vil bidra med innlegg og bilder.
Den årvåkne leser vil se at vi har opprettet en ny fane i toppmenyen "Innlegg fra Facebook".
Vi har fjernet "Siste nytt fra brukerne", "Kjøp og salg" og "Turhistorier". 
Har du problemer med å legge ut tekst og bilder på Facebook? Send oss melding via "Kontakt" fanen her på hjemmesiden.
 
Vi håper dere liker fornyelsen vi har gjort.
 
LYKKE TIL!

Utsikten

Det er bra med snø - ca 80 centi og løypene holder den flotte standarden vi er blitt så godt vant med. Tok et bilde fra Utsikten som jeg fikk lyst å dele med dere.

 

Det har vært fine dager på fjellet nå. Lurt å benytte dem når vi kan og de er her. Uansett ha det fint der du er! 

FV 50 oppdatering

På vegne av Myrland Hytteeierforening har Tore Knudsen jobbet iherdig med saken, og har nå hatt samtaler både med ordfører i Hol  og Fylkesordføreren i Buskerud.

Vi har nå grunn til å tro at saken er på dagsorden i de fleste fora fremover. Bl.a. skal det være ulike fylkesmøter fremover, og tema er allerede lagt til dagsorden her.

Ordføreren i Hol er også bedt om å engasjere seg for å få vegvesenet til å utføre følgende:

1.Endre tidspunkt for stenging fredag fra kl. 2000 til kl. 2200 (kl. 2100 som et min.)

2. Endre tekst for FV50 fra «Midlertidig stengt» til «Nattestengt»

3. Sette opp nye brøytestikker på vestsiden av Geiteryggtunnelen. Som dere sikkert har sett, er lange strekk spes på h.side vestover uten stikker.

Det er mange som engasjerer seg. 

Inger Berg har laget en åpen gruppe på facebook. STÅ PÅ FOR FYLKESVEI 50.

Støtt denne gruppen, for denne veien trenger vi.

DAB og forbedret bredbånd

I slutten av november ble det mulig å ta inn DAB sendinger på Sudndalsåsen.

Som kanskje noen har observert, er det også kommet en ny mast opp mot Utsikten. Det er Telenor som er iferd med å utvide bredbåndkapasiteten her oppe. Forhåpentligvis til glede for oss alle.

Informasjon om Geiteryggtunnelen og FV 50

Som kjent var FV 50 stengt hele jule- og nyttårshelgen. Dessuten er det nå varslet at veien skal holdes nattestengt fra kl 20.00 til 08.00 første halvår 2014. Dette er langt dårligere enn det Statens vegvesen informerte oss om via samtaler og pressemelding i august 2013.
 
Vi ønsker å informere våre medlemmer om at MHEF ved Tore Knudsen arbeider med å få forbedret dette.  
Vi har igjen vært i kontakt med Statens Vegvesen sin prosjektleder for arbeidene i Geiteryggtunnelen, Tore Braaten. Han har besvart våre henvendelser på en profesjonell og informativ måte. Han skriver bl.a.: 
""
.........

Nåværende vegmelding er utformet ut fra den ferdigdato som gjelder for kontrakten med Kruse-Smith AS på bergarbeider m.v. . Slik vegmeldingene fungerer, blir det for komplisert å oversette alle fremdriftsforutsetninger til korte meldinger. Vegmeldingene vil bli oppdatert i takt med fremdrift.

Så snart arbeidet med reetablering av sikkerhetsutstyret i tunnelen er på plass vil ordningen med vaktbil bli avviklet, og nattestengingen i helgene bli opphevet. Dvs. at vi er tilbake på den forutsetningen som vi har lagt til grunn for det arbeidet som nå pågår.  Vi skal ha byggemøte 21/1 og håper at vi får større klarhet mht. denne fremdriften da.

Det er ikke aktuelt å ha noe annet regime omkring påske enn det vi tidligere har signalisert, tunnelen vil være døgnåpen i perioden 14/4 – 22/4. 

Hensikten med rehabiliteringsarbeidet i Geiteryggtunnelen er jo å gjøre den til en bedre og tryggere tunnelen enn hva den er nå. Tunnelen, som er Nord-Europas høyest beliggende vegtunnel,  ble åpnet 1973 – og sist rehabilitert i 1991/92 , dvs. for 22 år siden. Tekniske rom og el-inntak er fra 1985. Før den tid hadde den ikke tekniske installasjoner av noe slag. Tunnelen er derfor forlengst «moden» for den jobben vi nå gjør. Når utskifting og oppgradering av elektro- og sikkerhetsutstyr er ferdig våren 2015, vil Geiteryggtunnelen være ferdig utbedret i denne omgang.

Tiltakene vil også bidra positivt til å bedre vinterforholdene for trafikantene  siden tunnelen i betydelig grad brukes ifm. kolonnekjøring og med behov for bedre snumuligheter for brøyteutstyr.

""

Dette er altså siste oppdaterte informasjon vi har om prosjekt Geiteryggtunnel.

Vi arbeider selvfølgelig for å få forbedret regulariteten på hele FV 50. Vi har derfor også samtaler med ordfører Kjøl i Hol kommune og med Buskerud fylkeskommune for å få kunnskap om hvilke strategier de har i den forbindelse.

Ordfører Kjøl bekreftet i samarbeidsmøtet vi hadde i februar 2013 at for Hol kommune er god vinteråpen FV 50 meget viktig.
Sogn og Fjordane fylkeskommune synes derimot ikke å være positive til å holde god regularitet om vinteren på FV 50.
Såvidt vi kan vurdere, vil den beste måten å oppnå det vi ønsker være å få overført ansvaret for hele FV 50 til Buskerud.
Vi gjør det vi kan for å bidra til at så skjer.
 
Det hver enkelt av oss kan gjøre er å benytte FV 50 så ofte som overhodet mulig, og for de som ikke er medlemmer i Myrland hytteeierforening å melde seg inn omgående. Jo flere vi er jo sterkere stemme har vi!
Bruk KONTAKT fanen, send mail og meld deg inn.

Stemningsrapport

Denne helgen har det snødd i Sudndalen. På Rabbestølen viser målepinnen, som er plassert ved Rundløypa, 80 cm snødypde.

Det er flotte føreforhold i løypene og i skibakkene i Hallingskarvet Skisenter er det nydelige forhold for løssnøkjøring - kjempegøy!

Kvelden er ypperlig for oss som liker en tur med hodelykt - 5 centi lett nysnø med massevis av harespor og stillhet, kan vi ha set bedre?

Godt Nyttår !

Vi ønsker alle medlemmer i Myrland hytteeierforening og andre lesere et riktig Godt Nyttår!

Julestemning på Sudndalsåsen

2. juledags morgen tok Stian dette flotte bildet. Kos dere både ute og inne..........

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

Nissene har kommet til Sudndalsåsen.

Og vinterføret er perfekt.

Myrland hytteeierforening ønsker GOD JUL og GODT NYTT ÅR til medlemmer og andre!


Med hilsen Knut (leder) og Ivar (redaktør)

Sudndalsåsen 22. desember

Mange har sikkert tenkt seg til fjells i jule- og nyttårshelga, og noen er sikkert allerede kommet opp på hytten. De som er der oppe kan kanskje legge ut bilde ++ under "Siste nytt fra brukerne"? 

Idag har det snødd og det er nå ca. 50 centi snø. Det varierer riktignok noe da det har blåst endel i det siste. 

Rundløypa, Dalaløypa og Panorama er alle oppkjørt, men det er ikke lagt spor enda.

FV 50 stengt i Jule- og nyttårshelgen

Vi i Myrland hytteeierforening har vært i kontakt med Statens vegvesen da det nå er meddelt stenging av tunnelen og dermed FV50.

Vi har mottatt følgende pressemelding:

""

Fra fredag 23. desember kl 20.00 og frem til 2. januar kl. 08.00 stenger Statens vegvesen Geiteryggtunnelen for all trafikk.

Det betyr at bilister som skal over fjellet  mellom Østlandet og Vestlandet må kjøre E16, RV7 eller RV52.

Vi vil ha en vaktbil som er i eller ved tunnelen når den er åpen for trafikk. Ut fra trafikkmengden som er ventet på FV 50 i jule- og nyttårshelgen, er det uforholdsmessig dyrt å ha en vakt på døgnbasis. Derfor har vi valgt å stenge tunnelen, sier prosjektleder Tore Braaten.

Statens vegvesen har en vaktbil på stedet fordi tunnelarbeidene gjør at tunnelen nå bare har lys i inngangssonene, og fordi alle nødtelefoner i tunnelen ikke er på plass. Det er altså ikke farlig for bilister å kjøre i tunnelen.

Fram til 23. desember 2013, og fra og med 2. januar og til og med 30. juni 2014, er tunnelen nattestengt fra kl. 20.00 til kl. 08.00. Vaktbilen vil da patruljere i og ved tunnelen på dagtid, fra kl 08.00 til kl. 20.00 inntil sikkerhetsforholdene i tunnelen er tilfredsstillende.

""

Geiteryggtunnelen planlegges åpnet idag

Iløpet av ettermiddagen idag 16. desember planlegger Statens vegvesen å åpne tunnelen.

Myrland hytteeierforening har mottatt følgende informasjon fra Statens vegvesen:

""

Åpningen av Geiteryggtunnelen er forsinket. Tunnelen skulle etter planen ha åpnet kl. 24 søndag kveld, men på grunn av tekniske problemer og manglende skilting kan tunnelen ikke åpne før i ettermiddag (16.12.) kl. 17.

Da tunnelen skulle gjenåpnes i natt (natt til mandag), fikk vi problemer med signalanlegget til portene. I tillegg er det skilter vi ikke har fått på plass. Vi regner med at alt vil være i orden til ved 17-tiden i ettermiddag, sier Tore Braaten, prosjektleder for tunnelen.

Nattestenging

Fra i kveld og til om med fredag morgen vil tunnelen være stengt fra kl. 2000 til kl. 0800. Vi stenger tunnelen på natten denne uka for å bli ferdig med elektroarbeider inne i tunnelen, sier Braaten.

Vegarbeidsområde

Tunnelen er fortsatt et anleggsområde.  Høyeste tillatte hastighet i tunnelen blir fra nå og fram til våren 40 km/t.  6/1-2014  fortsetter arbeidet med rensk i tunnelen. Arbeidet med å henge opp fuktsikring vil fortsette. Arbeidet med kabelgrøfter vil også starte etter nyttår. Fra 6/1 til 30/6 vil tunnelen være nattestengt 20.00 – 08.00.  Tunnelen vil i hovedsak være uten belysning med unntak av i innkjøringssonene. Etter hvert som arbeidene skrider frem på nyåret  vil belysning og resterende nødtelefoner bli koblet opp.

""

Da ser det ut til å ordne seg for de som kommer vestfra og skal på fjellet til Jul.

Siste, siste: forsinket åpning av Geiteryggtunnelen

Oppdatert lørdag 14. desember kl 20.00.

Ifølge nettsiden til Statens vegvesen blir ikke Geiteryggtunnelen åpnet imorgen 15. desember.

Følg med på Statens vegvesen sin nettside for oppdatert informasjon.

Det snør, det snør tiddelibom..

...og prepping igong tiddelibom,

vi gleder oss til skisesong,

tiddelibom ja snøen den kom

 

Vi venter på snø.

Det er mange som nå lengter etter å komme igang med skigåing. Dette ser vi på bruken av hjemmesiden hvor ca 800 brukere har vært innom hjemmeside ca 10.000 ganger bare iløpet av november. Sikkert først og fremst for å følge med på værstasjonen.

Det er ny verdensrekord for vår hjemmeside!

Det rapporteres at underlaget nå er perfekt til å ta imot mere snø. Det snør litt på Sudndalsåsen idag 29. november. Så får vi håpe det begynner å "lave ned" til glede for alle skientusiaster.

 

Første annonse på hjemmesiden

Myrland Hytteforenings hjemmeside har nå fått sin første annonsør, Strand Hytteservice ved Stian Strand. Dette betyr økt inntekt til vårt arbeid for å gjøre Sudndalen og Sudndalsåsen til en trivelig plass å være både vinter og sommer.

Det er fint om dere vil benytte våre annonsører når dere har behov.

Utsatt åpning av Geiteryggtunnelen

Planlagt åpning av Geiteryggtunnelen etter omfattende sprengningsarbeider er nå utsatt fra 1. til 15. desember. For oppdatert informasjon følg med på Statens vegvesen - se link nr 3 under Nyttige linker her på hjemmesiden.

Nye GPS`er installert

Vi fortalte for litt siden at Trac-trac systemet, som har vært benyttet tidligere vintre, ville bli erstattet av skisporet.no

Nye GPS`er er i kveld 14.november installert i løypeprepareringmaskinene i Sudndalen.

Oppdatert løypestatus finner dere fra nå av ved å gå inn på skisporet.no. Se Nyttige linker - link nr 5 her på hjemmesiden.

Værstasjon fikset

Nytt batteri på plass. Dermed skal værstasjonen igjen være å stole på døgnet rundt.

Problem med strømforsyning

I kveld 11.11. var strømmen borte i Sudndalen/Sudndalsåsen fra kl 17.30 til kl 20.45.

Søndag 10. november

Heldige var de som fikk oppleve denne helgen på Sudndalsåsen. Som vi tidligere har fortalt, er preparering startet av både Rishovd- og Rundløypen.

Bildet fra idag taler for seg selv!!

Hva skulle vi gjort...

..uten Herman og Stian? De jobber utrettelig for at vi skal få de beste skiløyper.

Herman har vært ute med gravemaskinen og laget en midlertidig bro over elven ved Myrland. Han håper den holder denne vinteren.

Til neste år er planen å få laget en mer permanent løsning, men det mangler penger! Vi jobber med saken og mottar gjerne tips om hvordan vi kan skaffe penger til dette!

I dag 5. november er det ca. 40 centi snø nede ved Myrland. Oppe ved Panorama noe mindre. Karene har allerede vært ute med prepareringsmaskiner for å få lagt en god såle. Det er nemlig meldt kaldt de nærmeste dagene.

Det er idag mulig å gå både Rundløypen og Rishovdløypen, men det må utvises forsiktighet! Løypen fra Skibyen til Myrland er også kjørt opp.

Vi kan også informere om at Trac-trac systemet nå vil bli erstattet av skisporet.no. (Se Nyttige linker - link nr 5 her på hjemmesiden).

Inntil prepareringmaskinene har fått installert nye GPS`er, vil det ikke være mulig å følge maskinene. Dere vil bli informert på hjemmesiden når dette er ordnet.

Vinteren i anmarsj

Vinteren kommer til fastsatt tid 1. november på hjemmesiden. Da blir skriften blå og vinterbildet preger siden.

Mange lurer sikkert på om vinteren også er kommet i fjellet? Det er nok ikke samme snømengdene nå som på samme tid i fjor, men idag 3. november har det snødd tett og det er nå ca. 30 centi.

 

Trammen på Rabbestøl idag.

 

Har du fine turer å dele?

Myrland Hytteeierforening ønsker å bidra til gode turopplevelser i områdene rundt Myrland. Kjenner du fine turer i områdene rundt Myrland som du vil dele med andre? Det er helt sikkert mange som kjenner til fine stier og turer som kan være til glede for andre. «Vegadalen rundt» er et godt eksempel.

Vi tenker å publisere turene på UT.no. Der kan alle se turen på kart, se bilder og gjerne lese litt om andres erfaringer. Vi har lagt ut «Vegadalen rundt» som den første turen og et første eksempel på hvordan vi tenker oss å publisere turene.

For å legge en tur på UT.no trenger vi navn på turen, en beskrivelse, en GPX fil og gjerne noen bilder. Skriv gjerne noe om hvem turen passer for og når på året det er best å gå den.

Vi er like interesserte i korte turer og stier i nærområdet som lengre turer og toppturer.

De fleste GPS’er og telefon App’er kan lagre ruter som en GPX fil. Filen kan vi laste opp på UT.no for visning i kart. UT.no har også egen App der turen kan vises. (usikker om denne krever telefondekning for hele ruten, så ta med kart og kompass…)

Har du en fin tur, send den til MyrlandHEF@gmail.com så kan vi legge den ut.

Dere kan også sende inn kommentarer og spørsmål til denne adressen.

Mvh Tore Lid

Følg denne lenken for å se Vegadalen rundt på UT.no

Ustabil værstasjon

Som noen kanskje har observert idag 18. oktober, er værstasjonen ustabil. Dette skyldes at solcellebatteriet "synger på siste verset". Temperaturinformasjonen, spesielt om morgenen, er ikke til å stole på. Nytt batteri er bestilt så vi håper dette blir et kortvarig problem.

Fikset

Stor innsats for flotte løyper

Noen gjør en ekstraordinær innsats for at vi alle skal ha flotte turmuligheter på Sudndalsåsen. Torgeir og Kerstin Bjerknes er blant disse. I flere år har de vært ute langt flere dager enn selve dugnadsdagen og ryddet og frisert løypetraseer slik at skiløypene skal bli best mulig.

Velfriserte løypetraseer venter på snø:

«Vi gjør dette med glede. Og etter travle uker på kontoret hjemme i Bergen er livet på Myrland med bl.a. dugnadsarbeid god rekreasjon, og det gir oss glede og fysisk fostring» sier Torgeir. Dessuten kommer løyperydding og dugnadsinnsats både fellesskapet og oss selv til nytte

Sammen med Tore og Sølvi Knudsen har de også ryddet og merket stiene til Bukkehovda, Flynuten og «Vegadalen Rundt», slik at vi har fått flere turmuligheter også sommerstid. "Vegadalen Rundt" er nå forøvrig lagt ut på Ut.no - se egen sak.

"Det er hyggelig å ha planer!" sier Torgeir. Kanskje blir det nye løyper som blir ryddet og merket til glede for oss alle?

Styret retter stor takk for imponerende innsats!

Litt dugnad gjenstår

Fra fjorårets dugnad ligger det igjen noe stokker omtrent midt i den nye traseen mellom Panorama og Flyløypekrysset. Disse skulle ha vært fjernet fra løypetraseen og satt opp i stabel slik at de kan finnes når snøen kommer.

Kanskje du er på hytten og har lyst å gjøre en innsats til felles glede? Det ville vært supert!

GJENNOMFØRT!

Utrolig dugnadsinnsats!!

Det er helt fantastisk hva vi fikk til!

Rundt 20 mennesker, 8 timer en lørdag i høstferien. Kort sagt: Dugnad! Fellesskap, hygge og følelsen av å bidra til noe mange vil ha glede av.

ÅRETS DUGNADSGJENG

SERVERING AV NYDELIGE BOLLER OG KAKE 

Hva ble gjort? Ny og forbedret trasé fra brua før Gurostølen til demningen ved Strandafjorden. Skiløypekjørerne Herman og Stian ble svært så glade da de fikk vite om innsatsen.

Det er et stort dugnadsarbeid som er gjennomført de siste årene:

- Forbedret trasè fra Rundløypa mot Raggsteindalskrysset/Flyløypa

- Ny trasé forbi Bakko

- Ny trasé fra FV50 til brua før Gurostølen

- Ny trasé på åsen fra Panorama til flyløpekrysset ved mastene

- Nytt Skileikområde

- Flere utvidelser av løypetraséene ved Utsikten, i Panoramaløypa og mange andre steder

Vi nyter nå godt av et fint samarbeid med de som kjører løypene, og med Sudndalen skileiklag. Både i fjor og i år hadde skileilaget dugnad i det nye skileikområdet rett nedenfor Bakko (ECO-hytta).

Når vi har et så fint samarbeid med bygdefolk og andre i kommunen skapes det også et godt grunnlag for å få til enda mer. Blant annet finnes det tilskuddsordninger som vi vil satse på å utnytte enda bedre.

Det er ennå muligheter, for på egen hånd, å gjøre forbedringer her og der. Ta eventuelt kontakt med Reidar Heggland på telefon 997 14 903 eller mail reden@online.no.

For ordens skyld: Vi får betalt av kommunen for timer utført dugnad. Dersom du har tatt en økt, skriv gjerne til knut.helland@infomedia.uib.no slik at vi får rapportert det.

Til Herman og Stian: Takk for tilrettelegging og innsats!

Til Sudndalen skileiklag: Takk for godt dugnadssamarbeid!

Til dere som har vært med på dugnad for hytteeierforeningen i forkant, under og etter "Gurostølsdugnaden", og til dere som har laget nye sommerløyper: Takk for innsatsen.

Til dere som ikke fikk vært med på dugnad denne gangen: Det blir helt sikkert muligheter seinere. 

God skisesong i vedlikeholdte og nye løypetraseer, og i et forbedret skileikområde!

Med hilsen

Knut Helland, leder Myrland hytteeierforening

Dugnad - grunn til bekymring?

Vi vet ikke........, men i skrivende stund, onsdag kveld 2. oktober, har 3 personer meldt til Reidar at de stiller.

Vi håper virkelig at absolutt alle som kan, stiller opp i dette viktige arbeidet som er en forutsetning for å opprettholde det unike løypenetter vi har. Vi er sikker på at alle, som har hytte her oppe, er opptatt av å ha gode skiløyper.

Ikke nøl, ring Reidar Heggland mobil 99714903. Hans emailadresse er reden@online.no. Dersom du ikke rekker forhåndspåmelding, er det viktigste at du blir med!

Velkommen til dugnad lørdag 5. oktober.

Oppmøte ved Myrland Service-senter (Per) kl 10.00.

Ta med utstyr til rydding (håndsag, motorsag, ryddesag/klippeutstyr, øks og annet). Husk mat og drikke. 

Geiteryggtunnelen stengt

Minner bare om at tunnelen er stengt fom idag 1. oktober og i 2 måneder fremover tom 30. november.

God Høstferie

Vi ønsker dere som starter høstferien denne helgen en fin ferie. Værvarslene for "vårt fjellområde" ser svært bra ut for de kommende dager, så vi håper dere som reiser på hytten får mange fine turer og kjekke dager.

Vår dugnadsdag er som kjent 5. oktober, men dersom du har lyst å "tyvstarte" på dugnaden, er det fint om du kontakter Reidar Heggland, mobil 997 14 903. Han vil kunne informere om hva som skal gjøres.

Arealplan Hol

Myrland Hytteierforening har mottatt brev fra Hol kommune i forbindelse med utarbeidelse av ny arealplan . Styret i Myrland Hytteeierforening er foreløpig avventende til om vi skal involvere oss.

Sudndalen Skileiklag...

..arrangerer dugnad i Skileikområdet førstkommende søndag 22. september. Frammøte ved Bakko kl.11.00.

Dersom du har lyst å være med, er det bare å stille!

Arbeidsredskap er sikkert lurt å ta med sammen med litt mat og drikke.

Dugnadsnytt

Sist helg inspiserte "dugnadsgeneral" Reidar Heggland sammen med Herman Rabbestøl og Ivar Berge løypetraseene for å tilrettelegge for årets dugnad. For at løypene skal bli best mulig, er det også iår en del dugnadsarbeid vi håper å få gjennomført.

Selve dugnadsdagen er som kjent lørdag 5. oktober.

Dersom du skal til fjells før dugnadshelgen og har lyst å "tyvstarte" på dugnaden, er det supert om du kontakter Reidar på mobil 997 14 903. Han vil kunne informere om hva som skal gjøres.

2 gode nyheter

Bredbånd er reparert, slik at værstasjonen nå skal være iorden. I tillegg er Gudvangatunnelen åpnet for vanlig trafikk.

Høst og dugnad hører sammen!

Hei alle hyttevenner!

Årets dugnad for å klargjøre skiløypene for vintersesongen blir lørdag 5. oktober.

Vi trenger god oppslutning om dugnaden. Sett av denne dagen for nyttig arbeid og hyggelig samvær.

Vi vil komme tilbake med mere informasjon om ikke altfor lenge.

Høsten kommet på hjemmesiden

Som dere ser er høstmotivet kommet opp på vår hjemmeside. Ifølge værstasjonen var det målt 0,8 blå grader natt til 1. september, så høsten er nok kommet i fjellet også.

September er en flott tid med de fineste høstfarger i fjellet. Kveldene blir mørkere og lengre, noe som gir rom for innehygge.

Kos dere!

Nytt om Geiteryggtunnelen og FV50

Fv50 Geiteryggtunnelen som er 3280 m lang, skal gjennomgå omfattende utbedringer. Når arbeidet er ferdig, vil vi få en mye sikrere og på alle måter en bedre tunnel. Dette må være godt nytt for oss brukere. Baksiden av medaljen er at FV 50 vil bli stengt i perioder, se lenger nede i artikkelen.

Etter samtaler med Vegvesenet i Sogn og Fjordane og Buskerud har vi fått endel informasjon som vi vil tro er nyttig for brukerne av veien. 

En av hensiktene med arbeidet er å tilrettelegge for bedre drift av denne høyfjellstrekningen, f.eks. kolonnekjøring enten på vest eller østsiden av tunnelen. Det vil bli sprengt ut service/nødstoppnisjer samt en snunisje midt i tunnelen for store kjøretøy som brøytebiler. Service/nødstoppnisjene vil hver få en lgd. på 90 m, noe som også vil gjøre det enklere for store kjøretøy å passere hverandre. 

Det skal også sprenges ut 3 nye tekniske rom, ett i hver ende og ett midt i tunnelen. 

I forbindelse med de nye bergrommene skal det foretas nødvendig sikringarbeid og fuktsikring hvor det er nødvendig. Videre skal drens- og overvannsystem samt føringsveier  for tekniske installasjoner sikres og reetableres. I tunnelen for øvrig skal det gjennomføres bergrensk og bergsikring.

I forbindelse med utsprengning av bergrom og sikring av disse vil tunnelen bli helt stengt. Det vurderes at dette arbeidet vil ta 2 mnd. slik at tunnelen vil bli stengt i oktober og november 2013. Etterfølgende rensk-og sikringsarbeid i tunnelen forøvrig kan gjennomføres med restriksjoner på trafikkavviklingen. Tunnelen vil derfor bli nattestengt kl. 22.00 – 08.00 mandag-fredag (4 netter i uken) frem til sommeren 2014. Den vil bli holdt åpen i jule- og nyttårshelgen samt påsken.

Det skal også lages ny strømtilførsel, ny belysning, ny ventilasjon og nye nødtelefoner. Fornying av de tekniske installasjoner skal etter planen skje i 2014/2015. Vegvesenet regner med at dette arbeidet i hovedsak vil kunne utføres med nattestenging. Noen arbeider kan også antagelig gjøres uten stenging. De vil komme tilbake med mere informasjon om disse arbeidene når det nærmer seg.

Hele arbeidet med tunnelen er planlagt ferdigstilt i 2015. 

Vegvesenet opplyser at stengingen vil bli  varslet i god tid med info.skilt både ved E16 i Aurland og Rv7 i Hol, ved Myrland og i Vassbygdi samt med kunngjøring i aktuelle aviser,  presseinformasjon og vegmeldinger. 

Vi har også fått informasjon om at tunnelene som mangler lys på FV50 vest for Geiteryggtunnelen skal få dette ordnet til julehelgen 2013. 

Det vil nok kanskje bli en periode med trøblete kjøring for de som benytter FV50. 

DEN STORE TRØSTEN FÅR VÆRE AT VI FÅR EN SIKRERE OG BEDRE GEITERYGGTUNNEL. VI HÅPER JO AT DETTE ER GODT NYTT FOR FV 50 OGSÅ PÅ LANG SIKT.

Til Geiteryggtunnelen er det forutsatt 115 mill. kr tilsammen. Noe gjenstår fra en tidligere bevilgning Vegvesenet har fått. Resten er forutsatt tildelt i 2014 og 2015.

Nytt om værstasjonen

25. august fungerer værstasjonen her på hjemmesiden, men den er fortsatt ustabil. Som kjent ble bredbåndskabelen til Rabbestøl og Myrland kuttet ved et graveuhell ved Skøro i Sudndalen 25. juli.

Det har vært gjort flere forsøk på å reparere kabelen uten at den fungerer tilfredsstillende. Når du se på værdataene, bør du derfor sjekke tidpunkt for siste oppdatering av disse.

Vakre Sudndalen

Har tatt noen bilder som viser litt av mangfoldet her oppe i Sudndalen.

På Leting etter multer vandret jeg forbi dette tjernet.

Fant også litt multer, sant de er fine?

Om kvelden var det fisking i Sudndalsfjorden. Lite fisk, men du verden så flott!

Kjørelengde Bergen - Myrland

Så lenge Gudvangatunnelen holdes stengt, er kjøring over Hardangerbrua og Hardangervidda et godt alternativ for Vestlendinger som vil til fjells her i Sudndalen. Folk fra Bergen vil få en økt kjørelengde på ca. 25 km.

Spektakulær utsikt

En tur til toppen av Blåbergi er litt bratt, men for en utsikt....bl.a. til Jotunheimen her med Hurrungane.

Bilde; Gunn Ingfrid Sæle

Kveldsstemning 16. august

Utrolige stemninger ikveld i Sudndalen; skyer og lys flytter seg hele tiden...

Foto: Gunn Ingfrid Sæle

Enda en ny sommer-sti merket

NY RUNDTUR

En gammel sti er nå ryddet og merket. Det er første delen av en rundtur som begynner ved Ingers kro. Følg stien/løypetraseen mot Skibyen og kryss elven. Etter 15-20 minutter går stien forbi den lille stølen Skarabakken - se bildet.

Den nye stien begynner her ved den store steinen ca. 100 m ovenfor stølen. Følg derfra den røde merkingen opp til toppen av Skarabakkfjellet. Det er noen bratte partier og enkelte greiner og småtrær er med hensikt ikke blitt ryddet da det kan være godt å ha noe ekstra å holde i både oppover og nedover!

På toppen er det et flott skue mot syd over Sudndalen og Sudndalsfjorden. Stien flater så ut og ender ved en stor varde (se bilde nedenfor) litt lenger inn på fjellet.

Merkingen stopper her foreløpig, men vil senere bli ført videre til Nystølen og derfra ned til Inger kro. Men det er åpent terreng og ikke vanskelig å finne frem selv uten merking.

Varden er også et godt utgangspunkt til en tur opp til toppen av Gurostølfjellet eller over til Gurostølen.

Fra Skarabakken til varden bruker man + - en times tid, trolig litt lenger med barn.

God tur!

Redaktøren takker for dette innlegget fra Espen Lynne Amundsen. Han har også stått for rydding og merking av denne løypen.

"Vegadalen rundt" ferdigmerket

Vi skrev for noen uker siden at det var planlagt å ferdigmerke den nye sommer rundløypa forbi Bukkehovda. Kanskje vi skal kalle den "Vegadalen rundt»? Nå har Tore Knudsen merket stien pånytt og bedre. Den er nå godt merket slik at det skal være greit å gå både fra vest og øst.

Går en fra øst, må en være spesielt oppmerksom og følge pilene som viser hvor en skal ta av til venstre fra stien som går videre til Kleppestølen. Dette er ca. 500 m nord for den store steinen bak Astruphytten.

God tur!

Fiskekurs ble fiskelykke

.....ihvertfall for redaktøren av hjemmesiden. Etter fisketurer uten annet enn noen napp av ørret eller var kan hende sluken i bånn??, kontaktet jeg Tom Gunnar Strand fra Hovet og Sudndalsåsen. Han tilbyr fiskekurs og viste seg å være en meget god læremester. Vi reiste ned i Holsfjorden. Tom Gunnar mente bestemt at jeg skulle få fisk og det fikk jeg. Jeg fikk nok både til middag om kvelden og lunsj med gode hyttenaboer dagen etter. Skikkelig morro var det!

Stolt fisker med fin fangst.

Som sagt Tom Gunnar tilbyr fiskekurs og kan kontaktes på tlf. 41253824.

Lykke til!

Totalt 56751

sidevisninger har vi hatt på vår hjemmeside siden vi startet å måle bruken for 1 år siden i mnd. skiftet juli/august 2012. Dette tar vi som et tegn på at dere liker hjemmesiden. Som alltid finnes det ganske sikkert forbedringsmuligheter. Vi ser etter slike, men kanskje du som leser har forslag? Benytt i så fall KONTAKT fanen.

Håper å høre fra dere.

Værstasjonen ute av drift

Som den observante leser selvfølgelig har fått med seg, har vår værstasjon vært ute av drift siden 25. juli. Temperaturen som står på forsiden er derfor feil. Dette skyldes at Telenor sin bredbåndkabel ble kuttet ved et graveuhell ved Skøro i Sudndalen.

Vi vet ikke nårtid Telenor får ordnet kabelen, men inntil da er altså værstasjonen ute av drift.

(Til orientering er temperaturen på Sudndalsåsen nå kl 20.00 den 2. august 20 grader - deilig!)

Politiet har tatt Vandreren

Vandreren er nå tatt av Politiet. Dermed skulle vi være kvitt en bekymring.

Vandreren observert

Vi er idag, søndag 28. juli, gjort oppmeksom på at Vandreren er observert i retning Sudndalen mot Geiteryggen. Folk som er i området bes være ekstra oppmerksomme  og de som er på hyttene kan kanskje se til nabohyttene.

Ny rundløype

Som vi skrev om sist høst, ryddet og merket familiene Bjerknes og Knudsen ny tursti for sommerbruk.

Det nå ypperlige turforhold i fjellet og rundturen kan absolutt anbefales.

Man starter turen med å gå opp ved Bakko gård og til begynnelsen på Vegadalen (v/Høyspentmastene). Fortsett i tidligere merket løype til Bukkehovda og deretter videre i retning Flynuten.

Etter ca 25 minutters gange fra Bukkehovda starter den nye traseen. Dette er tydelig merket på en stor stein midt i stien.

Rett frem går stien videre til Flynuten. Til høyre, eller østover i retning Kleppestølen, er den nye rundløypen som ender tilbake på Myrland. 

Da løypen er ny, er det ingen tydelig opptråkket sti i terrenget. Se derfor godt etter og følg de røde merkene. Noen få steder kommer man inn på gamle stier eller dyretråkk. Vær da spesielt oppmerksom på å følge med på de røde merkene, da man ikke alltid skal følge den gamle stien.

Turen går i retning stien som kommer fra Vollane, og ender på denne en knapp kilometer nord for "Astruphytten".

Følg videre den etablerte stien sydover til den store steinen i bakken øst for "Astruphytten". Herfra går turen ned på "Astruphytteveien". Følg denne veien til venstre ca. 300m. Ta så til høyre på merket sti tilbake til begynnelsen på Vegadalen (v/Høyspentmastene).

Denne rundturen tar ca. 3-4 timer fra Myrland.

Da traseen foreløpig kun er merket med utgangpunkt fra Bukkehovda, vil vi anbefale at turen legges fra vest mot øst. Tore Knutsen forteller at man nå planlegger å merke stien bedre også fra øst samt rydde kratt enkelte steder.

Igjen takk til familiene Bjerknes og Knudsen for flott initiativ og godt arbeid.

God tur til alle og fortell gjerne når dere har tatt turen!

Dette er "Hva i all verden"!

Lurte du på hva vi fant i skogen og som er bilder av i forrige innlegg? Vel svaret er at her brente man og utvant tyritjære. Tyritjæren ble bl.a. brukt til å impregnere ski.

Det blir nå en pause i skrivingen her på hjemmesiden, men det er fullt mulig for alle og enhver å skrive under "Siste nytt fra brukerne".

God sommer til vi høres igjen!

Hva i all verden....

... er dette???

På en tur i skogen på Sudndalsåsen, riktignok utenfor opptråkket sti, oppdaget jeg dette:

en jerngryte på en ovn bygget av gråstein.

Under gryten så det slik ut. 

Fremme tapperør med elegant dryppkant under.

Hva i all verden er dette? Noen som vet? Følg med, kanskje får vi svar.

Sommeren har overtaket!

Har hatt noen flotte dager på hytta. Tenkte det kunne være greit for de av dere som ikke har vært oppe på en liten stund, å se hvordan sommeren nå tar tak på fjellet.

Jeg synes selv det er ekstra kjekt å høre gjøkens "koko"! - det bærer bud om en fin tid.

Jeg var på tur til Bukkehovda og her er det tørt og fint i terrenget. Dessuten er både elg og hare er på plass. Det har jeg sett selv.

Sommer på hjemmesiden

Hei

Håper dere liker sommerbildet som er fra Holsdagen. Bildet vil prege hjemmesiden i sommermånedene og vi håper på mange solfylte og fine dager i tiden som kommer. 

I mai var 525 brukere inne 5056 ganger for å se på hjemmesiden. Dette synes vi er veldig bra spesielt fordi mai er en rolig måned på fjellet. Men vi trenger saker å skrive om for å gjøre hjemmesiden lesverdig.

Redaksjonen etterlyser derfor igjen innspill til tema vi kan skrive om. Dette gjør dere enkelt ved enten å sende melding via KONTAKT fanen eller dere skriver selv under "Siste Nytt Fra Brukerne". 

Håper å høre fra dere!

Ingen problemer med oversvømmelser

Det har vært mye nedbør i enkelte deler av Østlandet de siste dagene. I Sudndalen og på Sudndalsåsen har dette hittil, pr. 24.mai,  heldigvis ikke ført til problemer med vann og oversvømmelse.

Vi har fått noen henvendelser angående dette - derfor denne informasjonen.

Bøkkovegen åpnet

Så har Herman & co reparert og lagt ned større rør under veien slik at vi forhåpentligvis unngår de store oversvømmelsene med ødelagt vei i fremtiden.

Vi erklærer herved veien for åpen og sender en stor TAKK til de som har utført jobben i Pinsehelgen!

Riktig flott er det blitt:

Bøkkovegen stengt

Idag 1.Pinsedag 19.mai er Bøkkovegen stengt rett overfor avkjøringen til Rabbestølvegen. Herman informerer om at de idag har gravd opp der elva krysser under veien. Dette er gjort for å unngå at elva går over sine bredder og tar med seg hele bakken ned Bøkkovegen, slik den gjorde forrige år.

Herman forteller at de vil starte opp igjen arbeidet imorgen tidlig. Han regner med at de vil være ferdige med arbeidet rundt lunsj imorgen.

17.mai buffet oppbestilt!

Ingers Kro skal lage til stor 17. mai buffet på nasjonaldagen. Det er allerede fullbooket med 120 gjester forteller Inger på telefon fra Myrland idag 15. mai. Veldig kjekt for de som allerede har bestilt og for Inger og Per som lager dette til, men synd for "etternølere".

Ingers Kro planlegger å åpne for sommeren 15. juni eller muligens 10. juni. Inger forteller at det idag snør tett på Myrland så i likhet med mange andre lengter hun mot mer sommerlig vær.

Det samme forteller Roar på Storestølen Fjellstugu. De satser på å åpne for servering første helgen i juni.

Tusen Takk!!!!!

Dugnaden på lørdag 11.mai ble igjen en demonstrasjon av hva som er mulig for hyttefolket på Sudndalsåsen å få til. Denne gang sammen med Stian.

Her ser dere resultatet av lørdagens dugnad:

Hvor mange personer tror dere jobbet for å få dette gjort? Tipp før dere leser videre.

 

Fra venstre Øystein Jarland, Peter Hooper, Runar Eihaug og Reidar Heggland. I tillegg var Ingrid Eikhaug, Marit Jarland og Stian Strand med uten at de fikk være med på bildet. Svaret er altså 7 personer!!!

Disse må ha jobbet fenomenalt fra kl.10.00 til nærmere kl 16.00. Som vi kan skjønne var dette tungt arbeid, men ifølge Reidar var humøret på topp og her kunne alle virkelig se resultat av egen innsats.

For å få brakt veden ned til Bakko stilte Stian med sin egen beltevogn:

 

 

Vi tar av oss hatten og bukker og takker de som var med!

Det er flere positive sidene ved å delta i dugnadsarbeid; vi blir kjent med mange kjekke hyttenaboer, det skaper samhold og vi får brukt kroppen!

Nå ligger det altså store mengder ved både nede ved Brøytestasjonen og oppe ved Bakko. Veden kan hentes med bil og henger.

I første første omgang kan alle som har deltatt på dugnadene nå og i høst, forsyne seg.

Ny dugnad på lørdag 11. mai

Som dere kan lese her på hjemmesiden, gjorde en dugnadsgjeng forrige helg en fantastisk innsats! Nå gjenstår bare resten, og det må gjøres før snøen forsvinner............
 
Vi har derfor lagt til rette for dugnad også  kommende LØRDAG DEN 11. MAI KL.10.00.
Fremmøte midt i den nye løypetraseen mellom Panorama og Flyløypekrysset.
 
De som ønsker det, kan få transport opp med Stian. Møt da ved Brøytestasjonen senest kl. 09.45.
 
Vi er heldige som har fått Herman og Stian med oss på dugnaden. Denne gang stiller Stian med beltevogn og transportbrett.
 
Reidar Heggland har påtatt seg ansvaret for organiseringen. Dersom du har anledning å delta er det fint om du kontakter han på telefon 997 14 903 eller mail til reden@online.no.

Vellykket og kjekk dugnad

Det hadde kommet 30 cm nysnø på Sudndalsåsen da 6 hyttefolk sammen med Herman og Stian var samlet til dugnad lørdag 4. mai.

Fra venstre i snøværet: Stian, Torgeir, Jan Gunnar, Kerstin, Herman og Espen. (Øystein og Marit Jarland var også med på dugnaden, men av en eller annen grunn ikke på bildet).

Veden var fastfrosset og nediset i den dype skaresnøen så uten maskinell hjelp hadde det ikke blitt mye ved "til gards". Men med ekstra hestekrefter må selv nediset ved gi tapt.

Ifølge Torgeir er nå veden fra sørenden til ca midt i traseen dradd opp og gravd fram.  3 store lass ble kjørt ned til parkeringplassen ved brøytestasjonen. Stor innsats av alle de drøye 5 timene man holdt på.

Styret takker de som deltok for fantastisk innsats. Det er gledelig å se en slik dugnadsånd.

Dugnad lørdag 4.mai - ta kontakt!

Veden fra høstens dugnad i den nye løypetraseen skal hentes ned. Til dette trenger vi noe hjelp - kontakt Espen Lynne Amundsen på tlf. 90828348 om du har anledning å delta.

Fremmøte blir ved Panorama kl. 10.00 lørdag 4.mai.

Stian stiller med løypemaskin og utstyr for å få kjørt veden ned, så arbeidet vil bestå i lasting og lossing.

Er våren på vei?

De fleste av oss, enten vi er på fjellet eller hjemme i lavlandet på Øst- eller Vestlandet venter vel nå på en varmere vår enn vi har hatt hittil i år.

Uansett har vi nå skiftet til "vårham" på hjemmesiden, med ønske om en fin og varmere vår til dere alle!

Andreas Håtveit på TV mandag 29.april

Andreas Håtveit er oppvokst og bor i Sudndalen. Du kan se han på TV NRK1 mandag 29. april kl. 21.30.

NRK skriver:

"I den spektakulære skiidretten twintip er 26 år gamle Andreas Håtveit den eldste og mest erfarne utøver. Han har en høy stjerne i miljøet til tross for at han har valgt å leve et helt annet liv enn mange av de andre."

Ha en fortsatt fin søndag og en flott TV kveld på mandag.

Vintersesongens siste "torsdagsrapport"

I vinter har vi om torsdagene forsøkt å informere om snø- og føreforhold i Sudndalen slik at dere har kunnet planlegge for flotte helgeturer til fjells. Denne vinteren har det vært fantastiske fohold omtrent hele perioden fra slutten av oktober og til nå. 

Idag torsdag 25. april er det fortsatt meldt om supre snøforhold. På Sudndalsåsen er det ca. 20 centi nysnø. Det er usikkert om det blir preparert løyper nå til helgen, men det skulle likevel være fine forhold for de som vil benytte turski/fjellski.

Dette blir sesongens siste "torsdagsrapport", men det ser ut som ihvertfall mai kan bli en flott "skimåned", og spesielt om man tar turen opp mot Geiteryggen.

 

 

Fredag 12. april

Nysne daler lett ned i Sundalsåsen i skrivende stund. Temperaturen viser -4,3 gr., det lover bra for blått føre i morgen :-) Mange naboer har funnet veien til fjells denne helgen, det lyser så trivelig i de mange hyttevinduer :-) GOD helg og velkommen til fjells!

Noe til salgs?

Har du ski eller annet vinterutstyr til salgs, er det enkelt å avertere under "Kjøp og salg" her på hjemmesiden. Og så er det er gratis!

Når førstemann legger ut noe, blir det forsideoppslag her på hjemmesiden!

Supre løyper og rikelig med snø

Idag torsdag 4.april rapporteres det igjen om flotte forhold i fjellet. Løypene prepares og nå er kanksje tiden inne til de lengre turer også utenom de preparerte løyper. Lange dager med flott føre gir muligheter for "fjellfolk" til å utforske nye områder og kanskje en topptur på Skarven frister?

God helg og god tur! (Husk solkrem.)

Årsmøtet 2013

Som vanlig ble årsmøtet holdt på Myrland Turist- og Servicesenter skjærtorsdag. Det var bra oppmøte til tross for nydelig utevær. Det ble, etter styrets vurdering, et godt møte med fin stemning og engasjerte medlemmer. Her finner du referatet.

Vellykket Påskeskirenn

Det tradisjonelle Påskeskirennet foregikk i strålende vintervær på Påskeaften. Sudndalen Skileiklag gjennomførte arrangementet på en flott måte til glede både for liten og stor. Her var det bare ekte skiglede å spore.

De minste klar til å få sin medalje for godt gjennomført løp:

 

Astrid Marie og Peter viser stolt frem sine medaljer og Ole Kristian skien som bevis på at han var en av de 3 som vant 1. premie i hopp!

GOD PÅSKE!

GOD PÅSKE !

Hilsen 

Påskeharen på Sudndalsåsen

Påskeskirenn Påskeaften

På Påskeaften lørdag 30.mars, arrangerer Sudndalen Skileiklag det tradisjonelle påskeskirennet her på Sudndalsåsen.

Det blir skirenn fra Utsikten, samt ølbollerenn, hopprenn og barnerenn i Guribakken på Myrland.

Barneskirennet i Guribakken starter kl. 12:00. Rennet fra Utsikten starter kl. 13:00.

Påmelding fra kl. 10:30.

Startkontigent kr. 50 for renndeltagelse. Det arrangeres også kakelotteri og vi selger kaffe og lapper.

Viktig at alle har med KONTANTER, da det ikke blir anledning å betale med kort.

Inntekten går til Sudndalen Skileiklag – det «bittelille» idrettslaget for bygda.

Skileiklaget har pr. i dag rundt kr. 70 000 på konto som kan brukes til tilrettelegging av aktiviteter

og ulike arrangement hvor skiglede er fokus.

VELKOMMEN!

SUDNDALEN SKILEIKLAG 

Wiesel til Iungsdalen turisthytte på Langfredag?

På kveldens årsmøte i Hytteeieforeningen opplyste hyttevert i Iungsdalen, Geirmund Tormodsgard at det blir wieseltransport fra Myrland til Iungsdalen turisthytte Langfredag kl 10.00. Der  inne serveres deilig lunsj. Dersom du ikke ønsker å returnere på ski, går wieseltransport tilbake til Myrland kl 17.00.

Interessert? - ring tlf. 97589394

Årsmøte Skjærtorsdag kl 17.00

Minner om årsmøtet i Myrland hytteeierforening

Torsdag 28. mars 2013 kl. 1700 på Myrland turist og servicesenter.

Årsmøtesaker ihht. utsendt innkalling. Dessuten vil hyttevert på Iungdalshytta, Geirmund Tormodsgard fortelle om dette fantastiske stedet.

Gratis kaffe/mineralvann/kaker.

Tradisjonen tro gir Hytteeierforeningen deg sjansen til å vinne "påskevinen". Husk kontanter!

Tidligere og nye medlemmer:

VELKOMMEN!

Styret

Skøytekurs med Steinar Mundal - FULLTEGNET

Steinar Mundal, trener for det norske herrelandslaget i langrenn, er igjen på plass i Sudndalen denne Påsken. 
På forspørsel fra Myrland hytteeierforening vil Steinar Mundal arrangere kurs i skøyting for medlemmer i vår forening.
 
Kurset holdes i Skibyen i Sudndalen onsdag 27. mars kl. 16.30 og varer ca 1,5 time.
 
Antall deltakere er sterkt begrenset så her gjelder "førstemann til møllen prinsippet".

KURSET ER NÅ FULLTEGNET.


Velkommen til påskehandel i Hovet

Det kan være greit å vite om Coop Marked Sunnhovd i Hovet sine åpningstider nå i påsken:

0900 - 1800 mandag til onsdag

1200 - 1800 Skjærtorsdag og Langfedag

0900 - 1600 Påskeaften

1. og 2. Påskedag stengt

Velkommen til koselig påskehandel i en rolig atmosfære og kanskje en kopp kaffi? 

Betjeningen ønsker velkommen til Sunnhovd; Service med et smil !


Påsken hos Inger og Per på Myrland

Per har nå åpnet sin nye resepsjon/kiosk. Her kan du få kjøpt diverse småting som skismørning, snop, solkrem og solbriller. Han holder åpent hver dag i påsken fra kl. 11.00 til 17.00.

Ingers Kro & Restaurant har følgende åpningstider:

- kro daglig fra kl 12.00 til 18.00

- afterski daglig kl. 15.00 til 20.00

- restaurant mandag til fredag kl. 18.30 - 22.00

Skjærtorsdag spiller RETRO til dans kr 200,- pp. 

Påskeaften er det stor påskebuffet kl 19.00 til 21.00 med varme og kalde retter, desserter og kaker. Bordbestilling 32088524.

VELKOMMEN !

GOD PÅSKE!

Velkommen til påskestemning på fjellet. Værprofetene har lovet tidenes påske og vi observerer at det er gode forhold i bakkene og i de mange preparerte løyper her i Myrlandsområdet!

Påskeharen har allerede vært og kikket litt rundt vår hytte..... dette lover meget bra!

Vi sees i løypen!

Årsmøte i Myrland Hytteeierforening

Årsmøte nr. 37

Torsdag 28. mars 2013 kl. 1700
Myrland turist og servicesenter

Dagsorden:

1)      Referat fra årsmøtet 05.04.2012
2)      Styrets årsrapport for 2012
3)      Regnskap Myrland Hytteeierforening
4)      Valg
5)      Innkomne forslag
6)      Orienteringer

Det serveres gratis kaffe/mineralvann/kaker under årsmøtet og tradisjonen tro gir Hytteeierforeningen deg sjansen til å vinne "påskevinen". Husk kontanter!

Hyttevert på Iungdalshytta, Geirmund Tormodsgard, vil fortelle om dette fantastiske stedet. Det ligger en skitur fra Myrland og er en kombinasjon av turistforeningshytte og støl.

Tidligere og nye medlemmer:

VELKOMMEN!

Styret

SMS skilting i løypene

Er du ute på tur i løypenettet i Sudndalen, vil du se at Hol kommune i samarbeid med Hallingskarvet Skiparadis har satt opp skilt for SMS-betaling av frivillig løypeavgift:


Vi har snakket med løypeansvarlig i Hol kommune og leder i Hallingskarvet Skiparadis Else Karin Berg Tafjord. Hun forteller at slike skilt blir satt opp i alle løypeområder i Hol kommune for at alle som har glede av de flotte løypene enkelt skal få anledning å bidra økonomisk ved å sende sin SMS.

Ordningen er et supplement til den ordinære betalingen som mange av oss hytteeiere i Sudndalen allerede har gjort. Hytteeiere i Sudndalen har faktisk i år økt sine bidrag til frivillig løypeavgift vesentlig. Dette er strålende!
 
SMS-betaling er altså i første rekke ment å nå de som ikke allerede har fått anledning å betale. Men selvfølgelig er dere ute på tur og "bobler over" av glede over fantastiske løyper og godt humør, er ingenting bedre enn at flest mulig sender inn sin SMS. Det koster deg kr 300,- og går til oss selv.
 
PS. All innbetaling til nummeret på skiltene som står i Sudndalen går uavkortet til Hallingskarvet Skiparadis og løypenettet i Sudndalen.

Gjør det nå...............!

Vi vil ikke mase, men minner om at det er tid for å betale årlig medlemkontingent i Myrland hytteeierforening for 2013.

Kontingenten er kr. 200,- og kan innebetales til konto 8200 45 89676. Kanskje like greit å betale med en gang så går det ikke i "glemmeboken"??

Nye medlemmer er også hjertelig velkommen !

Fredag 15. mars

Flotte kjøreforhold over fjellet, for oss som kommer vestfra, til Myrland i dag. Temperaturen utenfor hytteveggen viser -9 gr. og det er lettskyet pent vær.  Solen har nok vært fremme i dag, men det ser ut som det vil bli litt sne, når jeg kikker mot Hallingskarvet i skrivende stund. 

Løypene er oppkjørte, så det er bare å glede seg til nok en flott helg på fjellet.

Velkommen til fjells!

Nyttige Web kameraer

I tillegg til å få informasjon om været på Sudndalsåsen fra vår værstasjon som er plassert på Rabbestøl, kan det også være greit å titte på Web kameraer. Under "Nyttige linker" til høyre på hjemmesiden finner du aktuelle Web kameraer hos følgende:

Statens Vegvesen - Se etter kameraet i Vestredalen ved FV 50

Skibyen

Storestølen

 

God titting!

Hol kommune oppsummerer dialogmøte

Som våre lesere er kjent med fikk Myrland hytteeierforening anledning å presentere oss i dialogmøtet. Nå kan du også lese kommunens oppsummering fra møtet på kommunens hjemmeside. Se Hol kommune under "Nyttige linker" nede til høyre. Vi er ganske stolte over at Hol kommune på sin hjemmeside har link til Myrland hytteeierforening sin hjemmeside.

Møteleder og turistsjef i Hol Pål Knutsen Medhus oppfordrer hytteeiere til å stille spørsmål og gi innspill til kommunen - send i så fall dette til: hyttefolk@hol.kommune.no

Fredag 8. mars

Det er nyyydelig på fjellet i dag! Solen varmer og skinner fra skyfri himmel og det er såvidt vinden gir fra seg litt pust. Dette lover bra for litt lengre skiturer i helgen og kanskje litt solvarme i hytteveggen etter endt økt!

Velkommen til fjells! Det lyser allerede koselig i de mange hyttevinduer rundt omkring i Sudndalsåsen. 

Årsmøte 28. mars kl 17:00 - Skjærtorsdag

Kjære medlemmer i Myrland hytteeierforening,

Tradisjonen tro det blir årsmøtet på Ingers Kro på Myrland, 
skjærtorsdag den 28. mars
kl 17.00. De ordinære sakene som skal behandles er:
             referat fra forrige årsmøte
             styrets årsrapport
             regnskap
             valg

 

Det vil også være diverse orienteringer, noe som alltid kan være nyttig å få med seg.

I tillegg skal det ifølge vedtektenes §6 være behandling av innkomne forslag: 
"Behandling av innkomne klager, forslag eller saker styret eller noen av 
foreningens medlemmer ønsker behandlet". Eventuelle forslag sendes på 
email til undertegnede seinest 12.3. 
Innkalling med sakspapirer går ut den 14.3.

På årsmøtet vil hytteverten på Iungdalshytta, Geirmund Tormodsgard, fortelle om
dette fantastiske stedet; en kombinasjon av DNT-hytte og støl. Geirmund vil blant
annet berette om livet på stølen, verdien av støling, mattilgang (inklusive
rakfisk), kulturlandskapet og dyr på beite, samt litt om DNT og det hytta 
ellers har å by på. Geirmund har drevet Iungdalshytta i 15 år, er godt kjent i 
turområdet og kjenner stedets spennende historie som møtepunkt og ferdselsåre. 
Om stølen/DNT-hytta kan han blant annet fortelle:

"Om sommeren tek me med oss kyr, gris, høner, lam, geitekillingar, hestar 
og reiser til fjells att. Her i Iungsdalen driv me den einaste veglause stølen 
i Hallingdal som framleis er i drift. Det betyr at me foredlar all mjølka her. 
Når hausten kjem, ca. 20. sept., er det buføring heim, slakting og foredling 
av kjøtt. I Iungsdalen er me 90% sjølvforsynt med fisk, mjølkeprodukt og kjøtt. 
No er det vintersesong fram til 20.april".

Det er stor aktivitet på Iungdalshytta både vinter og sommer. Og du kan gå på ski
fra Myrland til Iungsdalshytta. Vi gleder oss til å ta imot Geirmund! 
 
Har du allerede nå lyst til å lese mer om Iungdalshytta?
http://iungsdalshytta.turistforeningen.no/
 
På møtet blir det også utlodning, så husk kontanter!

Jeg vil minne om at vi nå er inne i et nytt regnskapsår. Det er derfor tid for å
betale medlemskontingent på kr. 200 til konto nr. 8200 45 89676. Dersom du setter
inn medlemsavgiften med en gang, glemmer du det ikke!

Vi sees vi på Ingers Kro på skjærtorsdag! Vel møtt!

Med hilsen
Knut Helland,
Leder Myrland hytteeierforening
Mobil:975 57 120

Lørdag 2. mars

I dag er det forrykende vind på Myrland! Det uler og stormer rundt hyttehjørnene! Virkelig en dag man med god samvittighet kan fyre i peisen midt på lyse formiddagen!

Selv med en god vindjakke, vil nok anbefalingen i dag være å holde seg rundt hytten.

God helg!

Torsdag 28. februar

Det er lenge siden det har blåst så friskt på Sudndalsåsen som idag! Men løypene er fine og snø er det nok av, så for de som liker det litt friskt på fjellet er kanksje dette helgen?

Følg med på værmeldingene og vår egen værstasjon. Den viser hvordan det virkelig er der oppe.

Uansett; God tur og god helg!

Ingers Kro åpen

Er du på vinterferie i Sudndalen, er det både lettvint og godt å spise hos Inger og Per. Ingers Kro holder åpent hver dag nå i uke 9 fra kl 13.00 til 18.00. Samme åpningstid vil det dessuten være hver helg frem til påske.

Inger & Per ønsker velkommen til god mat.

Per forteller at butikken er nedlagt, men at han er iferd med å lage en resepsjon hvor man kan få kjøpt kioskvarer. Vi skal fortelle mer om dette når resepsjonen åpner.

Godt dialogmøte med Hol kommune

Hol kommune avholdt dialogmøte med hytteeiere og hytteeierforeninger lørdag 23. februar.  Kommunene stilte med ordfører, rådmann, flere etatsjefer og andre medarbeidere i møtet.  Det ble et godt og informativt møte. Bl.a. ble det informert om løyper og løypenett i Hol hvor det totalt prepareres 550 km løyper. Kommunen dekker 50% av produksjonskostnadene, mens den øvrige delen må dekkes ved frivillig løypeavgift.

Det arbeides også  med å etablere en felles arrangementskalender. Den skal være klar innen 1. mai og vil selvfølgelig bli linket opp til vår hjemmeside . Et av de nye arrangementer for året blir sykkelrittet Voss – Geilo i august.  Nærmere informasjon vil komme på hjemmesiden – så her gjelder det å følge med!

Avfallsordningen i Hol kommune er god, men en sliter med at «noen» kaster grovavfall, bygningsavfall, plast, papp og elektrisk avfall i containerne for husholdningsavfall, eller kanskje enda verre legger det på utsiden av containerne.  Synd når vi kan levere dette gratis i Kleivi.

Det var også mye annen god informasjon fra kommunen bl.a. om tunnel under Hardangervidda.

Myrland hytteeierforening var en av to hytteierforeninger som fikk anledning å presentere seg. Ivar Berge, sekretær i vår forening sto for presentasjonen. Tre hovedpunkter ble gjennomgått; 1) vår hjemmeside, 2) løyper, løypenett og dugnader og 3) FV 50 hvor det ble understreket viktigheten av å holde denne veien vinteråpen.

Etter innlegget sa ordfører Tony Kjøl at en av de veisakene han kanskje hadde jobbet mest med var nettopp FV 50, og han kunne fortelle at FV 50 vil bli holdt vinteråpen!

HURRA!!

Smånytt fra fjellet

Torsdag 14. februar er det fortsatt fine forhold i Sudndalen. Det snør litt. Forøvrig ser dere selv her på hjemmesiden temp., vind og barometertrykk på Sudndalsåsen.

Litt også om FV 50.

Vi fortalte tidligere at Buskerud fylke har avsatt investeringsmidler for oppgradering av Geiteryggtunnelen i år. Arbeidet vil bestå i tetting av vannlekkasjer slik at det ikke lenger skal være nødvendig å benytte portene i tunnelen. Det er planen også å asfaltere ca. 2 km på vestsiden av tunnelen.

I tillegg til Statens Vegvesen, har Myrland hytteeierforening bl.a. dialog med Buskerud fylke, Hol kommune og Aurland kommune som alle er positive til vinteråpen FV 50.

Denne helgen blir det sikkert stor trafikk til fjells. Over fjellet på FV 50 er det endel is i veibanen så den kan tildels være glatt. For de som kommer østfra er det vel faren for elgpåkjørsler som er skummel. Uansett om du kommer østfra eller vestfra - KJØR FORSIKTIG! Det gjør gjerne ikke all verden om du skulle bruke 10 min. lengre tid?

God helg og vinterferie!

PS: Blir veldig glad om dere skriver litt om en fin tur dere har hatt, et dyr dere har sett eller noe annet dere vil formidle - bruk: "Siste nytt fra brukerne". 

På tur med preppemaskin

Idag, lørdag morgen 9. februar er det 23 blå på Sudndalsåsen. Har avtalt å bli plukket opp av Herman for å bli med på tur. Vi henter maskinen nede på Hermon. Stian er allerede på jobb med den store maskinen og kjører på Sudndalsåsen og Flyløypa. Den store veier ca. 10 tonn og har en motor på 370 hk. Vår arbeidshest veier ca. 6 tonn og har 200 hk, men det holder i massevis. Til sammen koster maskinene 3 til 4 mill kroner. En er fra 2010 og en fra 2011 så det er topp moderne utstyr.

Vi skal kjøre fra skitrekket over Gurostølsfjellet, videre langs Strandavatnet opp Bjørkedalen og videre Bukkehalliløypa inn til Nørdre Bukkehallistølen og så ned forbi Halletjønn tilbake til Skibyen.

Mens det på det kaldste langs Standavatnet var 26 blå, var det kun 13 blå oppe langs Skarven. Der oppe var det aldeles nydelige forhold og altså ikke så kaldt.

Vi hadde en flott tur, noe bildene skulle tale for ........

På vei ned fra Gurostølsfjellet

 

Langs Strandavatnet

Takk til Herman for en fantastisk flott tur. 

Nydelig og kaldt

Var så heldig å få nyte fredag 8.februar her på Sudndalsåsen. Slik så det ut....

 

Det var svært mye dyrespor å se i snøen. Jeg tror jeg oppdaget et av husene til "Påskeharen". Det lå like ved det nye Skileikområdet. Ta en tur dit selv, så oppdager kanskje du det også?

Nå 80 til 90 km løyper!

Hei idag er det torsdag 7. februar og det er nydelige forhold i Sudndalen. Solen skinner, løypene er i god stand, temp. og vind leser dere av selv på værstasjonen.

For et par dager siden under "Siste nytt fra brukerne", ble det etterspurt nårtid løypa over Gurostølsfjellet ville bli preppet, og "vips" er den også blitt klargjort. Imponert eller.....???

Imorgen planlegger løypemannskapet å stikke opp løypa til Vestrheim. Ellers kan vi fortelle at Herman og Stian har fått reparert begge prepareringsmaskinene. Det er litt problemer med GPS`ene slik at de hopper på TracTracen. Det er usikkert på hva dette skyldes, men en ny GPS er på vei så får man se om dette løser problemet?

Uansett, de som reiser til fjells vil ifølge værmeldingene få en flott helg.

God helg!

Møte mellom kommunen og hytteeiere i Hol

Styret i Myrland Hytteeierforening har mottatt møteinvitasjon fra kommunen. Vi er blitt bedt om å distribuere den til våre medlemmer.

""

INVITASJON TIL MØTE MELLOM KOMMUNE OG HYTTEEIERE I HOL

Hol kommune inviterer alle hytteeiere i Hol kommune til vårt årlige dialogmøte.

Vi møtes i storsalen på samfunnshuset på Geilo lørdag 23. februar, kl. 14.00
Det blir enkel bevertning.

Program legges ut på kommunens hjemmeside i forkant av møtet. Vel møtt!

Møtet vil også bli annonsert i Hyttenyhetene, Hallingdølen, E-postavisen og Radio Hallingdal. 

Mvh 

Espen Bille-Larsen

Næringsrådgiver

Avd. for Samfunnsutvikling

32092136 / 95980043
www.hol.kommune.no

""

Flere og flere..........

.......leser vår hjemmeside. I november 2012 rapporterte vi begeistret at totalt 538 unike brukere var inne 4500 ganger.

Tilsvarende tall for januar 2013 er 760 unike brukere som har vært inne 6550 ganger. Igjen en formidabel og gledelig økning!

Takk til alle dere som har skrevet under "Siste nytt fra brukerne". Det inspirerer!

Februar, mars og april er gjerne den tiden da ekstra mange er ute på ski. Kanskje du har fått nytt utstyr og har brukt men fullt brukbart stående å ta opp plass?

Legg det ut under fanen "Kjøp og salg". Kanskje noen blir glad for akkurat det du vil selge? Prøv da vel!

Med hilsen

Ivar Berge

Redaktør

Snø- og føreforhold

Idag, torsdag 31. januar er det fortsatt flotte forhold i Sudndalen. Stian har kjørt Flyløypa og der er det ca 30 centi  nysnø. Det er omtrent det samme også på Sudndalsåsen. Solen skinner blidt og det meldes om at folk allerede er begynt å komme til fjells. Kanskje det skyldes at ihverfall skolene i Bergen har fri imorgen?

Den ene løypeprepareringmaskinen er denne helgen ute av drift. Forhåpentligvis vil dette ikke merkes særlig på løypene. Herman mener den vil bli klar til å settes i drift igjen over helgen.

Det tegner til nok en flott helg. "Tjusa" dere som skal til fjells. Vi blir veldig glad om dere skriver litt om hvordan dere har det der oppe.

God helg!

2013 - Investering og vedlikehold FV 50

Ifølge Radio Hallingdal har Buskerud fylke i år et budsjett på 671 millionar kroner til investeringer, drift og vedlikhold av sine fylkesveier. Buskerud fylkeskommune har ansvaret for 1800 km fylkesveier.

Det som er av spesiell interesse for oss i Sudndalen, er at det skal investeres i Geiteryggtunnelen. Når det gjelder asfaltering av Fv 50 er dette planlagt ved Håkonset i Hovet og et stykke vestover samt noe lapping øst for Geiteryggtunnelen.

Følg med, følg med......................

Snø- og føreforhold

Idag torsdag 24. januar er det fortsatt flotte forhold i løypene i Sudndalen. Solen skinner fra skyfri himmel slik den har gjort lenge nå og det er kaldt. Med andre ord - det ligger igjen til rette for en ny fin helg på Sudndalsåsen.

God helg!

Informasjon om FV 50

Vi har nå undersøkt nærmere forholdene ifm. vinteråpen FV 50 generelt.

Basert på de samtaler vi har hatt, også med offentlige myndigheter, har vi i dag, 21.januar, ikke grunnlag for å si at FV 50 vil bli nedprioritert som helårsvei.

Vi er imidlertid av den formening at det vil være ønskelig å få overført ansvaret for bl.a. vinterbrøyting av FV 50 fra Statens Vegvesen - Sogn og Fjordane til Statens Vegvesen - Buskerud. Dette fordi Buskerud har næringsvirksomhet (bl.a. reiseliv) som har direkte interesse av å holde også denne fjellovergangen vinteråpen.

Vi mener fortsatt det vil være viktig å ha fokus på FV 50 og vinteråpen vei.

Dersom du har noe å melde, er det fint om du benytter enten «Siste nytt fra brukerne» eller sender informasjon til oss i Myrland hytteeierforening ved å benytte «Kontakt» fanen.

Mer om FV 50

I desember ble maskinparken for brøyting av FV50 oppgitt å være god bl.a. med 1 nyoverhalt og 1 ny snøfreser. Til tross for dette oppfatter mange av oss som benytter veien til våre hytter i Sudndalen, FV50 ofte som unødig stengt.

Nå sist i nyttårshelgen hadde Vestlandets største avis Bergens Tidende et oppslag om saken under overskriften: «En helt unødvendig kolonne».

Flere har tatt til orde for at vi må forfølge saken for å sikre at FV 50 ikke nedprioriteres som vinteråpen vei mellom vest og øst.

På forrige årsmøte i Myrland hytteeierforening ble Tore Knudsen forespurt, og sa seg villig til å hjelpe styret i Myrland hytteeierforening dersom FV 50 skulle bli en sak som måtte følges opp. Tore jobber videre med dette.

Leder i Skarvet Fjellgrend Velforening, Gunnar Grytaas, skrev et innlegg om FV50 i avisen «Hallingdølen». Det kan du lese her. Han har dessuten tilskrevet Statens Vegvesen - Sogn og Fjordane angående saken. Svar er foreløpig ikke kommet derfra. 

Vinteråpen FV50 er viktig for alle med tilknytning til Sudndalen enten man kommer østfra eller vestfra.

En av sakene Myrland hytteeierforening er opptatt av er vinteråpen FV 50. Vi er nå 74 betalende medlemmer. Vi trenger dere alle - jo flere jo bedre og STERKERE blir vi.

Meld deg inn ved å benytte "Kontakt"- fanen. Skriv navn, hjemmeadresse og mail adresse. Så er det bare å betale medlemsavgiften på kr 200,- til kontonr: 8200 45 89676.

 

8 mil preparerte løyper

Vi som er så heldige å ha vårt skiparadis i Sudndalen har nå 8 mil preparerte løyper til disposisjon.  Det er Hallingskarvet Skiparadis som er ansvarlig for løypene i området. Når det nærmer seg vinterferie planlegges det med ca 10 mil preparerte løyper.

Vi har nettopp informert om innbetaling av frivillig løypeavgift og vi håper alle forstår hvilken enorm innsats som må til for å få milevis med løyper i den stand vi er blitt vant til. For de som fremdeles ikke har fått anledning å betale, er det nå satt opp postkasser ved løypene med innbetalingsblanketter. Det legges også ut blanketter hos Per og på Panorama.

Idag torsdag 10. januar 2013 er det sol og fine forhold i løypene. Det er hardt i terrenget, men løypekjørerne våre jobber iherdig slik at de preparerte løypene skal være i god stand nå til helgen.

Følgende løyper er preparert: Rundløypa, Rishovdløypa, Dalaløypa, Bjørkedalen, Bukkehalli og Flyløypa.

Alt burde ligge til rette for en flott skihelg, og snø er det som dere vet rikelig av. 

Særdeles viktig melding

Gode hyttekolleger,

alle som har vært på ski nå i jule- og nyttårshelgen har erfart hvilken enorm glede vi har av løypeprepareringen i området vårt.  Det var fantastiske forhold! For å få dette til må løypene prepareres nærmest daglig. Løypemaskinkjørerne gjør en utrolig jobb!

Det er nå tid for å betale frivillig løypeavgift for sesongen 2013. 

Betal til Hallingskarvet Skiparadis konto: 2333 22 61053. (Betal i dag slik at det ikke blir glemt.) 

Den frivillige løypeavgiften er avgjørende for god løypepreparering. Midlene brukes også til tilrettelegging av traseer på sommerstid. Det er for eksempel behov for å bruke gravemaskin i den nye traseen som nå er hogd ut på åsen mellom Panorama og "Flyløypekrysset".

Hos oss er det etablert en slags praksis for at hver "hyttestand" betaler tilsvarende en dag i skibakken. For to voksne og to barn: 1140 kroner (320 per voksen, 250 per barn). Vi håper at alle betaler. En må også gjerne betale mer!

Pengene går til et godt formål som vi selv har direkte glede av! 

Jeg vil ønske alle en fin skisesong i Sudndalen! 

Med hilsen 

Knut Helland

Leder Myrland hytteeierforening

Tlf 975 57 120

 

PS Det vil ikke bli sendt ut innbetalingsblankett.

Godt Nytt År!

Godt Nytt År til alle!

Vi som er så heldige å få være her oppe i nyttårshelgen, har hatt en fantastisk vinterhelg. Masse snø og perfekte løyper og føreforhold. Nå er også den nye løypetraseen på Sudndalsåsen mellom Panorama og krysset ved høyspentmastene ferdig preparert - nydelig. Det er veldig kjekt å oppleve så mange fornøyde folk på tur. 

1. Nyttårsdag på Sudndalsåsen.

Snø- og føreforhold

Håper alle har hatt en fin julefeiring.

Dere som har vært på fjellet, må ha hatt drømmeforhold. Kanskje noen av dere som var så heldige å få feire jul på fjellet, vil fortelle om hvordan dette var?

Idag torsdag 27.desember er det fortsatt flotte forhold i Sudndalen. På Sudndalsåsen er det ca. 1,2 m snø. Det er også svært mye snø innover i Bjørkedalen, og dersom forholdene blir bra planlegger løypemannskapene å stikke opp/merke løypen idag slik at traseen blir klargjort for preparering.

Ha en fortsatt fin romjul !

 

GOD JUL !

Sudndalsåsen pyntet til jul!

Helt utrolig! Å komme hit er som å gå inn i en annen verden. Byen forlatt, fjellet inviterer. Bedre skiforhold ved juletider enn i år kan jeg ikke huske! Over en meter med snø, lett bomull som pynter trærne, herlig preparerte løyper og nydelig vintertemperatur. Stemning som inviterer til skiturer og deretter hyttekos. Hos oss tenker vi at vi går i julehi; seint lyst, lang frokost, tidlig mørkt og innholdsrike kvelder. Det er forunderlig å se hvilken stor forskjell det er på jul og påske. Og det er herlig å gå inn i dette julelandskapet!


Myrland hytteeierforening ønsker alle medlemmene god jul og godt nytt år!

Knut, leder

Velkommen til julehandel i Hovet

Det kan være greit å vite om Coop Marked Sunnhovd i Hovet sine åpningstider nå i jule- og nyttårshelgen.

0900 - 1800 lørdag 22.desember

1200 - 1800 søndag 23. desember

0900 - 1400 Julaften

0900 - 1800 torsdag 27.desember

0900 - 2000 fredag 28.desember

0900 - 1800 lørdag 29.desember

1200 - 1800 søndag 30.desember 

0900 - 1600 Nyttårsaften

Kanskje det kan være koselig med julehandel i en rolig atmosfære?

Betjeningen ønsker velkommen til Sunnhovd; Service med et smil !

Snø- og føreforhold samt nytt om brøyting

God morgen til dere alle torsdag 20. desember!

En ny vakker dag på Sudndalsåsen med stålende sol fra skyfri himmel. Det har ikke falt snø siden helgen så dermed skulle det være vel 1 m snødybde. Temperaturen avleser dere selv, men det har vært kaldt og fint lenge nå så pudderføre venter. Løypene som er preparert er Rundløypa, Rishovdløypa, Dalaløypa og løypa via Gurostølen og inn til Bjørkedalen.

For de som kommer fra Vestlandet og skal kjøre over fjellet på FV50, kan det være greit å vite at det idag ankommer en ny fres. Dette betyr at brøyteberedskapen er god med en ny og en nyoverhalt fres. Vi krysser fingre for mye åpen vei og fine kjøreforhold på FV50 i vinter.

God tur til fjells!

Snøhelg

Dette ble en skikkelig flott snøhelg med de muligheter det gir. Kveldsturer med hodelykt når snøen faller lett og tett kan anbefales. Så dersom du ennå ikke har ønsket deg noe til jul, er kanskje hodelykt tingen?

Det var lite vind slik at snøen fikk lagt seg på busker og trær.

 

Julestemning. 

Noe annet som er artig når snøen faller i rikelig mon, er løssnøkjøring i Hallingskarvet skisenter. Supergøy så lenge bena holder!

Før hjemreise på søndag 16. desember ble målepinnen for snø oppdatert.

 

Den viser nå over 1 mtr.

Snø- og føreforhold

Det har nå vært fine skiforhold siden begynnelsen av november og igjen kan vi rapportere om fin fine forhold på Sudnsdalsåsen.

Det er nå ca. 90 til 100 centi og natt til idag torsdag 13. desember har der kommet 5-6 centi nysnø. Ellers er løypene i den stand vi nå er blitt forvent med, selv om prepareringmaskinene i en periode har vært litt mindre samarbeidsvillige pga den sterk kulden som har vært. 

For de som tar turen i Rundløypen vil dere se at det er plassert ut målepinn for snødybde. Den står et sted hvor det normalt er lite vind slik at snødybden skal være tilnærmet korrekt så lenge ingen går bort til pinnen og trakker ned snøen.

 

Målepinn for snødybde.(bildet tatt for ca 40 centi siden). VÆR SNILL IKKE GÅ BORT TIL MÅLEPINNEN. 

Om "Siste nytt fra brukerne"

Enkelte har opplevd problemer med å få lagt inn sine bilder under "Siste nytt fra brukerne". Det arbeides nå med å finne en løsning på dette.

La imidlertid ikke dette forhindre dere fra å legge inn både bilder og tekst. Får du problemer? Skriv en melding under Kontakt fanen så vil vi hjelpe.

Hjemmesiden oppe igjen

Som flere av dere har gitt melding om, har vår hjemmeside vært ute av drift.

Dette skyldes at webhotell-serverne begynte å få problemer klokken 19:13 07.12. grunnet diskkrasj. De som driver webhotellene melder at de i tiden etter dette har jobbet hardt med å få gjenopprettet alle webhotell. Dette har dessverre tatt litt lengre tid enn forventet. Status nå er at de fleste webhotellene skal være gjenopprettet, bla vårt.

God lesning!

Snø- og føreforhold

Som alle lesere har fått med seg, har det vært en svært kald uke på Sudndalsåsen. Det har ikke falt snø siden forrige tordag. Det betyr at det idag torsdag 6.desember fortsatt er ca 60 centi snø med ca 15 centi pudder toppen og selvfølgelig nypreparerte løype - med andre ord drømmeforhold! 

Om det trengs, får dere helt sikkert ytterligere inspirasjon til å ta turen til fjells ved å lese innlegg under "Siste nytt fra brukerne".

God helg og god tur til fjells! 

Kolossal og gledelig økning

Ved utgangen av oktober var det gjennomsnittlig ca 330 unike oppslag på vår hjemmeside pr. mnd. Totalt var disse inne ca. 2400 ganger månedlig. Vi fortalte da at båndbredden på vårt webhotel måtte dobles for å møte etterspørselen.

I november har 538 unike brukere vært inne 4500 ganger. Dette er en formidabel økning og selvfølgelig gledelig.

Utfordringen er å ha nytt relevant stoff å skrive om.

Jeg har ved flere anledninger oppfordret alle hytteeiere og også fastbonde i Sudndalen å komme med innspill og forslag til tema. Det trengs for fortsatt å greie å holde hjemmesiden levende,

Jeg oppfordrer derfor pånytt ALLE å sende inn forslag til saker ved å benytte KONTAKT-fanen(det er veldig enkelt),  eller å skrive selv om både stort og smått som dere opplever på fjellet. Da benytter dere, som dere vet, "Siste nytt fra brukerne". "Kjøp og salg" styrer dere også selv. 

Hilsen

Ivar Berge

redaktør

Snøforhold

Torsdag morgen 29. november er det nydelige forhold i Sudndalen. På Sudndalsåsen er det totalt 60 til 65 centi snødypde med 10-15 centi nysnø! Forholdene rapporteres perfekte med nypreparerte løyper.

Alt burde ligge tilrette for en super helg i Sudndalen. "Tjusa" dere som skal reise opp.

Fortelle gjerne hvordan dere har det der oppe. Som dere ser, har flere lagt inn stoff og bilder under "Siste nytt fra brukerne", det synes vi er kjempeflott. 

God helg til alle!

Myrland, Sudndalen, Sudndalsåsen…..

Flere stedsnavn blir brukt om området  hvor de fleste av oss i Myrland hytteeierforening har sin hytte. Men hva heter det egentlig her oppe?

For å finne ut av dette kontaktet vi mor og sønn Gerd og Herman Rabbestøl. De har begge bodd hele livet her oppe og forteller villig.

Fra Brøytestasjonen  i vest til østre enden (utløpet) av Sudndalsfjorden heter FV50 Sudndalsvegen. Området rundt heter Sudndalen.

Åsen til venstre når man kommer vestfra heter Sudndalsåsen. Åsryggen strekker seg omtrent fra Skarvet Fjellgrend i vest og østover forbi Utsikten.  Stort sett hele Rundløypen, Rishovdløypen, skiløypen inn til Utsikten og også Panorama skihytte ligger på Sudndalsåsen. De aller fleste av oss i Myrland hytteeierforening har hytte på Sudndalsåsen i Sudndalen.

I Sudndalen og på Sudndalsåsen er det flere stednavn. Vi tar her for oss noen i hytteforeningens nærområde.

Igjen når man kommer vestfra heter det flate partiet rundt  Brøytestasjonen Garlifekjan (fekjan=flate). Stølen ved vestre ende av Rundløypen heter Garli. Etter Garlifekjan kommer vi til Myrland som var navnet på en gård som lå på venstre side av Sudndalsvegen (FV 50). Løa lå i området hvor Påskerennet arrangeres, eller tvers over vegen hvor Per og Inger har butikk og restaurant.

50 til 100 meter videre østover heter det Myrlandsplassen etter en husmannsplass. Så kommer vi til Lurås som også har navnet etter en husmannsplass. Lurås er området hvor Fossejuv lå og videre et lite stykke østover langs Sudndalsvegen (FV50).

Rabbestøl er også en gård som ligger på Sudndalsåsen . Den ligger ved enden av Rabbestølvegen. Så har vi Bøkkovegen som enten ender oppe ved gården Bakko/ Bøkko eller i hyttefeltet Myren.

Det kan også nevnes at haugen som ligger på høyre side av Bøkkovegen like etter at man har passert vegen inn til Vetremyrane heter Bustelynghaugen.  Det var det kanskje ikke alle som viste?

Til helgen åpner Hallingskarvet Skisenter

Knut Anfinset forteller at lørdag 24. november kl 09.30 åpner skisenteret.  Fjellheisen vil foreløpig ikke være i drift, men forøvrig vil alle bakkene være åpne.

Frem til jul er planen å holde åpent hver lørdag og søndag fra kl 09.30 til 15.30. Følg med på hjemmesiden til Hallingskarvet Skisenter. (Se link)

Vi snakket også med Liv Anfinset og driftssjef Kjell Åge Norum som forteller at preparering og andre forberedelser til sesongen er godt i gang. De forteller også at samtlige løyper i Hallingskarvet Skisenter har egne navn. Disse kan det kanskje være greit å vite slik at det er enklere å avtale møteplass i løypene eller være klar å ta bilde og bli imponert når barn eller voksne skal vise sine kunster?   Da er det jo greit å vite hvor de kommer susene ned……

Står man nede og ser oppover heter løypene fra venstre: Nonstølløypa, Bitteløypa (går rett ned til venstre for heisen og ender i Nonstølløypa), Parken (med de store hoppene), Johanløypa (oppkalt etter Johan Frogh), Super G og nederst ved siden av Johanløypa ligger Begynnerbakker  med eget trekk

I tillegg har vi Knutebakken og Livsløpet som går ned hhv. på høyre og venstre siden av Fjellheisen. Så kan dere jo lure hvem disse to løypene har fått navnene sine etter..................

Kjell Åge og Liv klar til å ta imot vinterens gjester. Knut var ute og preppet løypene og fikk derfor ikke være med på bildet.

Snøforhold

Det har vært noen dager med rødt på gradestokken og det har også regnet. Det liker vi ikke at det gjør på Myrland og Sudndalsåsen på denne tiden av året. Idag morges torsdag 22.11. var det blitt blått igjen på gradestokken og nedbøren gått over til snø. Det anslås en snødypde på 40-50 centi.

God tur til dere som reiser til fjells!

Ny løypetrasee testet

Herman og Stian, våre eminente sjåfører på preppemaskinene, har vært en tur gjennom den nye løypa med den minste maskinen. Tilbakemeldingen fra dem er at dugnadsgjengen har gjort en veldig flott ryddejobb. Den nye løypa vil bli preparert i vinter dersom det blir nok snø. Inntil da benyttes den gamle traseen.

Redaktøren av hjemmesiden fikk fredag 16. november gleden av å være den første på ski i den nye traseen, men som dere ser av bildet trengs det mer snø før den kan åpnes for "almen ferdsel".

Snøforhold

Torsdag 15.november er det fortsatt ca. 50 centi snø på Myrland og Sudndalsåsen. 

Håper dere som reiser til fjells får fine skiturer.

God helg!

Snøforhold

Torsdag 8.november er det ca. 50 centi snø på Myrland og Sudndalsåsen. Det har vært noen dager med + grader så snøen har sunket litt sammen siden forrige helg. 

Håper dere som reiser til fjells får fine skiturer.

Det hadde vært fint om dere ville fortelle oss andre om hvordan det er der oppe, kanskje også legge ved et bilde? Det gjør du enkelt under "Siste nytt fra brukerne".

Oppfordringen ble fulgt opp av Janicke. se hennes innlegg datert 10.november. Vi håper mange av dere vil gjøre det samme i tiden fremover.

Snøen er kommet !!!!!!

Fredag morgen 2.november er det ca. 50 centi snø på Myrland og Sudndalsåsen og det snør det snør tiddellibom............

Fin vinterstemning, ikke sant?

Herman Rabbestøl forteller at de allerede har startet preparering av løypene. Foreløpig benyttes kun glattebrett uten sporlegger.

Ifølge "TracTracen" er Rishovdløypen, Rundløypen og Bygdeløypen oppkjørt. Du kan selv følge aktiviteten til prepareringsmaskinene på "Løypemaskin-linken" her på hjemmesiden.

To svære elger er raskt ute for å sjekke løypene.

Dermed skulle det denne helgen være klart for å spenne på skiene å ta årets første stavtak.

Noe som er litt dumt, er at Yr.no og andre værmeldingstjenester noen ganger melder regn på Myrland selv om det i virkeligheten snør. Derfor kan det være lurt å sjekke virkelig temperaturen her på hjemmesiden.

Vinterham

Så er vinteren kommet på hjemmesiden. Vinterbildet er på plass og skriften er blitt vinterblå, samme farge som vi håper termometeret vil vise i tiden fremover.

Vær oppmerksom på at snøfall ikke måles korrekt på værstasjonen. Vi vil forsøke å holde dere orientert om snømengde på annen måte.

Vi blir stadig flere

Medlemsmassen i vår forening er sterkt økende. Vi er pr. 28. oktober 72 betalende medlemmer. Dette er gledelig. Vi håper og tror dette skyldes at dere mener Myrland Hytteeierforening har fokus på saker som er viktig for et trivelig og godt hyttemiljø. Vi ønsker alle hytteeiere her på Myrland og Sudndalsåsen velkommen som medlemmer. For nærmere informasjon les mer under "Om oss" fanen på nettsiden.

Populær hjemmeside

Vår hjemmeside leses mye mer enn vi kunne drømme om da vi lanserte den i mars iår. Vi startet å logge bruken 27. juli og nå 3 mnd. senere har vi hatt 1000 unike oppslag ca. 7200 ganger. Dette betyr også at vi nå må doble båndbredden på vårt webhotell fra 10 til 20 gb.

For deg som har noe å selge eller ønsker å kjøpe, er dette en flott mulighet å nå ut med ditt budskap og det helt gratis. Nå starter snart skisesongen så har du ski utstyr som du ønsker å bli kvitt er det bare å legge det ut under "Kjøp og salg", kanskje noen andre har bruk for dette?

Siste nytt om dugnaden

"Gjennomslag" er nå gjort i den nye skitraseen! Mange takk til alle som har vært med. Se også de 2 siste innlegg under "Siste nytt fra brukerne".

Topp dugnadsånd

Det er veldig kjekt å se den flotte dugnadsånden som rår på Myrland og Sudndalsåsen. En av våre hyttenaboer, som også var med på hoveddugnaden, har fulgt oppfordringen om å ta sagen i egne hender og nå gjenstår kun 50 m skog å rydde før den nye løypetraseen er ferdig ryddet.

Med den dugnadsiver som hersker, er jeg ganske sikker på at det ikke vil ta lang tid før noen har ryddet de resterende 50 metrene med skog.

Er du tidlig nok ute blir det kanskje akkurat du som får gleden av å gjøre det endelige gjennombruddet og kan meddele at traseen er ferdig.

Du kan gi melding om dette ved å benytte "KONTAKT" fanen på hjemmesiden.

Vi venter i spenning...................!

Det skjer mye positivt på Myrland

Selv om de fleste av oss nå har fokus på kommende vintersesong, har andre ellerede forberedt neste sommer. Familiene Bjerknes og Knudsen har i høst ferdigmerket en ny sommer-tursti.

Turen går opp ved Bakko gård og til begynnelsen på Vegadalen (v/Høyspentmastene). Fortsett i tidligere merket løype til Bukkehovda og deretter videre i retning Flynuten.

Etter ca 25 minutters gange fra Bukkehovda starter den nye traseen. Dette er tydelig merket på en stor stein midt i stien.

Rett frem går stien til Flynuten. Til høyre, eller østover i retning Kleppestølen, er den nye rundløypen som ender på Myrland. 

Da løypen er ny, er det ingen tydelig opptråkket sti i terrenget. Se derfor godt etter og følg de røde merkene. Noen få steder kommer man inn på gamle stier eller dyretråkk. Vær da spesielt oppmerksom på å følge med på de røde merkene, da man ikke alltid skal følge den gamle stien.

Turen går i retning stien som kommer fra Vollane, og ender på denne en knapp kilometer nord for "Astruphytten".

Følg videre den etablerte stien sydover til den store steinen i bakken øst for "Astruphytten". Herfra går turen ned på "Astruphytteveien". Følg denne veien til venstre ca. 300m. Ta så til høyre på merket sti tilbake til begynnelsen på Vegadalen (v/Høyspentmastene).

Denne rundturen tar ca. 3-4 timer fra Myrland.

Da traseen foreløpig kun er merket med utgangpunkt fra Bukkehovda, vil vi anbefale at turen legges fra vest mot øst. Bedre merking fra øst og noe krattrydding vil bli gjort neste år.

Vi takker familiene Bjerknes og Knudsen for flott initiativ og godt arbeid.

God tur til alle !

Nytt Skileikområde ferdig

Dugnadsarbeidet går fremover med uforminsket styrke. Else Karin Berg Tafjord fra Sudndalen melder nå lørdag 13. oktober at det nye Skileikområdet er ferdig ryddet og klar til å bli tatt i bruk når snøen kommer.

Det var 6 voksne og 7 barn fra Sudndalen Skileiklag som ferdigstilte skileikområdet.

Tusen takk til dere for super innsats!!

Da gjenstår kun å felle og rydde 100 m skog i den nye løypetraseen. 

Oppfordinger om å ta sagen i egne hender står ved lag! 

Siste nytt om ny løypetrasé og skileikområde

Hei alle sammen!

Dere som til vinteren skal på ski på Myrland/Sudndalsåsen, er sikkert spente på hvor langt vi nå er kommet i dugnadsarbeidet.

Status om kvelden 10. oktober:

 • I den nye løypetraséen gjenstår å felle og rydde 100 m skog. Dessuten må det ryddes litt skog som er felt.
 • I det nye Skileikområdet gjenstår noe rydding av felt skog.
   

Skal vi få dette ferdigstilt før snøen legger seg trengs ennå noe dugnadsinnsats.

Oppfordinger går herved til dere alle. 

Flott dugnadsinnsats - noe gjenstår.

Nå er det søndag kveld 7. oktober. En rask oppsummering viser at dugnadsgjengene fra Myrland hytteeierforening og fra Sudndalen Skileiklag har gjort en formidabel innsats. 

Totalt ca 800 m av den nye løypetraseen er nå ferdig. Det gjenstår å sage kun 120 m skog som er godt merket med orange merkemaling. Felles i ca 8 meters bredde.

I det nye skileikområdet ryddet medlemmene i Sudndalen Skileiklag mesteparten av de felte trærne. Det skal ikke felles flere trær der, men noe ryddearbeid gjenstår.

Vi oppfordrer alle til å gjøre en innsats slik at vi får gjennomført begge deler før snøen legger seg.

For nærmere informasjon om hvor områdene er, vennligst se artikkelen lenger nede på hjemmesiden eller ring eventuelt Knut på tlf. 975 57 120.

Nedenfor ser du utsikten fra den nye løypetraseen. Flott ikke sant?

 

 

 

Kjekk dugnad

En ikke så stor, men særdeles effektiv gjeng stilte med motorsager og annet ryddeutstyr på Bakko kl 10.00 lørdag 6.oktober.  Etter en rask rådslagning ble vi enige om å konsentrere innsatsen mot den nye løypetraseen mellom Panorama og krysset inn mot Flyløypa.

Vi startet i vest, dvs. ved krysset inn mot Flyløypa, og fordelte oss i grupper med en "sagfører" og noen ryddejenter og - gutter. Arbeidet gikk unna med stor iver og innsats. Ved lunsj hadde vi allerede ryddet mer enn 300 m skog.

Dugadsgjengen samlet til velfortjent lunsj.

Det må nevnes spesielt at Gunn Ingfrid Sæle serverte nybakt kake til lunsjen. Den smakte fortreffelig og ikke en smule var igjen - tusen takk.

Etter lunsj fortsatte arbeidet med uforminsket innsatsvilje, men noen av motorsagene sluttet etterhvert å være samarbeidsvillige så effektiviteten gikk litt ned. Uansett vi fikk ryddet totalt ca. 500 - 600 m.

Alle var begeistret for den nye løypetraseen som vi gleder oss til å kunne ta i bruk. Slik dugnad er kjekt arbeid. Vi blir kjent med nye folk og får massevis av frisk god fjelluft.

Det gjenstår fortsatt noen hundre meter å rydde så det oppfordres til alle å fortsette arbeidet. Traseen er merket med orange merkemaling. 

Søndag 7.oktober stilte en glad gjeng fra Sudndalen Skileiklag. De valgte å starte arbeidet med å rydde i det nye skileikområdet. 

På bildet ser dere barna Hedda, Tuva, Tonje, Live, Nora og Guro. Sammen med  barna: Hans Petter, Kjersti, Gunn Reidunn og godt gjemt bak hansken til Hans Petter skimtes Else Karin.

Husk å melde deg på til løypedugnad

Hei igjen!

Se også tidligere informasjon om høstens løypedugnad.
 
Det er gledelig å kunne fortelle at flere hyttenaboer allerede har "tyvstartet" dugnadsarbeidet både i det nye skileikområdet og den nye løypetraseen.

Det hadde vært fint om dere som er på fjellet og har tid og lyst (det er kjekt arbeid), vil fortsette "tyvstarten" på dugnaden.

Det nye skileikområdet finner dere ned til høyre for Bakko (sett fra Bakko). Lettest er det kanskje å komme dit ved å gå over  grasbakken der hvor Rundløypa krysser veien opp til Bakko. Dere går bort til hjørnet hvor skogen møter grasbakken og går så på skrå opp ca. 150 m til en stor åpen slette. Her er det to områder med felte trær som skal ryddes. (Det skal ikke felles flere trær).

Den nye løypetraseen finner dere ved å gå opp forbi Bakko. Traseen starter ca. 50 m før dere kommer til høyspentmastene. Trærne som skal felles og ryddes er merket med orange merkemaling. Det må være ca. 8 m bredde på løypetraseen.

Motorsag er nok det som duger for jobbene som skal gjøres. Husk godt med bensin og kjedeolje. Det kan også være lurt å ha med fil og kanskje ekstra kjede?  Trærne må sages så lavt nede som mulig.
 
En av grunnene til denne oppfordringen er at vi hittil har fått få påmeldinger til årets dugnad og det er en god del skog som må ryddes.

Dersom du kan delta på dugnaden og ennå ikke har gitt tilbakemelding blir vi glade for å høre fra deg enten pr mail (for de som har mottatt mail) eller telefon til Knut.

Hoveddugnaden for Hytteeierforeningen er lørdag 6. oktober.  Søndag 7. oktober blir det også dugnad og da sammen med Sudndalen Skileiklag. Oppmøte ved Bakko kl 10.00.
 
Vi håper å høre fra deg.

Hilsen
 
Knut og Ivar, leder og sekretær i  Myrland hytteeierforening 
Tlf Knut: 975 57 120

Vakker høsthelg

Helgen 22. og 23. september ble en drømmehelg her oppe på Myrland/Sudndalsåsen. Høsten viste seg fra sin vakreste side med flott vær, nydelige farger og med blå grader om natten.

 

Bildet er tatt på vei opp mot Einsetnuten. Som dere ser har snøen lagt seg som melis et stykke nedover Storeskuta, Folarskaret og Folarskarnuten på Hallingskarvet.

Dugnad blir lørdag 6. og søndag 7. oktober

GODE HYTTEKOLLEGER!
 
En viktig oppgave for oss i Myrland hytteierforening er å bidra til at vi har et godt løypetilbud. Våre medlemmer har gjennom mange år gjort en flott dugnadsinnsats med å rydde løypetraseer.

Høstens dugnad vil ha fokus på 2 områder.

 • Ny løypetrasé skal ryddes mellom Panorama hytten og krysset hvor man tar av til Flyløypen eller ned til Myrland. Løypen vil bli flyttet bort fra høyspentlinjen og frem på åsryggen slik at vi får utsikt over Myrland/Sudndalsåsen.

 • Nytt skileikområde  skal ferdigstilles. Det ligger ned til høyre sett fra Bakko.

For å gjennomføre disse prosjektene håper vi på god oppslutning. Erfaringen fra tidligere år har vært gode!
Høstens løypedugnad vil bli utført sammen med Sudndalen Skileiklag. De deltar primært på søndagenVi synes det er ekstra kjekt at folk fra lokalmiljøet blir med.

Oppmøte ved Bakko kl 10.00. (Begrenset parkeringsområde).
 
Ta med utstyr til ryddingen (håndsag, motorsag, ryddesag/klippeutstyr, øks og annet) - husk mat og drikke.
 
Med ønske om god høstferie til alle og vel møtt til dugnad ! 
 
Hilsen
 
Knut og Ivar, leder og sekretær i  Myrland hytteeierforening

Høsten

September er over oss og en forhåpentligvis vakker høst er i vente. Høsten innbyr til flotte turer i krystallklar luft, med fantastiske farger i fjellet. For noen er det bær og sopp som skal sankes, for andre er jakten nå igang. For noen begynner det helt sikkert å krible i kroppen i påvente av den første snøen slik at skiene kan taes i bruk.

Uansett er høsten en fin tid for innehygge både hjemme og på hytten. Vi håper du liker høstbildet på hjemmesiden, noe godt i glasset, fyr på peisen, en god bok........kan vi ha det bedre?

400 og 2500 - inspirerende tall!

Tallene foreteller oss at 400 personer har vært inne og sett på vår hjemmeside 2500 ganger iløpet av august. Dette er virkelig inspirerende for oss i redaksjonen og for styret i Myrland hytteeierforening. Vi tolker tallene slik dere liker hjemmesiden.

Den kan selvfølgelig bli bedre men da trenger vi tilbakemelding fra dere kjære lesere. Det gjør dere enkelt ved enten å tipse oss, bruk da "Kontakt" fanen eller skriv selv inn din historie under "Siste nytt fra brukerne".

Når så mange leser sidene kan jo også "Kjøp og salg" være nyttig å bruke. Dette gjør du enkelt selv.

Med kajakk på Stolsvatnet

Stolsvatnet er ypperlig egnet for kajakk-padling, man kan padle helt inn til Iungsdalshytta.  Vannet er stort i utstrekning med mange store og små holmer, koselige viker med muligheter for å legge til land, trekke opp kajakken og være helt for seg selv.

I kajakk på Stolsvatnet med Hallingskarvet i bakgrunnen.

Det er sikkert mange muligheter å sette kajakken på vannet. En er å kjøre noen hundre meter forbi den nye demningen "Stolsdammen". Her kan bilen kjøres helt ned til vannkanten.

God kajakktur!

Vellykket Lordemarsj

Det ble ny deltagerrekord i Lordemarsjen dette året. I praktvær stilte 176 til start i Raggsteindalen. Turen tok lang tid, fordi mange ville nyte dagen i fjellet og virkelig føle godværet så lenge som mulig. 

Bilde ved Lordehytta. Foto: Nina Reigstad

Slåttedag på Dokken

11. august var det slåttedag på Dokken museumsgard i Sudndalen. Flere slåttedamer og slåttekarer svingte langhorv og rive slik det ble gjort gamle dager. 

Dokken ble bygget i 1790 årene av Ole Ellingsen Villand. Det bodde folk på gården uavbrutt frem til 1962 da gården ble overtatt av Hol kommune og ble musuem. Det er imponerende å se tykkelsen på tømmeret som ble brukt. Det kan nevnes at det kun ble benyttet 6 stokker for å få full høyde på en etasje i bustadhuset. Tømmeret ble hugget her i dalen, slik at det må ha vært svært store trær som vokste her oppe på den tiden.

Guri Larsgaard til venstre og Ingeborg Strid Sveingard er to hyggelige damer som er med i Dokkens venner. De serverte kaffi og nydelig hjemmelaget rømmebrød, havreflak og vafler med rørte bringebær......mmmm.

Det var et interessant besøk og det kan være nyttig for oss å se hvordan folk har bodd og levd i vår nære fortid. I tillegg er Dokken en nydelig plass, ihvertfall når solen skinner fra skyfri himmel.

Nydelige august

August på fjellet kan være utrolig flott. Idag 10. august har vi hatt en slik dag på Myrland. Dagen startet litt kjølig, men etterhvert forsvant enhver antydning til skyer og solen tok tak. En nydelig utedag ble det.

Om kvelden er det koselig med bål i fyrfatet og så hjelper røyken å holde myggen unna. Slike kvelder må vi bare sitte ute og nyte solnedgangen................

 

Vær så snill !

Kjære alle som lufter hundene sine, vær så snill å ta med plastposen!!! Vi vet at de aller aller fleste ordner opp etter hunden sin. La oss holde Myrland og fjellområdene våre fri for all type søppel !

Lordemarsjen på lørdag

Hei alle sprekinger som skal være på Myrland førstkommende helg. Lørdag 11. august arrangeres Lordemarsjen. Dette er en flott tur som går fra Raggsteindalen til Haugastøl.

Her kan nytes flott utsikt i flere himmelretninger fra Hallingskarvet oppe ved Lordehytta og så kan det jo være kjekt å gå på tur sammen med andre. Eller kanskje du skal sette rekord....?

Uansett God Tur til deg som skal delta!

Se også hjemmeside: www.lordemarsjen.no

Legg ut din turhistorie på hjemmesiden

Vi har nettopp tilrettelagt slik at vi kan se om hjemmesiden vår blir brukt. Bare iløpet av få dager har mange personer vært inne svært mange ganger. Dette er oppløftene for oss i redaksjonen. 

Det er selvfølgelig utfordrene for oss å finne aktuelt stoff å skrive om til enhver tid. For å få en mest mulig levende og lesverdig hjemmeside oppfordrer vi pånytt alle til å legge ut turhistorier eller benytte "KONTAKT" fanen til å tipse om saker vi kan skrive om. Husk også at dersom du har saker og ting du ønsker å "bli kvitt" kan informasjon om dette legges ut under "KJØP OG SALG" fanen.

Fortsatt god sommer til alle !

Raggsteindalen Høyfjellstue åpen for sommeren

Fra Myrland er det en flott sykkeltur inn til Raggsteindalen langs Strandavatnet. De som ønsker en ekstra utfordring og lengde på sykkelturen kan i tillegg f.eks ta turen opp Bjørkedalen. 

Raggsteindalen Høyfjellstue åpner sommersesongen 1. juli . Lars Villand forteller at de holder åpent daglig frem til ut september.

Vertskapet Mai Lis og Lars ønsker velkommen til Raggsteindalens velkjente lunsjbord hver søndag fra kl 13.00 til kl. 15.00.

Daglig serveres rømmegrøt, a la carte og kaffi med "noko attåt". 

Turen inn til Raggsteindalen er fin å gå eller sykle for de aller fleste. Bil kan også selvfølgelig benyttes.

Raggsteindalen er også et ypperlig utgangs- eller ankomstpunkt for flere av DNT's merkede løyper. Foreløpig er det kanskje litt mye snø høyere oppe i fjellet, men den ser nå ut til å forsvinne relativt fort.

Som dere ser av flere artikler på vår hjemmeside, har vi hytteeiere på Myrland lokale spisesteder vi enkelt kan benytte både til fest og hverdag. For nærmere informasjon se link til hjemmesidene.

Vertskapene er glade for å få besøk av oss.

Dyrene på sommerbeite

Innover mot Raggsteindalen er nå dyrene kommet på sommerbeite. Sau, geit og hest er på plass og finner saftig gras langs veien innover. Høyere oppe er det fortsatt snø som gjør at beiteområdene ikke er gode nok der ennå.

Snakket med en hesteeier som kunne fortelle at det er Islandshester som beiter. De er nå bak innhengning, men senere utover sommeren når det mulig å komme høyt til fjells vil de beite fritt. Hestene er godslige dyr ifølge samme hesteeier.

Islandshester som slapper av og koser seg.

I år er det 108 geiter som daglig melkes inne ved Raggsteindalen. Melken hentes i tankbil, så det ystes ikke der inne.

Nysjerriggeit!

En fin sykkeltur og så er det jo alltid kjekt å se dyr både for store og små....

Besøk på Storestølen Fjellstue

Vertskapet Roar & Jenny ønsker velkommen.

Alle som kommer vestfra passerer Storestølen Fjellstue eller Storestølen Fjellstugu ca 5 minutter før Myrland.

Redaksjonen tok sykkelen fatt og ble mottatt av Roar & Jenny det hyggelige vertskapet der oppe.

De forteller at her kan du få servert lunsj og middag. Eller bare ta en kopp kaffi kanksje med noe godt til? Hver dag tilbys rømmegrøt og spekemat og tillegg dagens middag.

De har 40 sengeplasser fordelt på dobbeltrom (hotellstandard) og leiligheter med ett eller to soverom.

De arrangerer selskaper og kurs for bedrifter og andre.

Jeg tok min kaffi og kake i lyse og trivelige lokaler med nydelig utsikt mot Folarskarnuten før jeg returnerte til Myrland.

Ønsker du nærmere informasjon se link til Storestølens hjemmeside.

Oppdatert arrangementkalender

Arrangementkalenderen for sommeren i Hol og Ål er nå¨oppdatert med det vi i radaksjonen kjenner til. Den er omfattende og vi vil tro de fleste kan finne noe som kan være av interesse.

Det er sikkert aktiviteter som burde vært medtatt men som ikke er med. Vet du om arrangement eller aktiviteter som bør inn på vår arrangementkalender er det bare å gi oss beskjed via fanen "Kontakt".

Sommeren har overtaket

Idag 19. juni traff vi Inger som var i full gang med å pynte i blomsterbeddene på Myrland. Hun har åpnet for sommeren. Åpningstid er fra kl.11.00 til 18.00 hver dag ut juni. I juli og august er det åpent fra kl.11.00 til 21.00 hver dag. Butikken åpnes i begynnelsen av juli.

Temperaturen er, som dere kan se, fortsatt noe lav, men sommeren har klart fått overtaket nå. Bjørken står irrgrønn, fuglene jobber på spreng og mange hytteeiere er full igang med byggevirksomhet for å få større og bedre hytter. Det bygges for tiden også mange nye hytter her på Myrland. 

Her et bilde fra Myrland idag. I bakgrunnen Miljonuten (1851m) og Storesåta (1849m) hvor det fortsatt er godt med snø.

Vi håper på en flott sommer!

Som dere ser har hjemmesiden nå skiftet til "sommerham". Bildet er fra Holsdagen hvor det arrangeres tradisjonelt bondebrullyp. I år arrangeres Holsdagen 4. august. Dette er et fargerikt skue som så absolutt er verd å få med seg.

Vi ønsker dere en flott sommer og håper flere etterhvert vil benytte hjemmesiden og legge inn sine turhistorier.

Vi vil også sette stor pris på om dere via "Kontakt" fanen på hjemmesiden eller på ennen måte tipser oss om nyheter, arrangement eller saker som dere mener vi bør skrive om.

God pinse!

En ubeskrivelig pinsehelg på Myrland i år! Bjørken formelig spretter ut mens du ser på den! Skiføre for dem som ikke har lagt skiene på hyllen ennå og flott fotturterreng for dem som tok bena fatt! Riktig, riktig god pinse til alle våre lesere!

Hurra for 17. mai !

Vi gratulerer våre medlemmer og alle andre som leser vår hjemmeside med nasjonaldagen!

Hilsen

Styret i Myrland hytteeierforening

17. mai på Myrland?

Vi skrev forleden dag at våren er i anmarsj på fjellet. Det var kanskje å ta litt sterkt i for sist lørdag kom det 20 centi og natt til idag 9.mai 7 centi snø på Myrland. Ifølge Inger er det bortimot påskestemning der oppe nå. Løypene er riktignok ikke preparert.

Det blir 17. mai likevel og Ingers Kro kan friste med 17. mai buffet. Den blir stående fra kl. 14.00 til 18.00.

Så en måte å feire nasjonaldagen på kan jo være å ta seg en skitur for deretter å avslutte med et deilig måltid hos Inger.

Dersom dere tenker på dette er nok lurt å forhåndsbestille snarest mulig. Dette kan gjøres på telefon 92250084 eller 32088524.

Inger forteller at det etter 17. mai vil bli en hektisk periode på Ingers Kro med en mengde konfirmasjoner.

Våren i anmarsj på fjellet!

Det gjelder ihvertfall på vår hjemmeside hvor den blå "vinterskriften" er skiftet til grønn vårfarge. 

Det nydelige vårbildet er tatt av Gunn Ingfrid Sæle vest for Geiteryggstunnelen på vei mot Kongshelleren. Hun vant dermed fotokonkurransen for våren - GRATULERER !

Fotokonkurransen fortsetter, vi trenger gode sommer og høstbilder som skal prege vår hjemmeside. Bildene sendes inn under "Siste nytt fra brukerne" og merkes fotokonkurranse.

Vårbildet viser at vinteren er på retrett, men det er fortsatt flotte skiforhold i fjellet bla. ved Geiteryggen.

Håper dere liker bildet og endringen til en mer vårlig hjemmeside.

Noen medlemmer har vært aktive og legger ut flotte meldinger og bilder til felles glede.

Vi håper mange flere av dere vil gjøre dette. 

Nysnø venter på Myrland

Etter påske har det falt bortimot 50 centi snø. Bare fra igår til idag 19. april 10 centi. Mye av de snøfrie områdene i påskeuken er nå dekket av nysnø.

Herman Rabbestøl opplyser at de planlegger å preparere løypene imorgen slik at de skal være i god stand til helgen. Dette blir sannsynligvis siste helgen løypene blir preparert på Myrland denne sesongen. Så alle skigale og skiglade her gjelder det å komme seg til fjells!

Husk å betale årsavgift. Nye medlemmer er velkommen!

Husk å betale årsavgiften på kr 200,- til kontonr: 8200 45 89676

Nye medlemmer ønskes også hjertelig velkommen. Meld deg inn ved å benytte "Kontakt". Skriv navn, hjemmeadresse og mailadresse og så er det bare å betale medlemsavgiften.

Årsmøte i Myrland hytteeierforening

Årsmøtet ble som vanlig avholdt Skjærtorsdag. Det var meget godt fremmøte og det er med glede vi kan informere om at foreningen vår er i fremgang med sterkt økende medlemsmasse. Bare i årsmøtet ble det tegnet flere nye medlemskap.

Foruten vanlige årsmøtesaker var denne gang verdens beste skifotograf Jon Håtveit invitert for å vise hvorfor han er best...........det ble en fantastisk forestilling.

Referat fra årsmøtet.

God påske!

God Påske

til alle medlemmer av Myrland hytteeierforening

og alle andre som leser vår hjemmeside.

Med hilsen

Styret i Myrland hytteeierforening

Flotte skiforhold - god tur!

Guttene som kjører opp løypene er tidlig på jobb. Idag på Påskeaften var det igjen nypreparerte løyper og flotte skiforhold inn imot Utsikten, forbi Panorama og innover Flyløypa. Alle skiglade bør nytte mulighetene. Det er nå også såpass hardt at gående lett kan ta turen opp til Panorama.

Storbrann på Myrland

Ikveld onsdag 4.april er det full fyr i Fossejuv, hele bygningen er overtent. Brannvesenet er på plassen og all biltrafikk forbi brannstedet er stoppet inntil videre.

Påskerennet avlyses

Det tradisjonelle påskerennet som arrangeres påskeaften i Guridbakken må i år dessverre avlyses. Kjersti Hilbo Grue i Sudndalen skileiklag beklager dette, men det er ikke nok snø i bakken til å gjennomføre rennet. 

Skriv om din tur i påsken

For mange av oss hytteeiere er påske tiden for flotte turer. Skriv om dine turer under "Siste nytt fra brukerne" og legg gjerne ved bilde. Historiene overføres til fanen: TURHISTORIER. Etterhvert vil vi kunne få en oversikt over mange spennende turer til felles glede.

 

Ved Geiteryggstunnellen var det idag, 3. april, mange som hadde flotte skiturer. Håper alle hadde husket solkrem med høy faktor. 

Fotokonkurranse - påminnelse

Alle oppfordres fortsatt til å sende inn bilder som kan pryde forsiden på vår hjemmeside.

Tanken er at bildene skal endres etter årstidene.

Vi trenger derfor bilder som viser vår, sommer og høst på Myrland.

Legg bildet inn under "Siste nytt fra brukerne", kategori "Generelt" og skriv "fotokonkurranse" i tittellinjen. Lykke til !

Vi kan ikke love premie, men kanskje akkurat ditt bilde vil prege forsiden ...........?

Preparering av løypene til påske

Løpenettet og preparering av løypene på Myrland og i Sudndalen er førsteklasses.  Det mange som står på for å få dette til.  Vi har snakket med Herman Rabbestøl som sammen med sin sønn Kent  Rabbestøl og Stian Strand har mye av æren for at løypene i Hallingskarvet skiparadis er av en slik god kvalitet.  Det er disse karene som kjører de 2 løyeprepareringsmaskinene.

Begge maskinene har nå fått trac-tracene iorden slik at de kan følges på nettet – se link på vår hjemmeside.

Herman forteller at de er ute bortimot en gang i døgnet gjennom hele vinteren. Når det er lite snø,  slik som i vinter,  kreves det ekstra arbeid for å samle snø for å lage de rette løypeprofilene. I forrige uke var de ute i 3 dager for å gjøre Flyløypen så god som mulig.

Karene i peprepareingsmaskinene vil fortsette sine forberedelser til påsken. Så er resten opp til værgudene – vi krysser fingre!

Vi spør Herman om han har noen ønsker til oss brukere. Han drar på det, men det hadde vært fint om alle kunne være behjelpelig å sette opp igjen stikker som er falt ned. Da vil de som kjører maskinene spare mye tid og unngå å ødelegge nedsnødde stikker.

Og så en bønn til hundeeiere: Pakkes hundeskiten inn i plastpose – ta den med hjem !  Hvis ikke, få hundeskiten godt ut av den preparerte løypen slik at man unngår lange brune streker i løypen etter prepareringsmakinene. Dette til forargelse for nesteman som kommer med klister under skiene.  Gjøres dette blir alle mer fornøyde.

Herman henstiller også til alle å være varsome når man passerer snøbroer over bekker og elver. Husk snøen tiner like mye nedenfra som ovenfra.

FlyløypaMannskapet i arbeid i Flyløypa

enja ........mens Enja slapper av i førerhuset.

Årsmøte Myrland hytteierforening

Det innkalles til årsmøte

Skjærtorsdag den 5. april 2012 kl. 1700 på Ingers Kro. 

I møtet vil Jon Håtveit (www.skifilm.no) fortelle hvorfor og hvordan han er blitt verdens beste ”skifilmer”.

Dagsorden:

1)   Referat fra årsmøtet 21.april 2011

2)   Styrets årsrapport

3)   Regnskap Myrland Hytteeierforening

4)   Valg

5)   Innkomne forslag

6)   Orienteringer 

Servering og lotteri: Her kan du vinne påskevinen. 

Medlemskapet koster kr.200,- pr. år. Kontonr: 8200 45 89676. Vedlagt: Faktura

VELKOMMEN TIL MØTET OG VELKOMMEN SOM MEDLEM !

Velkommen til Coop Marked Sunhov, Hovet!

 

Åpningstiden i påskeferien 

Fredag 30.03. kl.09.00-20.00. Lørdag 31.03. kl.09.00-18.00

Palmesøndag stengt.

Mandag 02.04. til onsdag 04.04. kl.09.00-18.00

Skjærtorsdag og Langfredag kl.14.00-18.00

Lørdag 07.04. kl.09.00-18.00

1. og 2. påskedag stengt.

Fra tirsdag 10.04. er det vanlige åpningstider. Hverdager 09.00-18.00, fredag 09.00-20.00 og lørdag 09.00-18.00. 

Betjeningen ønsker velkommen til Sunhov; Service med et smil !

Værstasjon på plass

17. mars ble værstasjonen satt i drift. Du kan da til enhver tid få oppdatert informasjon om været på Myrland. Gå inn på fanen "Værstasjon". I tillegg vises temp. øverst på siden. 

Påsken hos Per og Inger

Per og Inger forteller at de kommer til å ha åpent både i minibutikken og Ingers kro i påsken.

I butikken, som vil være åpen fra kl. 11.00 - 17.00 hver dag, er det et begrenset utvalg dagligvarer. Men Per forteller at han vil ha en god del nødvendige varer så som melk, brød, litt pålegg og frossenvarer o.l.. Dessuten vil han ha aviser, toalettartikler og skismørning. Vi får håpe det også blir god bruk for det siste......

På Ingers kro blir det åpent hver dag frem til kl 1800.  Deretter fra kl.18.00 til kl 21.00 er det  servering i restauranten. 

På skjærtorsdag blir det underholdning med irsk musikk, og da med billett bestilling.

På påskeaften er det, tradisjonen tro, stor påskebuffet med mye god mat.

Per og Inger ser frem til en travel påskehøytid og ønsker velkommen.

 

For de som ønsker mer informasjon om hva Per og Inger har å tilby - se link til deres hjemmeside under "Nyttige linker".

 

Frivillig løypeavgift

Gode hyttekolleger,
I vinterferien har vi igjen sett hvilken enorm glede vi har av løypeprepareringen i området vårt. Det er Hallingskarvet Skiparadis som organiserer dette.

Du har nå forhåpentlig mottatt regnskapet for i fjor i posten sammen med giro hvor de ber oss betale inn frivillig løypeavgift for i år til:

Sudndalen Skiparadis

Sudndalen

3577 Hovet

Konto 2333 22 61053.

Løypeavgiften er svært viktige for å kunne opprettholde god preparering. Det er tidligere etablert en slags praksis for at hver "hyttestand" kan betale tilsvarende en dag i skibakken. For to voksne og to barn: 1140 kroner (320 per voksen, 250 per barn). En må også gjerne betale mer.

Vi oppfordrer alle til å betale.

mvh

Styret i Myrland hytteeierforening


Velkommen til Myrland hytteeierforenings hjemmeside

Velkommen til vår nye hjemmeside! Vi ønsker via denne å holde dere informert om det som kan være av interesse og ha betydning for oss som har hytte på Myrland. 

For at hjemmesiden skal bli best mulig, oppfordrer vi alle medlemmer til å være aktive og skrive. Vi har lagt til rette for at dette skal være enkelt.

Du kan kontakte oss via fanen: KONTAKT

Dersom du trenger skyss eller ønsker å tilby skyss bruker du fanen: KOMPISKJØRING

Om du har saker og ting du ønsker å selge eller gi bort eller du har behov for, bruker du fanen: KJØP OG SALG

Det vi har store forventninger til er SISTE NYTT FRA BRUKERNE.

Bruk denne flittig. Skriv turhistorier eller forslag til turer, gjerne med bilde. Turhistoriene vil bli overført automatisk til fanen: TURHISTORIER. På denne måten vil vi etterhvert få et arkiv over mange spennende turer til felles glede.

Andre saker, som ihvertfall Vestlendingene er opptatt av, er vær- og føreforhold på FV 50. Så dersom du nettopp har kjørt over kan du jo fortelle hvordan det var. Er du på Myrland kan du jo bare fortelle hvordan det er der akkurat nå, slik at vi som ikke har anledning å være der kan få høre om det.

Med andre ord ønsker vi at du skriver om saker du har på hjertet og som kan bidra til at alle som er her på Myrland får en best mulig fritids- og ferieopplevelse. Og da bruker du: SISTE NYTT FRA BRUKERNE.

Vi ser frem til å høre fra deg!

 

Med vennlig hilsen

Styret i Myrland hytteeierforening

 

Værstasjon

Vi er igang med å få opp en værstasjon på Myrland slik at du til enhver tid kan holde deg oppdatert om værforholdene der oppe. Denne vil være klar om ikke lenge - følg med..............

Administrator og redaktør for hjemmesiden

Ivar Berge

 

Fotokonkurranse

Som du ser pryder et vakkert vinterbilde fra Myrland forsiden på vår hjemmeside. Tanken er at bildene skal endres etter årstidene. Dermed trenger vi ytterligere bilder som viser vår, sommer og høst på Myrland.

Du inviteres til å sende dette inn. Bruk "Siste nytt fra brukerne". Legg bildet inn under kategori "Generelt" og skriv "fotokonkurranse" i tittellinjen. Lykke til.

Vi kan ikke love premie, men kanskje akkurat ditt bilde vil prege forsiden til våren............?

Reportasje med skitrener Steinar Mundal

Klikk her for å lese artikkelen om Steinar Mundal som sto i A-Magasinet nr. 41, den 14. oktober 2011. 

Gjengitt med tillatelse fra Aftenposten.