Enda en ny sommer-sti merket

NY RUNDTUR

En gammel sti er nå ryddet og merket. Det er første delen av en rundtur som begynner ved Ingers kro. Følg stien/løypetraseen mot Skibyen og kryss elven. Etter 15-20 minutter går stien forbi den lille stølen Skarabakken - se bildet.

Den nye stien begynner her ved den store steinen ca. 100 m ovenfor stølen. Følg derfra den røde merkingen opp til toppen av Skarabakkfjellet. Det er noen bratte partier og enkelte greiner og småtrær er med hensikt ikke blitt ryddet da det kan være godt å ha noe ekstra å holde i både oppover og nedover!

På toppen er det et flott skue mot syd over Sudndalen og Sudndalsfjorden. Stien flater så ut og ender ved en stor varde (se bilde nedenfor) litt lenger inn på fjellet.

Merkingen stopper her foreløpig, men vil senere bli ført videre til Nystølen og derfra ned til Inger kro. Men det er åpent terreng og ikke vanskelig å finne frem selv uten merking.

Varden er også et godt utgangspunkt til en tur opp til toppen av Gurostølfjellet eller over til Gurostølen.

Fra Skarabakken til varden bruker man + - en times tid, trolig litt lenger med barn.

God tur!

Redaktøren takker for dette innlegget fra Espen Lynne Amundsen. Han har også stått for rydding og merking av denne løypen.