Geiteryggtunnelen planlegges åpnet idag

Iløpet av ettermiddagen idag 16. desember planlegger Statens vegvesen å åpne tunnelen.

Myrland hytteeierforening har mottatt følgende informasjon fra Statens vegvesen:

""

Åpningen av Geiteryggtunnelen er forsinket. Tunnelen skulle etter planen ha åpnet kl. 24 søndag kveld, men på grunn av tekniske problemer og manglende skilting kan tunnelen ikke åpne før i ettermiddag (16.12.) kl. 17.

Da tunnelen skulle gjenåpnes i natt (natt til mandag), fikk vi problemer med signalanlegget til portene. I tillegg er det skilter vi ikke har fått på plass. Vi regner med at alt vil være i orden til ved 17-tiden i ettermiddag, sier Tore Braaten, prosjektleder for tunnelen.

Nattestenging

Fra i kveld og til om med fredag morgen vil tunnelen være stengt fra kl. 2000 til kl. 0800. Vi stenger tunnelen på natten denne uka for å bli ferdig med elektroarbeider inne i tunnelen, sier Braaten.

Vegarbeidsområde

Tunnelen er fortsatt et anleggsområde.  Høyeste tillatte hastighet i tunnelen blir fra nå og fram til våren 40 km/t.  6/1-2014  fortsetter arbeidet med rensk i tunnelen. Arbeidet med å henge opp fuktsikring vil fortsette. Arbeidet med kabelgrøfter vil også starte etter nyttår. Fra 6/1 til 30/6 vil tunnelen være nattestengt 20.00 – 08.00.  Tunnelen vil i hovedsak være uten belysning med unntak av i innkjøringssonene. Etter hvert som arbeidene skrider frem på nyåret  vil belysning og resterende nødtelefoner bli koblet opp.

""

Da ser det ut til å ordne seg for de som kommer vestfra og skal på fjellet til Jul.