God Påske

Det blir en annerledes påske. For hyttefolk fordi vi inderlig savner samvær og glede med familie, venner, hyttenaboer og folk fra bygda. For de som er fastboende fordi aktivitet og inntektsgrunnlag knyttet til påsken er borte. I tillegg er Hol kommune sterkt rammet av viruset som nå herjer.

Drømmen om hyttelivet på Myrland blir ikke svakere av det som nå skjer. Løypene har i vinter vært kjørt og vedlikeholdt på fantastisk fint vis. Kjetil Larsgard styrer Hallingskarvet skiparadis med stødig hånd. Martin Grøslandsbråten og hans team har gjort en kjempejobb med løypekjøring! Når snøen forsvinner er stier for sommerturer utvikla over flere år. Og nye løypekart med god informasjoner er laget. Myrland leverer, men dessverre ikke denne påsken.

Det er populært med virtuelle konserter om dagen. Lyst på en virtuell skitur? Du kan gå inn på skisporet.no og trykke på en av løypene du ser der, for eksempel den som går fra brøytestasjonen forbi Bøkko og videre mot demningen. Trykker du på løypa får du opp valg. Ett av dem er «Hallingdalsløypa Nord». Trykk på den. Så får du opp en tjukk strek. Den viser hvordan du kan gå 68 km sammenhengende; fra Myrland, der Hallingdalsløypa Nord starter, til Gol, der den slutter. Vil du gå Hallingdalsløypa Sør starter den på Ustaoset og ender opp på Norefjell; 135 km. Du kan bruke samme triks for å finne ut hvor lang Flyløypa er, og hvor den «egentlig» går. Litt gøy, selv om det er dårlig erstatning for påsketuren ….

Fra 20. april lempes det på hytteforbudet. Dersom det er vær- og snøforhold kan skiløypene bli kjørt. Kanskje sees vi? Uansett, neste møtepunkt i Myrland Hytteeierforening blir den 3. oktober. Dette er den felles høstferielørdagen for Oslo og Bergen. Det kan bli både dugnad og årsmøte i hytteeierforeningen denne dagen. Og kanskje «happening» på kroa hos Ståle?

I mellomtida: God påske til fastboende, hytteeiere og venner av Myrland og Sudndalen!

Styret

påske