Snart vinter på Myrland!

Forrige helg ble siste del av Gamleveien mellom Einset og Minnestølen ryddet tll full «løypemaskin-bredde». «Minnestølsrunden» er altså klar til vinteren og det må jo være en gladmelding til alle skiløpere i Sudndalen og på Myrland med omegn!

På vedlagte kart ser du at du kan starte runden på Einset (A) ved å ta av til høyre fra løypen mot Gurostølen ca 200m fra Fv50. Derfra følger du Gamleveien opp bakken, krysser Raggsteindalsveien og fortsetter innover ca 200m der løypen tar inn og opp i terrenget ved (B) over haugen og ned på Gamleiveien igjen ved (C). Innover hele Gamleveien fra (C) til (D) trengst det bare drøyt 15 cm snø for å gå på ski. Her kan du altså prøve skiene tidlig hvis du vil.  Ved (D) kan du sommerdagen fortsette på nyryddet bred sti mot Kalken og videre opp til Einsetnuten fra nordsiden. Skiløypen tar ved (D) av til høyre ned bakken mot FV 50 (E) der denne krysses hvor oversikten er meget god. Du forsetter så bortover myrene til (F) der du kommer inn i traseen til Flyløypa og følger denne tilbake mot Einset.

«Minnestølsrunden» er ca 4km lang og er tenkt mest brukt som en «tidlig løype» før fjell-løypene er kjørt opp. Uansett vil den representere et godt og gledelig tilskudd til skiløypene «våre».

Nok en gang takk til de av dere som har deltatt i dugnadsarbeidet på Gamleveien. Det har blitt lagt ned svært mye arbeid her, helt fra i sommer, på en løype som primært var tiltenkt som sti, men som nå også har blitt en fin skiløype. 

I tillegg til bilder fra Gamleveien legger vi ved et bilde fra skibroen som er bygget over Vesleåni ved Gardli i høst. En stor takk til Reider Heggland, Hermann Rabbestøl og Stian Strand for godt samarbeid og stor innsats! 

Da ønsker vi alle medlemmer og andre glade skiløpere en god vinter og fin skisesong!

Minnestølsrunden

Gamleveien

Gamleveien

Ny bro