Ny skibro under bygging

Hallingskarvet Skiparadis har fått godkjenning både fra NVE og Hol kommune til å bygge permanent bro over elven nedenfor Ingers Kro. Hovedhensikten med broen er å få en sikker og god kryssing av elven om vinteren. Problemet hittil har vært at Herman og Stian hver vinter har måttet bygge opp en provisorisk "bro" av tømmer som forsvinner med vårflommen.

I forrige uke satte en arbeidsgjeng igang med boremaskiner, traktorer og gravemaskin og fikk på plass solide jernbjelker over elven. Det ble på kort tid gjort en kjempejobb. Arbeidslaget bestod av Reidar Heggland, Stian Strand, Per Berg og Herman Rabbestøl. 

 

I tillegg til maskiner må rå håndemakt til.

 

Bjelkene på plass! 1,5 liter brusflaske viser dimensjonene på bjelkene. Utrolig hva 4 skikkelige arbeidsfolk og maskiner kan få til på kort tid. 

Vi i Myrland Hytteeierforening takker på vegne av alle skiløpere for formidabel innsats. Det må jo være fantastisk for Hol Kommune at det finnes en slik dugnadsånd! Det koster selvfølgelig også endel penger, men  til dette prosjektet har Hallingskarvet Skiparadis fremskaffet midlene.

Det gjenstår en god del arbeid før broen er ferdig, men det vil den være før vintersesongen!